Michael Keaton a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-keaton-a-primit-o-stea-pe-walk-of-fame-din-hollywood/

Actorul american Michael Keaton (64 de ani) a primit, joi, o stea pe Walk of Fame din Hollywood. În ultimii doi ani, Michael Keaton a câştigat un Golden Globe şi a fost nominalizat la Oscar pentru „Birdman”, fiind foarte apreciat şi pentru rolul din „Spotlight”.

Un articol de Petre Ivan|29 iulie 2016

Michael Keaton a evocat suișurile și coborâșurile din cariera sa de 40 de ani, precum și „o căutare permanentă” de mai bine.

„A spune că este un vis să fiu aici ar fi incorect fiindcă nu am visat niciodată să fiu celebru”, a spus el în cadrul unei ceremonii pe Hollywood Boulevard.

Este foarte plăcut, dar nu este chiar ceea ce aveam în cap. Am vrut mereu să fiu bun și atât. Și, cinstit vorbind, cred că uneori chiar sunt și câteodată sunt cu adevărat superbun. – Michael Keaton

Viața personajului din „Birdman” și cea a actorului al cărui nume real este Michael Douglas (și-a luat un pseudonim pentru a evita confuzia cu starul din „Wall Street”) are numeroase puncte comune.

Keaton a interpretat personajul Bruce Wayne își puternicul său alter ego în „Batman” de Tim Burton, în 1989, cu care colaborase în „Beetlejuice” la începutul carierei sale. Apoi aproape că a căzut în uitare.

La sfârșitul anilor 1990 a fost distribuit în filme de serie B, având roluri minore, până când interpretarea rolului Riggan Thomson din „Birdman” — premiul Oscar pentru Cel mai bun film în 2015 — i-a relansat cariera.

Actorul a terminat recent filmările la „The Founder”, despre viața lui Ray Kroc, cel care a făcut din McDonald’s cel mai mare imperiu mondial al sectorului fast-food.

Foto: Michael Keaton – facebook

11
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă îi știam și îmi plăcuse precedentul lungmetraj, „Marussia” (2013), tot m-a luat prin surprindere noul film realizat de Eva Pervolovici, regizoare română stabilită în Franța – documentarul „Delta Bucureștiului” (2020), proiectat în premieră mondială la TIFF.

11
/08
/20

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, înmânat de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe scena Galei de închidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Piața Unirii, sâmbătă, 8 august.

10
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră în România la TIFF, unde a obţinut marele premiu al secţiunii Zilele Filmului Românesc, documentarul „Acasă” (2020), debutul ca regizor al jurnalistului Radu Ciorniciuc, îi are ca protagonişti pe membrii ultimei familii care a locuit în Delta Văcăreşti înainte de transformarea locului în parc natural.

10
/08
/20

Cele mai bune filme ale ediției și cineaștii momentului au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 8 august, la Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată pentru prima dată în istoria festivalului în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

09
/08
/20

"Tot amânam întâlnirea cu Dan Chişu. Recent am reuşit să ne vedem şi mai ales să-i văd ultimul film regizat – ”5 minute”. Ce pot spune despre film? Surpriza a fost neaşteptat de...". Citiţi un text pentru Ziarul Metropolis al scriitorului Vasile Ernu.

07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

05
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră la TIFF, „Casa cu păpuşi” (2020), documentarul de debut ca regizor al directorului de imagine Tudor Platon, este portretul tandru al unor femei în vârstă, dar pline de viaţă, care îşi deschid sufletul în faţa aparatului de filmat al tânărului cineast.

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

03
/08
/20

Ajuns deja la a treia ediție, festivalul Cinemascop își așteaptă vizitatorii până pe 5 august, în Grădina de vară din Eforie Sud. Aceasta a fost redeschisă în 2018, după o perioadă de 14 ani de abandon, iar localnicii și turiștii au avut ocazia să participe la proiecții de filme europene și alte activități culturale și educative în timpul primelor două ediții.

Pagina 1 din 26712345...102030...Ultima »