Matineele Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/matineele-artelor/

Duminică, 27 martie, de la ora 15,00, de Ziua Mondială a Teatrului, Centrul Cultural Casa Artelor (CCCA) lansează programul cultural „Matineele Artelor”, dedicat seniorilor din Sectorul 3.

Un articol de Petre Ivan|25 martie 2016

Astfel, în Sala Eliad a CCCA (Bdul Mircea Vodă nr. 5), se va juca spectacolul „Doi pe o bancă”, cu Florin Zamfirescu şi Tania Filip în rolurile principale. Regia spectacolului este semnată de către Emanuel Pârvu.

„Matineele Artelor” vor aduce unele dintre cele mai valoroase spectacole – fie că este vorba despre teatru, muzică, film sau recitaluri de poezie sau conferințe pe teme de larg interes. Practic, cei aproape 6000 de seniori înscriși să participe constant la activitățile cluburilor vor avea la dispoziție, săptămânal, un spectacol de calitate, pe care îl pot viziona gratuit, pe bază de înscriere.matineele artelor

Studiile sociologice arată că pensionarii reprezintă categoria cu cele mai multe vulnerabilităţi, categorie puternic afectată de schimbările permanente care au loc în societatea românească. Cei mai mulţi dintre seniori nu au mai văzut de ani sau zeci de ani un spectacol bun, pentru că nu-și permit să plătească biletul.

Insă nevoia de cultură în rândul celor retrași din activitatea profesională este incontestabilă, angrenarea culturală contribuind la diminuarea riscului de excludere socială a celor retrași din câmpul muncii.

Din această necesitate s-a născut programul „Matineele Artelor”, al cărui concept este semnat de Alice Barb. Formatul se înscrie în strategia culturală a Primăriei Sectorului 3, definită prin

sloganul „Cultură pentru toţi”, prin care instituția facilitează accesul gratuit la artă şi cultură pentru toți cetățenii, cu impact asupra categoriilor vulnerabile social.

Programul „Matineele Artelor” este organizat de CCCA în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 (DGASPC) şi este finanţat de Primăria Sectorului 3 şi Consiliul Local al Sectorului 3.

Foto: Matineele Artelor – facebook

11
/07
/20

Presa franceză laudă Malmkrog, noua peliculă semnată de Cristi Puiu: „Regizorul ne dăruiește un film unic și curajos”, „o adevărată lecție de punere în scenă”.

10
/07
/20

De vineri, 10 iulie, timp de zece zile, cele mai recente documentare de mediu, din 14 țări, vor fi difuzate gratuit, în premieră națională, pe online.pelicam.ro, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, desfășurată exclusiv online.

10
/07
/20

Joi, 16 iulie, de la ora 21.00, în grădina Rezidenței BRD Scena9 (Str. I.L. Caragiale 32), va fi proiectat filmul artistic senegalez „Black Girl”, regizat și scris de Ousmane Sembène, în cadrul programului de proiecții de film în aer liber CINEVARA.

07
/07
/20

PREVIEW Două cinecluburi în aer liber - F-SIDES şi CINEVARA - le oferă cinefililor din Bucureşti şansa să vadă filme realizate de femei şi filme din patrimoniul cinematografiei.

07
/07
/20

Mai bogată ca niciodată în premiere, selecția de filme românești de la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania cuprinde un număr record de 21 de lungmetraje și 16 scurtmetraje, care vor fi proiectate, în prezența realizatorilor, între 31 iulie și 9 august, la Cluj-Napoca.

05
/07
/20

CRONICĂ DE FILM Scris și regizat de Nicolas Bedos, „La Belle Époque” (2019), prezentat anul trecut la Cannes în afara competiției și programat să deschidă ediția amânată din acest a TIFF-ului clujean, este o comedie tipic franceză cu vedete. Eternul subiect al cuplurilor în criză este ambalat puțin diferit, însă fără nimic memorabil.

04
/07
/20

S-a deschis Grădina cu Filme – Cinema & More: film românesc, documentare despre mari coregrafi, muzicieni sau creatori de modă, concerte, teatru, spectacole de improvizație și dezbateri, într-un program special în aer liber.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

Pagina 1 din 26412345...102030...Ultima »