Meryl Streep, discurs emoționant pentru susținerea lui Hillary Clinton
https://www.ziarulmetropolis.ro/meryl-streep-discurs-emotionant-si-feminist-pentru-sustinerea-lui-hillary-clinton/

“Ce trebuie să ai ca să fii prima femeie în orice? Trebuie să ai curaj şi farmec!” – Meryl Streep. Într-o ţinută patriotică ce nu a putut fi trecută cu vederea, celebra actriţa americană a rostit, marţi, un discurs emoţionant şi feminist pentru susţinerea lui Hillary Clinton în a doua zi a Convenţiei naţionale democrate de la Philadelphia.

Un articol de Petre Ivan|28 Iulie 2016

Meryl Streep a spus povestea lui Deborah Sampson, care s-a travestit în bărbat pentru a-și apăra țara în timpul Războiului de Independență. Rănită la picior, ea s-a îngrijit singură pentru a nu fi nevoită să își divulge identitatea.

“Acesta este curajul”, a spus actrița în discursul său. Ea a menționat apoi alte mari femei din istorie, ca Eleanor Roosvelt sau fosta judecătoare de la Curtea Supremă Sandra Day O’Connor, listă încheiată cu Hillary Clinton.

Toate aceste femei au în comun o forță de acțiune datorată inteligenței spiritului, plenitudinii sufletului și pasiunii cu care susțin cauzele pe care le apără. Fie că sunt activiste sau politicieni, ele au schițat noi căi pe care să le poată urma ceilalți — bărbați și femei, generație după generație. – Meryl Streep.

Artista a afirmat că americanii se pregătesc să marcheze din nou istoria țării lor, la aproape o sută de ani după ce au acordat dreptul de vot femeilor. “Hillary Clinton va fi prima noastră președintă americană!”, a asigurat Meryl Streep.

Dincolo de mesaj, rochia purtată de actrița oscarizată a atras toate privirile. Cu dungi roșii și albe și stele imaculate pe fond albastru, asemenea drapelului american, ținuta ei a fost la înălțimea discursului. De altfel internauții s-au grăbit să își procure una similară, epuizând stocul de rochii.

Semnată de stilista franceză stabilită la New York Catherine Malandrino, creația a fost deja purtată de Meryl Streep în 2009, la avanpremiera pariziană a filmului “Doubt”, regizat de John Patrick Shanley, cu Philip Seymour Hoffman.

Foto: Meryl Streep – facebook

19
/02
/19

SĂ NU UCIZI, filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru și inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani, va avea pe 1 martie premiera în cinematografele din 29 de orașe din țară.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

12
/02
/19

Franco Zeffirelli alături de Robert Powell pe platourile de filmare la Iisus din Nazareth (1976). Regizorul şi producătorul de film, teatru şi operă Franco Zeffirelli împlinește, astăzi, 96 de ani.

12
/02
/19

Filmat în haoticele cartiere din Liban, CAPERNAUM prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovații în picioare), este acum considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Capernaum intră din 8 martie (2019) în cinematografele din România.

10
/02
/19

„Când am început jucam la amatori, îl imitam pe Beligan. Doar când am dat examen la Institut, mi s-a spus «mă, tu îl imiți pe Beligan!». Și atunci mi-am dat seama și am căutat să scap de chestia asta.” , spune Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit, astăzi, 86 de ani.

10
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră mondială în secțiunea Forum a Festivalului de la Berlin, „Monștri.”, debutul în regia de lungmetraj al lui Marius Olteanu, este un film care tratează cu delicatețe un moment de cumpănă din relația unui cuplu din București, interpretat de Judith State și Cristian Popa.

10
/02
/19

"Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge." - Joe Pesci, "A funny guy", Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

09
/02
/19

Actorul britanic Albert Finney, nominalizat de cinci ori la premiul Oscar şi cunoscut pentru apariţiile sale în filmele "Tom Jones", "The Dresser", "Murder on the Orient Express" şi "Erin Brockovich", a murit la vârsta de 82 de ani. Finney a combinat filmul, apariţiile TV şi scena, de-a lungul unei cariere remarcabile de şase decenii.

08
/02
/19

INTERVIU „Monștri.”, debutul regizorului Marius Olteanu, este singurul film românesc din selecția din acest an a Festivalului de la Berlin, unde a fost inclus în secțiunea Forum. Un film cu o „poveste de dragoste atipică”, așa cum o numește Marius Olteanu, care vorbește pe larg despre realizarea acestui lungmetraj ambițios.

07
/02
/19

Mâine (joi), începe, la Berlinale Palast, Festivalului de Film de la Berlin.Eevenimentul va fi deschis de actriţa Juliette Binoche, preşedinta juriului internaţional de anul acesta, Monika Grütters, ministrul german al Culturii, Michael Müller, primarul Berlinului si Dieter Kosslick, directorului Berlinalei. Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 - 17 februarie.

Page 1 of 22812345...102030...Last »