Meg Ryan, premiată  la Festivalul de la Locarno
https://www.ziarulmetropolis.ro/meg-ryan-premiata-la-festivalul-de-la-locarno/

Meg Ryan va primi Leopard Club Award, cea mai importantă distincţie onorifică a Festivalului de Film de la Locarno, la cea de-a 71-a ediţie a evenimentului ( 1 – 11 august).  Ediţia de anul acesta a Festivalului va aduce un tribut fraţilor Vittorio şi Paolo Taviani.

Un articol de Petre Ivan|13 iulie 2018

Actriţa este cunoscută publicului din filme ca „When Harry Met Sally” (1989), „Sleepless in Seattle” (1993) şi „You’ve Got Mail” (1998).

„Ani buni a fost, indiscutabil, regina comediei romantice, însă a fost capabilă, de-a lungul timpului, să abordeze şi alte genuri, ca drama şi thrillerul (…)După Faye Dunaway, Mia Farrow, Andy Garcia, Stefania Sandrelli şi Adrien Brody, „Piazza Grande va fi doar a ei pentru ceremonia care va avea loc pe 3 august”, au subliniat organizatorii festivalului.

Meg Ryan, născută pe 19 noiembrie 1961, în Connecticut, este actriţă, regizoare şi producătoare. A devenit celebră graţie rolului din „When Harry Met Sally” (1989), care i-a adus prima nominalizare la Globul de Aur.

A fost una dintre cele mai de succes actriţe ale anilor 1990, jucând cu precădere în comedii romantice, fiind nominalizată de alte două ori la Globul de Aur cu rolurile din „Sleepless in Seattle” (1993) şi „You’ve Got Mail” (1998).

Foto: Meg Ryan – facebook

08
/12
/13

La doi ani de la dispariţia regizorului Andrei Blaier, TVR 2 îi dedică azi ciclul „Duminica filmului românesc”. Cinefilii români vor putea urmări în această zi două dintre filmele sale reprezentative: „Fapt divers“ (de la ora 14.10) şi „Ilustrate cu flori de câmp“ (de la ora 20.10).

06
/12
/13

12 Years a Slave, regizat de Steve McQueen, a fost desemnat filmul anului 2013 în Topul 10 al revistei Rolling Stone, după ce, marţi, cineastul american a primit, pentru aceeaşi peliculă, titlul de cel mai bun regizor din partea New York Film Critics Circle.

05
/12
/13

CRONICĂ DE FILM „Majordomul”, în regia lui Lee Daniels, este un film croit pe placul Academiei Americane, dar şi al unui public dornic de poveşti motivaţionale. Transpunerea vizuală a scenariului este, însă, cât se poate de convenţională.

04
/12
/13

Lungmetrajele „Poziţia copilului“, de Călin Peter Netzer, ,,Când se lasă seara peste Bucureşti...", de Corneliu Porumboiu, şi ,,Sunt o babă comunistă", de Stere Gulea, vor fi proiectate, în perioada 10 decembrie - ianuarie 2014, la cea de-a IV-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc de la Madrid.

02
/12
/13

Iulia Rugină, Oana Răsuceanu și Ana Agopian inventează povești și le transformă în filme, ca de exemplu „Love Building”, o comedie romantică despre relațiile de cuplu. De ce ai nevoie ca să faci film și cum se scrie un scenariu „în trei”? Ne spun chiar ele, în cinci secvențe.