Meryl Streep, discurs emoționant pentru susținerea lui Hillary Clinton
https://www.ziarulmetropolis.ro/meryl-streep-discurs-emotionant-si-feminist-pentru-sustinerea-lui-hillary-clinton/

“Ce trebuie să ai ca să fii prima femeie în orice? Trebuie să ai curaj şi farmec!” – Meryl Streep. Într-o ţinută patriotică ce nu a putut fi trecută cu vederea, celebra actriţa americană a rostit, marţi, un discurs emoţionant şi feminist pentru susţinerea lui Hillary Clinton în a doua zi a Convenţiei naţionale democrate de la Philadelphia.

Un articol de Petre Ivan|28 Iulie 2016

Meryl Streep a spus povestea lui Deborah Sampson, care s-a travestit în bărbat pentru a-și apăra țara în timpul Războiului de Independență. Rănită la picior, ea s-a îngrijit singură pentru a nu fi nevoită să își divulge identitatea.

“Acesta este curajul”, a spus actrița în discursul său. Ea a menționat apoi alte mari femei din istorie, ca Eleanor Roosvelt sau fosta judecătoare de la Curtea Supremă Sandra Day O’Connor, listă încheiată cu Hillary Clinton.

Toate aceste femei au în comun o forță de acțiune datorată inteligenței spiritului, plenitudinii sufletului și pasiunii cu care susțin cauzele pe care le apără. Fie că sunt activiste sau politicieni, ele au schițat noi căi pe care să le poată urma ceilalți — bărbați și femei, generație după generație. – Meryl Streep.

Artista a afirmat că americanii se pregătesc să marcheze din nou istoria țării lor, la aproape o sută de ani după ce au acordat dreptul de vot femeilor. “Hillary Clinton va fi prima noastră președintă americană!”, a asigurat Meryl Streep.

Dincolo de mesaj, rochia purtată de actrița oscarizată a atras toate privirile. Cu dungi roșii și albe și stele imaculate pe fond albastru, asemenea drapelului american, ținuta ei a fost la înălțimea discursului. De altfel internauții s-au grăbit să își procure una similară, epuizând stocul de rochii.

Semnată de stilista franceză stabilită la New York Catherine Malandrino, creația a fost deja purtată de Meryl Streep în 2009, la avanpremiera pariziană a filmului “Doubt”, regizat de John Patrick Shanley, cu Philip Seymour Hoffman.

Foto: Meryl Streep – facebook

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 25012345...102030...Last »