Meryl Streep, discurs emoționant pentru susținerea lui Hillary Clinton
https://www.ziarulmetropolis.ro/meryl-streep-discurs-emotionant-si-feminist-pentru-sustinerea-lui-hillary-clinton/

„Ce trebuie să ai ca să fii prima femeie în orice? Trebuie să ai curaj şi farmec!” – Meryl Streep. Într-o ţinută patriotică ce nu a putut fi trecută cu vederea, celebra actriţa americană a rostit, marţi, un discurs emoţionant şi feminist pentru susţinerea lui Hillary Clinton în a doua zi a Convenţiei naţionale democrate de la Philadelphia.

Un articol de Petre Ivan|28 iulie 2016

Meryl Streep a spus povestea lui Deborah Sampson, care s-a travestit în bărbat pentru a-și apăra țara în timpul Războiului de Independență. Rănită la picior, ea s-a îngrijit singură pentru a nu fi nevoită să își divulge identitatea.

„Acesta este curajul”, a spus actrița în discursul său. Ea a menționat apoi alte mari femei din istorie, ca Eleanor Roosvelt sau fosta judecătoare de la Curtea Supremă Sandra Day O’Connor, listă încheiată cu Hillary Clinton.

Toate aceste femei au în comun o forță de acțiune datorată inteligenței spiritului, plenitudinii sufletului și pasiunii cu care susțin cauzele pe care le apără. Fie că sunt activiste sau politicieni, ele au schițat noi căi pe care să le poată urma ceilalți — bărbați și femei, generație după generație. – Meryl Streep.

Artista a afirmat că americanii se pregătesc să marcheze din nou istoria țării lor, la aproape o sută de ani după ce au acordat dreptul de vot femeilor. „Hillary Clinton va fi prima noastră președintă americană!”, a asigurat Meryl Streep.

Dincolo de mesaj, rochia purtată de actrița oscarizată a atras toate privirile. Cu dungi roșii și albe și stele imaculate pe fond albastru, asemenea drapelului american, ținuta ei a fost la înălțimea discursului. De altfel internauții s-au grăbit să își procure una similară, epuizând stocul de rochii.

Semnată de stilista franceză stabilită la New York Catherine Malandrino, creația a fost deja purtată de Meryl Streep în 2009, la avanpremiera pariziană a filmului „Doubt”, regizat de John Patrick Shanley, cu Philip Seymour Hoffman.

Foto: Meryl Streep – facebook

28
/05
/20

CRONICĂ DE FILM La unele documentare ne uităm pentru că ne interesează mai ales un autor sau un stil. Iar pe altele le privim în primul rând pentru subiect. Din a doua categorie face parte „Becoming” (2020), de Nadia Hallgren – un film despre Michelle Obama produs şi difuzat de Netflix.

22
/05
/20

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania, va fi difuzată săptămânal pe platforma de streaming TIFF Unlimited, începând din 25 mai. Primul invitat al jurnalistului Mihnea Măruță este regizorul Cristi Puiu, unul dintre cei mai valoroși invitați ai TIFF, prezent la Cluj cu toate filmele sale în ultimii 20 de ani.

19
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Pentru că încă nu putem merge la cinema şi la festivaluri, rămânem tot la platformele cu filme accesibile din fotoliul de acasă. De data asta, vă recomandăm trei scurtmetraje foarte speciale, realizate de britanicul Jonathan Glazer, thailandezul Apichatpong Weerasethakul şi americanul Jonas Mekas şi disponibile pe MUBI.

17
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Cu premiera recentă la HBO şi disponibil pe platforma HBO GO, „Natalie Wood: Ce rămâne în urmă” (2020) este un documentar biografic realizat de Laurent Bouzereau despre una dintre cele mai cunoscute actriţe americane. Filmul are ca punct de pornire moartea suspectă a vedetei la doar 43 de ani.

13
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil să apară și primele filme realizate în izolare. Radu Jude a lansat un scurt autoportret conceput la invitația Arte/ZDF. Iar Dan Chișu a încercat un lungmetraj, un simplu excercițiu autocomplezent despre un regizor care roagă actori să joace într-un film despre viața în carantină.

07
/05
/20

PREVIEW Din multitudinea de oferte de filme care pot fi văzute de acasă în perioada asta de izolare, vă propunem câteva titluri clasice maghiare, puse la dispoziţie online şi gratuit, cu subtitrare în engleză, chiar de Arhiva de Film din Ungaria.

Page 1 of 26212345...102030...Last »