Menajeria de sticlă – în premieră la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/menajeria-de-sticla-in-premiera-la-teatrul-mic/

Teatrul Mic prezintă în datele de 13 şi 19 februarie, de la ora 19:00, la Sala Studio – Gabroveni 57, premiera „Menajeria de sticlă”- piesa celebrului autor american Tennessee Williams, laureat al Premiului Pulitzer în 1948 şi în 1955 pentru „Un tramvai numit dorinţă” şi „Pisica pe acoperişul fierbinte”.

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2022

Montarea coordonată de Liliana Pană și Gelu Colceag evidențiază subtil și în cheie tragicomică profunzimea și vulnerabilitatea condiției umane.

Din postura de martor din umbră al evenimentelor, publicul va avea ocazia să observe și să se lase purtat în universul marcat de iluzie și angoasă al unei familii destrămate. Astfel, desi firul acțiunii este relatat din perspectiva detașată a lui Tom Wingfield, povestea se conturează treptat în jurul sensibilei sale surori, Laura, și în jurul dorințelor si ambițiilor mamei pătimașe, cea care vrea să influențeze și să conducă destinul celor doi pentru a se împlini pe sine.

În distribuția spectacolului evoluează actorii Irina Rădulescu, Silvana Mihai, Liliana Pană, Andrei Seușan, Alexandru Voicu și Tudor Istodor.

Întreaga existență a unei familii este întreruptă de plecarea tatălui. Acest moment de dezechilibru familial devine pentru cei trei membri ai familiei un moment zero, o gaură neagră care, pe măsură ce timpul trece, le absoarbe viața.

Incapacitatea de a se desprinde de trecut îi împiedică să evolueze, să trăiască și nu doar să supraviețuiască unui prezent în care se simt profund nefericiți.

Spectacolul sondează fragilitatea ființei umane, este un studiu psihologic asupra modului în care ființa noastră vibrează adânc și sistematic la abandon, la absența iubirii, dar și la speranța și la gândul de a evada într-o lume mai bună. Liliana Pană

Biletele sunt disponibile online pe www.teatrulmic.ro, site-ul bilet.ro şi la casele de bilete ale Teatrului Mic – Constantin Mille 16 și Gabroveni 57.

MENAJERIA DE STICLĂ

de Tennessee Williams

Traducerea: Anda Boldur

Distribuția:
Laura Wingfield: Irina Rădulescu / Silvana Mihai
Amanda Wingfield: Liliana Pană
Tom Wingfield: Andrei Seușan / Alexandru Voicu
Jim O`Connor: Tudor Istodor

Coordonatori proiect: Liliana Pană, Gelu Colceag
Scenografia: Ioana Colceag
Asistent scenografie: Diana Moțea

 

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.