Michael Haneke plănuiește un serial TV distopic
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-haneke-planuieste-un-serial-tv-distopic/

Michael Haneke, dublu câştigător al trofeului Palme d’Or atribuit în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, va crea în premieră un serial de televiziune, care se va intitula „Kelvin’s Book”, a anunţat compania germană de producţie UFAFiction.

Un articol de Petre Ivan|31 ianuarie 2018

Cineastul austriac va scrie scenariul serialului şi va regiza două sau trei episoade. „După zece filme pentru televiziune şi 12 filme pentru marele ecran, voiam să spun măcar o dată o poveste mai lungă”, a declarat Michael Haneke.

Noul serial va avea 10 episoade, va fi produs de Nico Hofmann şi Benjamin Benedict şi va fi turnat în limba engleză. Serialul va prezenta aventurile unui grup de tineri care trăiesc într-un univers distopic” situat într-un viitor apropiat.

Nu sunt cunoscute deocamdată numele actorilor care vor face parte din distribuţia acestui proiect de televiziune.

„Happy End”, cel mai recent lungmetraj al cineastului austriac în vârstă de 75 de ani, a fost lansat la Cannes în 2017. Michael Haneke a fost recompensat de-a lungul anilor cu numeroase premii şi distincţii de prestigiu, inclusiv pentru filmele „Panglica albă” (Palme d’Or în 2009) şi „Amour” (Palme d’Or în 2013 şi Oscar pentru cel mai bun film străin în 2013).

Foto: Michael Haneke – facebook

24
/05
/21

Începând cu ultimul weekend al lunii mai, Arhiva Activă lansează un program de recuperare și de promovare critică a cinematografiei românești, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme și cu Cinemateca Română.

20
/05
/21

Filmul „Câmp de maci” (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat atât Premiul pentru cel mai bun film în secțiunea Fest Focus a Festivalului Internațional de Film din Belgrad, cât și Premiul pentru cel mai bun film queer (oferit de festivalul Merlinka). De asemenea, și juriul Festivalului D’A Film Barcelona din Spania a recompensat filmul cu cel mai important premiu din secțiunea Talents.

19
/05
/21

Independența Film lansează pe 21 mai în cinematografele deschise din țară „Undine”, o poveste de dragoste modernă inspirată din basme și semnată de Christian Petzold, regizorul german cunoscut publicului din România pentru „Transit” (2018). Paula Beer, protagonista filmului, a câștigat premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a fost recompensat și cu Premiul FIPRESCI la același festival.

18
/05
/21

Serialul de televiziune cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, una dintre cele mai spectaculoase producții cinematografice europene, a început filmările în România Serialul este o producție CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.