Metropolis Art Collection, un nou spaţiu dedicat artei contemporane
https://www.ziarulmetropolis.ro/metropolis-art-collection-un-nou-spatiu-dedicat-artei-contemporane/

DanaArtGallery, împreună cu Metropolis Center, organizează deschiderea oficială a spaţiului dedicat promovării artei plastice contemporane, sub numele Metropolis Art Collection.

Un articol de Petre Ivan|16 mai 2014

DanaArtGallery este o galerie de artă contemporană care, de patru ani, promovează peste 40 de artişti contemporani români prin organizarea de evenimente culturale în România şi peste hotare.

Cu acestă ocazie va fi vernisată expoziţia „Metropolis Art Opening“, unde veţi putea admira cele mai recente lucrări semnate de artistele Adriana Vasile, Bogdana Contraş, Cornelia Gherlan şi Daniela Zbarcea.

Expoziţia aduce în prim plan varietatea expresiei plastice în arta contemporană şi ancorarea în realitatea artistică la nivel global a artiştilor.

Ceea ce incită vizual la picturile celor patru artiste este spontaneitatea cu care sunt lucrate picturile , dar şi expresia plastică originală cu care abordează tematicile alese.

Expoziţia se poate vizita în perioada 18 mai – 3 iunie 2014. Vernisajul are loc pe 21 mai 2014, la ora 19:00, la Metropolis Center – Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, Bucureşti.

Cine expune

Adriana Vasile este absolventă a Universităţii de Arte Plastice şi Decorative, Bucureşti, secţia pictură ( promoţia 2001).

Adriana Vasile - Earth

Adriana Vasile – Earth

Bogdana Contraş a absolvit Universitatea de Arte Bucureşti – secţia Pictură, Prof. Univ. Vladimir Zamfirescu şi a făcut studii aprofundate la aceeaşi universitate, Prof. Univ. Marin Gherasim.

Bogdana Contras - Coloana inflorita

Bogdana Contras – Coloană înflorită

Cornelia Gherlan este absolventă a Institutului „Nicolae Grigorescu” 1984, Clasa Profesor Traian Brădean.

Cornelia Gherlan - Pânza  timpului

Cornelia Gherlan – Pânza timpului

Daniela Zbarcea a absolvit Universitatea de Arte George Enescu – Iaşi, Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design.

Daniela Zbarcea - Noir

 

12
/11
/16

Muzeul Național de Artă al României ne invită, începând cu 16 noiembrie, la o expoziție-medalion, dedicată lui Ștefan Luchian (1868 - 1916), de la moartea căruia se împlinesc o sută de ani. „Punte între două lumi – Florile lui Luchian” deschide programul medalioanelor tematice care vor fi incluse periodic în expozițiile permanente ale MNAR.

03
/11
/16

În seara în care am văzut Dorian am vrut să-i cer iertare tehnologiei pentru dățile în care am hulit-o, din conservatorism, și pentru acelea în care am profitat de ea în scopuri pur egoiste. Am reevaluat tehnologia, fie și pentru o oră, cea în care dansul și teatrul s-au unit într-un altfel de spectacol, pe scena de la UNTEATRU.

19
/10
/16

Într-un context în care dansul contemporan are din ce în ce mai multă vizibilitate în peisajul artistic din România, Asociaţia Culturală Control N anunţă un nou spectacol: Dorian, creat de Oana Răsuceanu în jurul unui singur actor-dansator (George Albert Costea), prin îmbinarea dansului contemporan cu proiecţii multimedia. Dorian va fi itinerat în patru spaţii de joc, din patru oraşe diferite: Bucureşti, Timişoara, Craiova şi Ploieşti.

10
/10
/16

Tabloul “Nickelodeon”, realizat de artistul român Adrian Ghenie, a fost vândut pentru suma de 9 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate săptămâna trecută la Londra, de casa de licitaţii Christie’s, fiind vorba de un record absolut pentru pictorul român. Tabloul ictat în 2008 a fost expus şi anul trecut la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti.

30
/09
/16

Mai multe evenimente dedicate artei contemporane vor fi organizate, în această noapte, cu ocazia celei de a zecea ediţii a Noapţii Albe a Galeriilor (NAG), în București și în alte nouă orașe din țară. Alături de București, la NAG#10 participă Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

27
/09
/16

Pe Facebook s-a organizat un protest în fața Ambasadei Rusiei față de decizia Rusiei de a dona 100 de euro pentru campania de achiziționare a „Cumințeniei Pământului”. Protestul va avea loc astăzi (marţi), între orele 17.00 și 17.30, la sediul Ambasadei Rusiei la București. Organizatorii protestului spun că se simt „jigniți” de „bacșișul” Rusiei.

23
/09
/16

Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului, între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenți pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu pentru 4 seri de spectacole inedite.

20
/09
/16

Cea de-a doua ediție a Trienalei de Arhitectură East Centric a început în weekend în capitală cu deschiderea expoziției principale găzduită de Teatrul Național din București și conferințe susținute de invitați din Japonia, Austria și România. Trienala continuă cu prezentările publice și jurizarea pentru Premii Arhitext East Centric. Toate cele 4 expoziții majore din cadrul Trienalei pot fi vizitate zilnic, între orele 10 și 18, la TNB și ARCUB Gabroveni, până pe 9 octombrie.

16
/09
/16

Timișoara este orașul românesc ales pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, a anunțat, astăzi (vineri), Steve Green, șeful juriului, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Bibliotecii Naționale a României. Oraşele contracandidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au fost Bucureşti, Cluj-Napoca şi Baia Mare.

16
/09
/16

Bucureștenii sunt invitați să participe, la sfârșitul acestei săptămâni, la evenimentele dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piața Constituției și parcurile Cișmigiu și Herăstrău, unde urmează să aibă loc concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade sau plimbări cu trăsura. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

15
/09
/16

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) își redeschide porțile pentru cei care vor să își descopere sau să își dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziționarea materialelor necesare.

11
/09
/16

Viața în Giulești va fi tema unei instalații-eveniment de artă comunitară contemporană la Muzeul Culturii Romilor din Drumul Săbăreni 101-125. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 19.00.

10
/09
/16

Festivalul Internațional de fotografie Bucharest Photofest se va desfășura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.