Memorialul Abraham Lincoln din Washington a fost vandalizat
https://www.ziarulmetropolis.ro/memorialul-abraham-lincoln-din-washington-a-fost-vandalizat/

Urme de vopsea de culoarea verde au fost decoperite vineri dimineaţa pe celebrul memorial Abraham Lincoln, la Washington, au anunţat autorităţile, care au închis temporar situl şi au deschis o anchetă.

Un articol de Andrada Văsii|28 iulie 2013

Urme de vopsea de culoarea verde au fost decoperite vineri dimineaţa pe celebrul memorial Abraham Lincoln, la Washington, au anunţat autorităţile, care au închis temporar situl şi au deschis o anchetă.

Actul de vandalism a fost descoperit în noaptea de joi spre vineri, a confirmat căpitanul Steven Booker, un purtător de cuvânt al National Park Service.

Memorial celebru

Urme de vopsea de culoarea verde sunt vizibile la baza impozantei statui dedicate memoriei celui de al 16-lea preşedinte american, care a pus capăt Războiului de Secesiune.

Memorialul, care atrage mii de vizitatori şi în faţa căruia Martin Luther King a susţinut celebrul său discurs „I have a dream”, a fost închis până la noi ordine, urmând ca între timp să se recolteze eventuale elemente de probă şi ca statuia să fie curăţată, notează Mediafax.

Anchetatorii vor încerca să îl găsească pe autorul acestui act cu ajutorul camerelor de supraveghere plasate în zona memorialului, situat la Mall, în centrul capitalei federale americane.
Foto credit: Wikipedia
29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.