Metallica, în concert la Bucureşti în august 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/metallica-in-concert-la-bucuresti-in-august-2019/

Metallica va concerta pe Arena Naţională din Bucureşti, pe 14 august 2019, iar biletele pentru concertul ce face parte din turneul „Worldwired” vor fi puse în vânzare pe 28 septembrie, la ora 10:00, pe metallica.emagic.ro, eventim.ro şi iabilet.ro. În deschidere, vor cânta trupele Ghost şi Bokassa.

Un articol de Petre Ivan|24 septembrie 2018

Metallica va reveni în Europa şi Marea Britanie între 1 mai si 25 august 2019, cu 25 de show-uri programate în peste 20 de ţări.

Turneul va debuta pe 1 mai 2019, la Lisabona, şi va include oraşe în care Metallica nu a mai concertat de mulţi ani, printre care Milano, Zurich, Dublin, Bruxelles (pentru prima oară din 1988), Berlin, Moscova, Varşovia, Bucureşti, Gothenburg, dar şi locuri unde trupa va cânta în premieră, precum Trondheim (Norvegia), Hämeenlinna (Finlanda) şi Tartu (Estonia).

Fiecare bilet cumpărat va include şi cel de-al 10-lea album Metallica, „Hardwired…To Self-Destruct”, în format digital. Fanii vor primi un mail ulterior achiziţiei de bilet cu instrucţiuni pentru a-şi descărca albumul.

Pentru concertul de pe 14 august, fanii vor avea posibilitatea să achiziţioneze trei pachete VIP, ce includ bilete în zone premium şi alte beneficii, printre care acces cu prioritate, tur prin muzeul itinerant „Memory Remains” şi întâlnire cu trupa. Mai multe detalii vor fi disponibile pe 28 septembrie.

Membrii fanclubului Metallica vor putea achiziţiona bilete începând de marţi, 25 septembrie, mai multe informaţii fiind disponibile pe metallica.com.

Prețuri bilete

Gazon A – 345 lei

Gazon B – 285 lei

Cat 1 – 685 lei

Cat 2 – 505 lei

Cat 3 – 345 lei

Cat 4 – 285 lei

Cat 5 – 235 lei 

Metallica a lansat zece albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa a câştigat nouă premii Grammy şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Foto: Metallica – facebook

25
/09
/19

Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu - “…le rendez-vous de la planète musicale” - s-a încheiat în acordurile Simfoniei nr.1, de Ceaikovski, cu viziunea copleșitoare a Orchestrei Regale Concertgebow din Amsterdam. Melomanii au petrecut aproape 200 de ore imersați în muzică interpretată la cel mai înalt nivel internațional.

20
/09
/19

Soprana Olga Bezsmertna, solistă a Operei de Stat din Viena, va interpreta rolul Donnei Elvira în spectacolul Don Giovanni de Mozart, prezentat de Orchestra de Cameră din Basel, în data de 22 septembrie, la Ateneul Român. Soprana Miah Persson, anunțată anterior în distribuție și-a anulat deplasarea la București din cauza unor urgențe de familie.

19
/09
/19

Joi, 19 septembrie, începe la Sfântu Gheorghe (Covasna) Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, un prilej foarte bun pentru cei care nu și-au făcut încă planuri pentru weekend să își facă spontan o bucurie. Frumusețea locului și a împrejurimilor este completată de pulzArt, un festival care oferă șansa iubitorilor de artă și frumos de a veni în contact cu ce mai e nou, care sunt formele de exprimare artistică la zi, care sunt tendințele în diferite domenii artistice și ce îndrăgește publicul de afară. 

17
/09
/19

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului SoNoRo va avea loc în perioada 1-17 noiembrie 2019, în București, Sibiu și Cluj-Napoca. Anul acesta, Festivalul va purta numele DaDa și va fi dedicat puternicei energii creatoare a fenomenului dadaist, pornit la începutul secolului XX, în Zürich, de un grup de artiști europeni, organizat în jurul scriitorului de origine română, Tristan Tzara.

16
/09
/19

Dirijorul Emerit Mariss Janson a fost nevoit să își anuleze concertele alături de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam în datele de 18 și 19 septembrie și pe 21 septembrie la București, din motive de sănătate. Orchestra este recunoscătoare dirijorului român Cristian Măcelaru, care a fost de acord să preia programul neschimbat în timp atât de scurt.

16
/09
/19

Pe scurt, în cifre, a doua treime a Festivalului Internațional „George Enescu” a însemnat 25 de spectacole, 68 de lucrări, apartinând unui număr de 38 de compozitori, de la contemporani, chiar patru prime audiții, la Beethoven, Rahmaninov, Wagner, Sostacovich, Britten, Richard Strauss, Poulenc, Grieg, Ravel, Brahms, Lutoslavki, Simanowski, Lipatti, Ligeti și, în fiecare zi, cel puțin o lucrare semnată George Enescu.