Meet the Beat – recitalul extraordinar de percuție Cantus Mundi alături de Zoli Toth
https://www.ziarulmetropolis.ro/meet-the-beat-recitalul-extraordinar-de-percutie-cantus-mundi-alaturi-de-zoli-toth/

Programul Naţional Cantus Mundi invită publicul la ”Meet the Beat” – recitalul extraordinar al copiilor şi adolescenţilor de la Secţia de percuţie a programului, coordonată de cunoscutul muzician Zoli Toth.

Un articol de Petre Ivan|18 mai 2023

Evenimentul va avea loc marți, 30 mai 2023, de la ora 19:00, și se va desfășura la Sala Gloria, din Strada Bucovina 6, Sector 3, București.

Recitalul va fi susținut de Ansamblul de percuție Young Beats, fondat de prof. coordonator Zoli Toth și Ansamblul de percuție Good Vibes, coordonat de prof. asociat Bogdan Pop. Repertoriul „Meet the Beat” va include lucrări semnate de J. S. Bach, Cl. Debussy, B. Bartok, G. Dinicu, M. Jackson, Ed Sheridan, R. Nițu, Z. Toth și alții.

Accesul la spectacol este gratuit, cu rezervare pe platforma online Bilete.ro.

„Vă invit la o demonstrație de eleganță și energie fabuloasă, avându-i ca protagoniști pe viitorii percuționiști ai țării. Repertoriul ales pentru 30 mai va deschide apetitul pentru muzica de percuție, atât celor mici, cât și celor maturi. Trecerea de la bătut la cântat la tobe se face în ani mulți de muncă, iar acești tineri stăpânesc deja foarte bine aceste finețuri.”, a spus Zoli Toth, coordonatorul Ansamblurilor de percuție Cantus Mundi.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

După peste 11 ani de activitate, Programul reunește sub umbrela sa peste 1.800 de coruri. Peste 63.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.