Medi Dinu la 107 ani – ”VÂRSTELE TINEREȚII”
https://www.ziarulmetropolis.ro/medi-dinu-la-107-ani-varstele-tineretii/

De Ziua Femeii, Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 (CCCA) şi Primăria Sectorului 3 vă invită să vedeţi câteva dintre lucrările ei şi să o cunoaşteţi pe una dintre cele mai speciale femei ale culturii române a cărei poveste a fost spusă, din păcate, de prea puţine ori. La 107 ani, Margareta Wechsler Dinu vine marţi, 8 martie, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Casa Artelor (bd. Mircea Vodă nr. 5), pentru a fi prezentă la vernisajul expoziţiei de pictură cu lucrări personale, intitulată ”Vârstele Tinereţii”.

Un articol de Petre Ivan|7 martie 2016

Lumea picturii românești a avut o revelație in 2008, când Margareta Wechsler Dinu a expus la Galeria Elite din București. Avea atunci 100 de ani. Cum se întâmplă adesea în pictură, valoarea operei artistei a început să fie recunoscută la decenii distanță de la realizare.Medi Dinu

Absolventă de Belle Arte, studentă la matematici și la filosofie, pictoriță la Balcic, casatorită cu ziaristul și poetul Gheorghe Dinu (Stephan Roll), centagenară, artista a cunoscut ororile celor doua Razboaie Mondiale. Așa poate fi rezumată viața artistei Margareta Wechsler Dinu – Medi, cum îi spun apropiații, născută în România Regele Carol I fiind unica supraviețuitoare a generației interbelice de artisti plastici.

Născută pe 22 decembrie 1908 la Brezoi, judeţul Vâlcea, Medi Dinu a locuit și a creat, timp de câteva decenii, în Sectorul 3 al Capitalei. De aceea, în cadrul evenimentului organizat pe 8 martie la CCCA, “marea Doamnă care a străbătut veacul” – așa cum a fost numită artista – va primi placheta de onoare din partea Primăriei Sectorului 3, în semn de recunoștință pentru contribuția remarcabilă pe care a avut-o la dezvoltarea artei și culturii naționale, precum și a patrimoniului artistic universal.

Expoziția ”Vârstele Tinereții” va rămâne deschisă pentru public, la Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3, până pe data de 18 martie și poate fi vizitată gratuit.

Evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Femeii este o ediție specială a programului ”Serile Eliad”, derulat după conceptul regizoarei Alice Barb și coordonat de Bela Krizbai. Finanțarea programului este asigurată de Primăria și Consiliul Local Sector 3.

Foto:  Medi Dinu, ”VÂRSTELE TINEREȚII” – Centrul Cultural Casa Artelor

09
/06
/20

Sâmbătă, 13 iunie, de Ziua Porților Deschise, Fundația Calea Victoriei vine în vizită la tine! Și aduce în dar demo-uri gratuite la cele mai îndrăgite cursuri din program, reduceri care durează un weekend întreg, lectori simpatici și o mulțime de alți oameni care au aceleași pasiuni ca tine.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.