Meryl Streep, discurs emoționant pentru susținerea lui Hillary Clinton
https://www.ziarulmetropolis.ro/meryl-streep-discurs-emotionant-si-feminist-pentru-sustinerea-lui-hillary-clinton/

“Ce trebuie să ai ca să fii prima femeie în orice? Trebuie să ai curaj şi farmec!” – Meryl Streep. Într-o ţinută patriotică ce nu a putut fi trecută cu vederea, celebra actriţa americană a rostit, marţi, un discurs emoţionant şi feminist pentru susţinerea lui Hillary Clinton în a doua zi a Convenţiei naţionale democrate de la Philadelphia.

Un articol de Petre Ivan|28 iulie 2016

Meryl Streep a spus povestea lui Deborah Sampson, care s-a travestit în bărbat pentru a-și apăra țara în timpul Războiului de Independență. Rănită la picior, ea s-a îngrijit singură pentru a nu fi nevoită să își divulge identitatea.

“Acesta este curajul”, a spus actrița în discursul său. Ea a menționat apoi alte mari femei din istorie, ca Eleanor Roosvelt sau fosta judecătoare de la Curtea Supremă Sandra Day O’Connor, listă încheiată cu Hillary Clinton.

Toate aceste femei au în comun o forță de acțiune datorată inteligenței spiritului, plenitudinii sufletului și pasiunii cu care susțin cauzele pe care le apără. Fie că sunt activiste sau politicieni, ele au schițat noi căi pe care să le poată urma ceilalți — bărbați și femei, generație după generație. – Meryl Streep.

Artista a afirmat că americanii se pregătesc să marcheze din nou istoria țării lor, la aproape o sută de ani după ce au acordat dreptul de vot femeilor. “Hillary Clinton va fi prima noastră președintă americană!”, a asigurat Meryl Streep.

Dincolo de mesaj, rochia purtată de actrița oscarizată a atras toate privirile. Cu dungi roșii și albe și stele imaculate pe fond albastru, asemenea drapelului american, ținuta ei a fost la înălțimea discursului. De altfel internauții s-au grăbit să își procure una similară, epuizând stocul de rochii.

Semnată de stilista franceză stabilită la New York Catherine Malandrino, creația a fost deja purtată de Meryl Streep în 2009, la avanpremiera pariziană a filmului “Doubt”, regizat de John Patrick Shanley, cu Philip Seymour Hoffman.

Foto: Meryl Streep – facebook

22
/10
/21

Documentarul „Regele Mihai: Drumul către casă”, care prezintă povestea vieții suveranului în exil, de la expulzarea sa forțată până la înmormântare, dar include și un interviu cu Prințul Philip despre prietenia sa din copilărie cu regele Mihai, va fi lansat duminică, pe 24 octombrie, pe HISTORY Channel.

18
/10
/21

Easter Eggs, producția belgiană semnată de Nicolas Keppens, câștigă Trofeul Animest la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație, prima organizată într-o formulă hibrid, atât în cinematografele din capitală cât și online, disponibilă în toată țara.

12
/10
/21

Seria de proiecții „Cinema sub clar de lună” se încheie în weekend-ul 14-17 octombrie cu patru povești surprinzătoare care au făcut turul marilor festivalurilor în ultimul an: emoționantul Petit Maman, care a concurat pentru Ursul de Aur la Berlin, Patrick, o aventură existențială într-o tabără de nudiști, Persian Lessons, istoria plină de suspans a unui prizonier care trebuie să-și dovedească identitatea, și Falling, filmul regizat de celebrul actor Viggo Mortensen.

12
/10
/21

Ediţia din 2021 a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care s-a desfăşurat între 7 şi 10 octombrie, a avut un program mai bogat ca oricând. Invitatul special a fost actorul Ion Sapdaru, originar din Republica Moldova.

11
/10
/21

Călătoria documentarelor KineDok prin țară va continua și în lunile ce urmează, oferind publicului din diferite orașe acces la câteva dintre cele mai captivante filme realizate în ultimii ani, ce vor fi însoțite de dezbateri cu specialiști din domeniile prezentate.

06
/10
/21

HBO Max a anunțat lansarea serviciului de streaming în 27 de teritorii în prima fază a extinderii în Europa. În completarea celor 20 de teritorii deja confirmate, urmează a fi live în alte șapte țări în 2022 - Olanda, Turcia, Grecia, Islanda, Estonia, Letonia și Lituania.

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.