Mary Poppins se întoarce pe rafturi
https://www.ziarulmetropolis.ro/mary-poppins-se-intoarce-pe-rafturi/

„Mary Poppins este Zâna cea Bună pe care o căutăm cu toţii.“ – Times Literary Supplement Editura RAO anunţă apariţia unora dintre cele mai iubite cărţi ale copilăriei: Mary Poppins, Mary Poppins se întoarce şi Mary Poppins deschide uşa, de P.L. Travers – o serie fascinantă, care îi va ajuta pe micuţii cititori să descopere tărâmuri fantastice şi să îşi dezvolte imaginaţia!

Un articol de Petre Ivan|24 martie 2016

Viaţa familiei Banks, de pe Aleea Cireşilor, se schimbă peste noapte odată cu apariţia lui Mary Poppins, o guvernantă cum nu mai e alta. Deşi severă, noua angajată a familiei Banks reuşeşte să îi cucerească pe cei mici, care nu îşi mai pot imagina viaţa fără ea.

Doar nu e puţin lucru să ai o guvernantă care se deplasează purtată de vânt, înţelege graiul animalelor, îi poate duce oricând în Ţinutul Zânelor ori în vizită la unchiul Perucă, un personaj plin de umor care obişnuieşte să îşi bea ceaiul suspendat în aer. Într-o zi însă, Mary Poppins îşi ia umbrela cu cap de papagal şi se face nevăzută.

Atunci când apare Mary Poppins, copiii pe care îi are în grijă nu mai reuşesc să îşi dea seama când lumea reală se transformă în una fabuloasă. – The New York Times

Bucurie mare pentru copiii familiei Banks, care au scăpat ca prin urechile acului de la a ajunge pe mâinile fostei guvernante a tatălui lor. Mary Poppins se întoarce şi lucrurile intră în normal – dacă normal înseamnă să stai de vorbă cu păsările, să vizitezi un ceasornicar care stă cu capul în jos sau să te plimbi prin spaţiu, printre stele căzătoare.

Un roman la fel de bun ca întotdeauna, iar asta înseamnă foarte bun.- Providence Sunday-Journal

Cu Mary Poppins, viaţa copiilor Banks nu e deloc plictisitoare.  De data aceasta, guvernanta îi duce în parc, unde prichindeii descoperă cu surprindere că statuia lui Neleus, băieţelul cu un delfin în braţe, prinde viaţă. Urmează o ieşire la cumpărături, în timpul căreia copiii întâlnesc o femeie care vinde Mary Poppinsbastoane de mentă – de fapt nişte cai fantastici care pot zbura.

Cărţile despre Mary Poppins sunt fermecătoare… pline de fantezie, sentimentale, amuzante, pline de imaginaţie şi cu adevărat originale. – The New York Evening Post

P.L. Travers, pe numele adevărat Helen Lyndon Goff, s-a născut la 9 august 1899, în Maryborough, Queensland, Australia. În tinereţe a fost actriţă si dansatoare şi a jucat cu numele de scenă Pamela Lyndon Travers.

Pasionată de literatură, australiana a început să publice versuri încă din adolescenţă. Scriitoarea îşi datorează pseudonimul P.L. Travers editorului George Russell, care i-a publicat poeziile.

Marele succes avenit în 1934, când a publicat romanul Mary Poppins, urmat de continuările acestuia: Mary Poppins se întoarce (1935), Mary Poppins deschide uşa (1944), Mary Poppins în parc (1952), Mary Poppins în bucătărie, Mary Poppins pe Aleea Cireşilor (1982), Mary Poppins şi casa de alături.(1989). Cărţile din seria Mary Poppins au fost ecranizate, în 1964, de Studiourile Walt Disney, actriţa Julie Andrews fiind distribuită în rolul principal.

P.L. Travers a murit la 23 aprilie 1996, în Londra.

Foto: Mary Poppins – rao.ro

23
/08
/15

Am douăzeci de ani și învăț istoria politică a diferite țări din Europa la Universitatea din București. Am de scris o lucrare de semestru. Trebuie să aleg un stat pe care să îl studiez. Fără absolut niciun motiv, aleg Suedia. Nu am nicio șansă să ajung vreodată în Suedia, cu atât mai mult cu cât nici nu îmi doresc așa ceva.

22
/08
/15

Dirijorul Tiberiu Soare, soprana Valentina Nafornița (live prin Skype de la Viena),dirijorul Kristian Järvi (înregistrare prin Skype), dar și Mihaela Oproiu, manager de proiect la Asociația Cultour pornesc “Pe urmele lui George Enescu” duminică, 23 august,de la ora 11, în cadrul ultimei ediții a Duminicilor Muzicale ale Festivalului Enescu la Librăria Humanitas Cișmigiu.

18
/08
/15

Mi-am făcut de multă vreme un obicei din a le scrie lungi scrisori personajelor de care mă îndrăgostesc. Probabil că nu e un obicei foarte sănătos, există chiar posibilitatea ca un astfel de simptom să anunțe o boală psihică minoră sau mai degrabă nu. Cu siguranță, psihologii sau poate chiar psihiatrii știu mai multe. Nu mă interesează. Nu contează.

18
/08
/15

Târgul GAUDEAMUS Litoral care a însoţit turiştii în vacanţa de la malul mării s-­a încheiat. Aproape 9000 de vizitatori veniţi din toate colţurile ţării au răspuns invitaţiei lansate de Radio România, la o cură estivală de lectură.

15
/08
/15

Editura Polirom a lansat în această săptămână cel de-al doilea volum al recentei colecţii „Studii Româneşti”: Purificarea naţiunii. Dislocări forţate de populaţie şi epurări etnice în România lui Ion Antonescu, 1940-1944 de Vladimir Solonari, în traducerea lui Cătălin Drăcşineanu, disponibil în curînd şi în ediţie digitală.

13
/08
/15

Într-o zi de 13 august s-a născut Alfred Hitchcock, considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti din istorie. Șase dintre filme sale au fost nominalizate la Premiile Oscar: Rebecca (1941), Suspicion (1942), Lifeboat (1945), Spellbound (1946), Rear Window (1955) și Psycho (1961).

12
/08
/15

Într-o zi de 12 august (1913) se năştea Clody Bertola, una dintre marile doamne ale teatrului românesc. Actriţă şi femeie, Clody Bertola şi-a construit o viaţă şi o carieră exemplară rămânând în memoria iubitorilor de teatru prin spectacolele: „Cea din urmă”, „Sfânta Ioana”, „Cum vă place”, „Elisabeta I”, „Opera de trei parale”, „Pescăruşul” sau „Un tramvai numit dorinţă”

10
/08
/15

Cea de-a V-a ediţie a evenimentului „Salonul de Carte şi Muzică“ se va desfăşura la Sinaia, în perioada 12-15 august. Invitatul special al evenimentului va fi Departamentul pentru Relaţii Interetnice, care va aduce produse culturale din partea a 16 comunităţi etnice din România - bulgari, croaţi, greci, germani, evrei, italieni, mecedoneni, polonezi, ruteni, romi, ruşi-lipoveni, sârbi, tătari - turco-musulmani, turci, maghiari şi ucraineni.

09
/08
/15

Editura Polirom lansează în această săptămînă pe piaţa de carte o nouă colecţie, „Studii Româneşti/Romanian Studies/Études Roumaines/Rumänische Studien”, un proiect ce se adresează specialiştilor, dar şi publicului larg interesat de istoria şi cultura română.

07
/08
/15

"Viaţa şi dragostea în Belle Epoque" este subiectul unei seri pariziene care va avea loc miercuri, 12 august la librăria Humanitas de la Cişmigiu plecând de la excepţionalul roman semnat de Michelle Gable, "Un apartament la Paris".

05
/08
/15

Scriitorul Lucian Dan Teodorovici a fost selectat printre semifinaliştii prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale „Angelus”, Polonia, ediţia 2015, cu romanul Matei Brunul. Din 66 de romane înscrise în competiţie, juriul a selectat 14 titluri, printre care şi romanul lui Teodorovici, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori ai noii generaţii.