Matineele Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/matineele-artelor/

Duminică, 27 martie, de la ora 15,00, de Ziua Mondială a Teatrului, Centrul Cultural Casa Artelor (CCCA) lansează programul cultural „Matineele Artelor”, dedicat seniorilor din Sectorul 3.

Un articol de Petre Ivan|25 Martie 2016

Astfel, în Sala Eliad a CCCA (Bdul Mircea Vodă nr. 5), se va juca spectacolul „Doi pe o bancă”, cu Florin Zamfirescu şi Tania Filip în rolurile principale. Regia spectacolului este semnată de către Emanuel Pârvu.

„Matineele Artelor” vor aduce unele dintre cele mai valoroase spectacole – fie că este vorba despre teatru, muzică, film sau recitaluri de poezie sau conferințe pe teme de larg interes. Practic, cei aproape 6000 de seniori înscriși să participe constant la activitățile cluburilor vor avea la dispoziție, săptămânal, un spectacol de calitate, pe care îl pot viziona gratuit, pe bază de înscriere.matineele artelor

Studiile sociologice arată că pensionarii reprezintă categoria cu cele mai multe vulnerabilităţi, categorie puternic afectată de schimbările permanente care au loc în societatea românească. Cei mai mulţi dintre seniori nu au mai văzut de ani sau zeci de ani un spectacol bun, pentru că nu-și permit să plătească biletul.

Insă nevoia de cultură în rândul celor retrași din activitatea profesională este incontestabilă, angrenarea culturală contribuind la diminuarea riscului de excludere socială a celor retrași din câmpul muncii.

Din această necesitate s-a născut programul „Matineele Artelor”, al cărui concept este semnat de Alice Barb. Formatul se înscrie în strategia culturală a Primăriei Sectorului 3, definită prin

sloganul „Cultură pentru toţi”, prin care instituția facilitează accesul gratuit la artă şi cultură pentru toți cetățenii, cu impact asupra categoriilor vulnerabile social.

Programul „Matineele Artelor” este organizat de CCCA în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 (DGASPC) şi este finanţat de Primăria Sectorului 3 şi Consiliul Local al Sectorului 3.

Foto: Matineele Artelor – facebook

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

Page 1 of 24912345...102030...Last »