Mereu surprinzătoarea Cate Blanchett
https://www.ziarulmetropolis.ro/mereu-surprinzatoarea-cate-blanchett/

Nominalizată de cinci ori la premiile Oscar şi dublă câştigătoare a râvnitei statuete, Actriţa australiană Cate Blanchett îşi demonstrează capacitatea de a interpreta ipostaze diferite ale unor personaje în medii neobişnuite, într-un program video instalat la un muzeu de artistul german Julian Rosefeldt.

Un articol de Petre Ivan|23 Februarie 2016

În instalația video “Manifesto” de la Muzeul Prezentului ( Museum für Gegenwart) de artă contemporană din Berlin, Cate Blanchett interpretează, în diferite scene, rolurile unei profesoare, a unei mânuitoare de marionete, a unui broker și a unei persoane fără adăpost. Instalația video, care cuprinde 13 filme care rulează simultan, va fi putea fi privită la Berlin până la 10 iulie.

Muzeul spune că Rosefeldt, născut în 1965 la Munchen, a adunat manifeste istorice ale artiștilor, arhitecților, coregrafilor și cineaștilor ca temă pentru proiectul său artistic, combinându-le și reorganizându-le pentru a crea această instalație video.

Foto: Cate Blanchett – facebook

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

Page 1 of 25012345...102030...Last »