METROPOLIS VIRAL – Distribuţia Oscarurilor, de-a lungul anilor, în funcţie de… rasă
https://www.ziarulmetropolis.ro/metropolis-viral-distributia-oscarurilor-de-a-lungul-anilor-in-functie-de-rasa/

Sunteţi cinefili înrăiţi pasionaţi de premiile Oscar? E bine în cazul ăsta, căci veţi afla (dacă n-aţi făcut-o până acum) că diversitatea şi corectitudinea politică nu sunt la ele acasă la Hollywood, când vine vorba despre Gala Oscarurilor, cea mai aşteptată ceremonie din lumea filmului.

Un articol de Petre Ivan|23 Februarie 2015

Un singur exemplu, Alejandro González Iñárritu (2015) este abia al doilea regizor hispanic, după Alfonso Cuarón (2013), care obţine statueta pentru Cel mai bun regizor în istoria acestor premii. Câţi asiatici şi negri la un loc au câştigat până acum? Aţi ghicit, aproape doi, Ang Lee (2005) şi Ang Lee (2012).

Foto: METROPOLIS VIRAL, Distribuţia Oscarurilor, de-a lungul anilor, în funcţie de… rasă – captură Vimeo

08
/12
/19

Al șaselea și ultimul sezon al dramei Vikingii a revenit, în exclusivitate, la HISTORY® cu două episoade, joi, 5 decembrie, de la ora 21:00, la doar o zi după premiera din Statele Unite. Drama crește în intensitate pe parcursul călătoriei vikingilor în locuri îndepărtate, la mii de kilometri de Kattegat, pe măsură ce aceștia vor întâlni rivali de temut și vor înfrunta consecințele morții lui Ragnar.

28
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După „Cealaltă Irina” (2009) și „Q.E.D.” (2013), regizorul Andrei Gruzsniczki revine cu un nou lungmetraj, „Zavera” (2019), o dramă minimalistă - dar și manieristă - despre un inginer constructor (Dorian Boguță) a cărui viață e dată peste cap de moartea celui mai bun prieten (Șerban Pavlu).

28
/11
/19

Organizat de American Independent Film Festival și Cinema „Elvire Popesco”, pe 30 noiembrie, Maratonul „Blade Runner” este o invitație în lumea a două filme cult.

27
/11
/19

CRONICĂ DE FILM Martin Scorsese revine cu voluptate la ce i-a fost cel mai drag: filmul cu gangsteri. Produs și lansat de Netflix, adică în afara limitărilor la durată impuse de o distribuție în cinematografe, „The Irishman” i-a permis veteranului regizor să se lăfăie într-o cronică a mafiei de aproape trei ore și jumătate.

23
/11
/19

10 filme internaționale proiectate în premieră la București, un juriu de excepție, 12 masterclass-uri și 2 workshop-uri cu specialiști în cinematografie și actorie, și voie bună fără limite!

21
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După două filme ilustrative, fără forță, eșuate, „Poarta Albă” (2014) și „Fals tratat de mântuire a sufletului” (2018), nu aveam mari așteptări de la noul lungmetraj al regizorului Nicolae Mărgineanu, „Cardinalul” (2019), tot despre victimele comunismului. Filmul are însă câteva calități, fără a fi memorabil.

Page 1 of 25412345...102030...Last »