Matei Vișniec, la Teatrul Dramaturgilor Români
https://www.ziarulmetropolis.ro/matei-visniec-la-teatrul-dramaturgilor-romani/

Teatrul Dramaturgilor Români anunţă deschiderea stagiunii 2018/2019 cu premiera absolută a piesei Despre tandreţe a lui Matei Vişniec într-o montare de excepţie realizată de Felix Alexa, scenografia aparţinând Andradei Chiriac.

Un articol de Petre Ivan|4 septembrie 2018

Spectacolul Despre tandrețe este un mozaic de povești de dragoste contemporane tratate de regizorul Felix Alexa ca un amestec de gravitate și umor rafinat.

Cu o distribuție excepțională –  Șerban Pavlu, Catrinel Dumitrescu, Ada Galeș, Ștefan Iancu și Sandra Ducuță – spectacolul vorbește cu delicatețe despre cât de fragilă și complexă este legătura între ființele umane. 

„Crearea unui Teatru al Dramaturgilor Români este o idee atât de luminoasă şi de necesară! Personal mă bucur enorm să mă văd jucat pe scena acestui teatru, este ca şi cum m-aş întoarce cu 40 de ani în urmă ca să închid un cerc. „Despre tandreţe” este un spectacol născut la incitarea lui Felix Alexa, căruia îi mulţumesc pe această cale. Împreună am ajuns la concluzia că în această lume tot mai violentă şi superficială merită să ne reamintim că undeva există o insulă pe care oricine poate debarca din când în când, dacă vrea să respire puţin, să se distanţeze de vulgaritate şi de fuga spre niciunde. Am putea să o numim Insula Tandreţei. Pe ea vă invităm, dragi spectatori, să petreceţi o oră și jumătate din viaţa dumneavoastră grăbită, şi să reveniţi ori de cîte ori veţi simţi nevoia.” Matei Vişniec

PREMIERA OFICIALĂ:  8, 9 septembrie – ora 19:00 – Sala Ion Băieșu, Teatrul Dramaturgilor Români, Calea Griviței nr. 64-66

Detalii despre programul și evenimentele TDR, aici.

Foto: Matei Vișniec, Teatrul Dramaturgilor Români – facebook

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.