Michael Jackson, Farrah Fawcett & George Orwell – ŞTIAŢI CĂ… ?
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-jackson-farrah-fawcett-george-orwell-stiati-ca/

Dincolo de a fi „The King of Pop”, un excentric şi un controversat personaj, Michael Jackson a fost un artist îndrăgit şi admirat de întreaga planetă. Iata 10 lucruri ciudate şi mai puţin ştiute despre Michael Jackson.

Un articol de Petre Ivan|25 iunie 2014

Michael Jackson, Farrah Fawcett & George Orwell – ŞTIAŢI CĂ… ?

1. Patul cu oxigen

M. J. obişnuia să doarmă într-o capsulă cu oxigen. Mai târziu a donat patul unui centru medical din California, pentru a ajuta în terapia de recuperare a victimelor cu arsuri.

2. Pantofii anti-gravitaţie

A inventat şi a patentat o pereche de cizme speciale care îi permiteau celui ce le purta să se aplece atât de mult în faţă părând astfel că sfidează gravitaţia. A folosit aceste cizme pentru faimoasa aplecare din videoclipul „Smooth Criminal”.

3. Jocul video Michael Jackson’s Moonwalker

Pe vremea cand Michael Jackson era doar un star semi-excentric, Saga a creat un joc pentru el, numit Michael Jackson’s Moonwalker. Jocul este neintenţionat ironic deoarece Michael trebuie să salveze copiii, lipsiţi de apărare, în faţa unui criminal numit Mr. Big.

4. Cimpanzeul Bubbles, cel mai bun prieten al lui Michael

În 1985, cimpanzeul de 3 ani Bubbles a fost salvat de la un centru de cercetare a cancerului de către Michael. Din acel moment, Bubbles mergea peste tot cu stăpânul său, inclusiv în turneul Bad, adesea îmbrăcat la fel ca Michael.

5. Suferea de o boală rară genetică

M. J. suferea de o boală genetică rară, numită „deficit de alpha-1 antitripsina” – o afecţiune ereditară cauzată de lipsa unei proteine hepatice-alfa-1 antitripsina, care blochează funcţia destructivă a unor enzime determinând emfizem pulmonar, afectare hepatică şi tegumentară.

6. Billie Jean, primul videoclip MTV cu un artist de culoare

În 1983, MTV a difuzat primul videoclip al unui artist de culoare – „Billie Jean” al lui Michael Jackson .

7. Sculptura egipteană

Această sculptură a unei femei egiptene se găseşte la Field Museum din Chicago.

8. Figurina Zombie din Thriller

Figurina Zombie din Thriller a fost importată din Japonia!  Figurina era din vinil, avea 2.10 m şi îl înfăţisează pe Michael.

9. Cel mai mare dans Thriller

Evenimentul „Thrill of the World” a avut loc în 2008 când peste 4000 de oameni din întreaga lume au celebrat Thriller-ul lui Michael Jackson punând în scenă dansul Thriller pentru caritate.

10. Michael Jackson în Punch-Out

Michael Jackson în Punch Out este unul din cele mai bune jocuri NES. Acesta se luptă cu Macaulay Culkin pentru a supravieţui. În amuzanta parodie Nintendo sunt prezente şi mişcările lui M.J., pantofii şi maimuţa.

Tot într-o zi de 25 iunie:

1910: A avut loc, la Paris, premiera baletului „Pasărea de foc” al compozitorului Igor Fiodorovici Stravinski.

1955: A fost înființată, la București, Bibioteca Centrală de Stat, azi Biblioteca Națională

1984: Inaugurarea oficială a lucrărilor de construcție a Casei Republicii și a Bulevardului „Victoria Socialismului” din București

S-au născut:

1894: Hermann Oberth, fizician și inventator german născut la Sibiu (d. 1989)

1903: George Orwell, jurnalist, eseist și romancier britanic (d. 1950)

1940: A. J. Quinnell, scriitor britanic (d. 2005)

1950: Doru Stănculescu, interpret și compozitor român de muzică folk

1952: Radka Toneff, cântăreață de muzică jazz norvegiană (d. 1982)

1963: Yann Martel, scriitor canadian

Jacques-Yves Cousteau, oceanograf francez

Jacques-Yves Cousteau, oceanograf francez

1963: George Michael, cântăreț englez de origine greacă

S-au stins din viaţă:

1767: Georg Philipp Telemann, compozitor și organist (n. 1681)

1929: Georges Courteline, autor dramatic

1988: Șerban Cioculescu, critic și istoric literar român, membru al Academiei Române (n. 1902)

1997: Jacques-Yves Cousteau, oceanograf francez (n. 1910)

2009: Farrah Fawcett, actriță americană (n. 1947)

2009: Michael Jackson, interpret și compozitor american de muzică pop (n. 1958)

Foto cu Michael Jackson , Farrah Fawcett & George Orwell – wikipedia, cinemagia

12
/02
/14

ȘTIAȚI CĂ într-o zi de 12 februarie (1984) a murit scriitorul argentinian Julio Cortazar, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai realismului magic? Ca o curiozitate, Cortazar a tradus în spaniolă romanului lui Daniel Defoe, Robinson Crusoe, roman inspirat de naufragiul marinarului scoțian Alexander Selkirk, salvat după patru ani trăiți în singurătate pe insula Juan […]

11
/02
/14

ȘTIAȚI CĂ într-o zi de 11 februarie (1963) a încetat din viaţă Sylvia Plath, poetă, eseistă americană? La începutul anului 1963, când îi apărea romanul autobiografic „The Bell Jar”, situația Sylviei era disperată. Mariajul îi eșuașe, iar ea și copiii săi erau măcinați de boală și înfruntau cea mai cruntă iarnă a secolului într-un apartament neîncălzit, la Londra. În zorii zilei de 11 februarie 1963, Sylvia Plath s-a sinucis dând drumul la gazele de la mașina de gătit, în timp ce copiii săi dormeau în camera alăturată. Prima sa poezie, intitulată Poem, fusese publicată în Boston Herald pe când avea doar 9 ani. La vârsta de 12 ani, IQ-ul ei era în jur de 160, unul caracteristic geniilor.

10
/02
/14

ŞTIAŢI CĂ într-o zi de 10 februarie (1898) s-a născut Bertolt Brecht, dramaturg, poet și regizor german? Inițial expresionist, Brecht a fost întemeietorul instituției teatrale "Berliner Ensemble", inițiator al "teatrului epic", cel care a promovat o nouă teorie și practică a teatrului, bazate pe efectul distanțării epice şi a revoluționat teatrul secolului XX.

08
/02
/14

ȘTIAȚI CĂ într-o zi de 8 februarie (1931) s-a născut James Dean, “copilul rebel al Hollywood-ului", cel care avea să devină un simbol al Americii, după doar 3 roluri principale? James Dean, considerat unul dintre cei mai frumoși bărbați de la Hollywood în anii '50, a murit la vârsta de 24 de ani, într-un accident de mașină, la câteva minute după ce fusese amendat pentru exces de viteză.

07
/02
/14

ȘTIAȚI CĂ într-o zi de de 7 februarie s-a născut Charles Dickens, unul dintre cei mai importanți prozatori englezi? La vârsta de 12 ani, viitorul scriitor își vede tatăl închis, timp de trei luni, la închisoarea datornicilor, urmat și de restul familiei, care nu mai avea cu ce să se întrețină.

05
/02
/14

ŞTIAŢI CĂ într-o zi de 5 februarie (1979) a avut loc premiera filmului "Nea Mărin Miliardar", cel mai vizionat film românesc din toate timpurile? Amza Pellea, care devenise foarte popular după rolurile din Dacii, Mihai Viteazul, Atunci i-am condamnat pe toți la moarte și Osînda, a dorit să interpreteze şi un rol comic. Amza s-a dus la Sergiu Nicolaescu şi între cei doi a avut loc următoruol dialog: „Ce părere ai, maestre, dacă aș juca într-o comedie la Athénée Palace?” / „Dacă e să câștigi un ban, foarte bine! Dar ce faci acolo?” / „Latru!” / „Păi bine, măi Amza, abia l-ai jucat pe Mihai Viteazu și acum te duci într-un bar ca să latri?”

29
/01
/14

ŞTIAŢI CĂ într-o zi de 29 ianuarie (1926) s-a născut Tudor Vornicu, jurnalist de televiziune, celebru realizator de emisiuni și director de emisiuni de televiziune? Multe dintre neuitatele programe de Revelion marca TVR i se datorează lui Tudor Vornicu, cel care a gândit şi creat emisiuni ca "Album duminical", "Post Meridian", "Punct". "Contrapunct", "Gala Desenului Animat", "Metamorfoze", "Cum vă place?", "Parada duetelor" şi multe altele.

27
/01
/14

ȘTIAȚI CĂ într-o zi de 27 ianuarie (2010) a încetat din viaţă J.D. Salinger, autorul romanului "De veghe în lanul de secară" - unul dintre cei mai influenți scriitori americani? Salinger nu a mai publicat nimic din 1965 încoace și nu a mai acordat nici un interviu presei, chiar dacă a continuat să scrie până spre sfârșitul vieții sale.

21
/01
/14

ȘTIAȚI CĂ într-o zi de 21 ianuarie s-au născut comicul britanic Benny Hill, realizator de emisiuni de divertisment, dar și actorul american Telly Savalas, cunoscut în România pentru rolul principal jucat în serialul polițist Kojak, difuzat de Televiziunea Română în anii '70-'80.