Matineu de vară la TVR Iași – program special dedicat Teatrului TV
https://www.ziarulmetropolis.ro/matineu-de-vara-la-tvr-iasi-program-special-dedicat-teatrului-tv/

TVR Iaşi, în colaborare cu Casa de producţie TVR, difuzează, în reluare, cele mai recente premiere de teatru TV. Spectactorii ieşeni, şi nu numai, vor avea astfel ocazia să se reîntâlnească cu spectacole înregistrate în ultimii doi ani, fie producţii proprii – montări în platourile TVR, precum „VINOVATUL”(premiul UNITER pentru TEATRU TV 2014) sau „UNCHIUL VANEA” (în regia lui Iuri Kordonsky) şi preluări ale unor spectacole importante din repertoriul teatrelor din România, cum ar fi „CAFENEAUA”(pus în scenă de Horaţiu Mălăele), sau „CEI CE NU UITĂ” (regia Gavriil Pinte).

Un articol de Petre Ivan|2 iulie 2015

Ciclul de MATINEE DE VARĂ începe cu două comedii, CAFENEAUA, adaptare a piesei „Wally’s Cafe” de Sam Bobrik & Ron Clark, în regia și interpretarea lui Horațiu Mălăele, și QUARTET, în regia lui Gelu Colceag, unde Coca Bloos, Crina Mureşan, Virgil Ogăşanu şi Doru Ana sunt protagoniştii unei poveşti tulburătoare despre comunism.

Spectacolul „Cafeneaua”, a avut premiera la Teatrul Bulandra în ianuarie 1997, beneficiind de o distribuţie de excepţie: Horaţiu Mălăele (Wally), Dana Dogaru (Louise) şi Emilia Popescu (Janet).

După ce a obţinut statutul de cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Bulandra, unde a avut ultima reprezentaţie în anul 2009, spectacolul „Cafeneaua” a fost preluat de Agenţia de Impresariat GEC Artistic, care organizează reprezentaţiile în formula care l-a consacrat.

Pentru rolul Wally şi pentru rolul din spectacolul „Unde-i revolverul?” (Teatrul Nottara), Horaţiu Mălăele a primit în anul 1998 premiul UNITER pentru cel mai bun actor.

„Quartet”, cu Coca Bloos, Virgil Ogășanu și Doru Ana, Quartet pleacă de la o premiză simplă – o vizită neașteptată.

După 1989, la ușa unui cuplu vârstnic, sună un bărbat care pretinde că, în urmă cu decenii, mai exact în 1983, ar fi fost ajutat să fugă din Ungaria de bătrânelul care, pe vremea aceea, lucra în organele de securitate.

Vizitatorului acum îi merge foarte bine în America şi şi-a căutat salvatorul pentru a-şi arăta recunoştinţa prin cadouri substanţiale.

În spectacolul montat pentru Teatrul tv, regizorul Gelu Colceag a contat în principal pe valorificarea rolurilor oferite de piesă. A întocmit o distribuţie excelentă, despre care aş putea spune chiar că e una ideală. Căci un cvartet actoricesc precum Coca Bloos, Crina Mureşan, Virgil Ogăşanu şi Doru Ana nu poate fi decât imbatabil. – Mircea Morariu, critic de teatru.

Quartet

Quartet

În săptămânile următoare vor fi difuzate :

11 – 12 iulie Regina mamă de Manlio Santanelli,  regia Gelu Colceag

18 – 19 iulie – HEDDA GABLER de H. Ibsen, regia Dominic Dembinski (Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol TV 2013)

25 iulie – EFECTUL GENOVESE – scenariul tv de Jon Gostin dupa piesa omonima de Alina Nelega, regia Jon Gostin

26 iulie – SECUNDA DOI de Ernest Fazekas , regia Constantin Dicu

Teatru TV TVR Iași – sâmbătă, 4 iulie, ora 11:30 – CAFENEAUA

Teatru TV TVR Iași – duminică, 5 iulie, ora 11:30 – QUARTET

„Cafeneaua”

adaptare după „Wally’s Cafe” de Sam Bobrik & Ron Clark

Adaptarea şi regia artistică: Horațiu Mălăele

Distribuţie: Dana Dogaru, Emilia Popescu, Horaţiu Mălăele

Décor: Mihai Mădescu şi Gheorghe Rasovszky;

Efectul Genovese

Efectul Genovese

Costume: Nina Brumuşilă

Echipa TV

Montaj: Andrei Selejan, Producător: Diana Dumitru, Redactor: Florin Mihăilescu

„Quartet”

de Gyorgy Spiro

Regia: Gelu Colceag

Distribuţie: Coca Bloos, Crina Mureşan, Virgil Ogăşanu şi Doru Ana;

Traducere: Ana Scarlat. Director de imagine: Cristi Stoian. Scenografie: Dana Moraru. Ilustraţie; muzicală: Crina Bolboceanu. Editor de imagine: Oana Gheorghe. Regia de montaj: Silvia Coman; Redactor: Zoe Bălan

Foto: Matineu de vară la TVR Iași – iasi.tvr.ro

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).