Meryl Streep, discurs emoționant pentru susținerea lui Hillary Clinton
https://www.ziarulmetropolis.ro/meryl-streep-discurs-emotionant-si-feminist-pentru-sustinerea-lui-hillary-clinton/

„Ce trebuie să ai ca să fii prima femeie în orice? Trebuie să ai curaj şi farmec!” – Meryl Streep. Într-o ţinută patriotică ce nu a putut fi trecută cu vederea, celebra actriţa americană a rostit, marţi, un discurs emoţionant şi feminist pentru susţinerea lui Hillary Clinton în a doua zi a Convenţiei naţionale democrate de la Philadelphia.

Un articol de Petre Ivan|28 iulie 2016

Meryl Streep a spus povestea lui Deborah Sampson, care s-a travestit în bărbat pentru a-și apăra țara în timpul Războiului de Independență. Rănită la picior, ea s-a îngrijit singură pentru a nu fi nevoită să își divulge identitatea.

„Acesta este curajul”, a spus actrița în discursul său. Ea a menționat apoi alte mari femei din istorie, ca Eleanor Roosvelt sau fosta judecătoare de la Curtea Supremă Sandra Day O’Connor, listă încheiată cu Hillary Clinton.

Toate aceste femei au în comun o forță de acțiune datorată inteligenței spiritului, plenitudinii sufletului și pasiunii cu care susțin cauzele pe care le apără. Fie că sunt activiste sau politicieni, ele au schițat noi căi pe care să le poată urma ceilalți — bărbați și femei, generație după generație. – Meryl Streep.

Artista a afirmat că americanii se pregătesc să marcheze din nou istoria țării lor, la aproape o sută de ani după ce au acordat dreptul de vot femeilor. „Hillary Clinton va fi prima noastră președintă americană!”, a asigurat Meryl Streep.

Dincolo de mesaj, rochia purtată de actrița oscarizată a atras toate privirile. Cu dungi roșii și albe și stele imaculate pe fond albastru, asemenea drapelului american, ținuta ei a fost la înălțimea discursului. De altfel internauții s-au grăbit să își procure una similară, epuizând stocul de rochii.

Semnată de stilista franceză stabilită la New York Catherine Malandrino, creația a fost deja purtată de Meryl Streep în 2009, la avanpremiera pariziană a filmului „Doubt”, regizat de John Patrick Shanley, cu Philip Seymour Hoffman.

Foto: Meryl Streep – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.