Michael Keaton a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-keaton-a-primit-o-stea-pe-walk-of-fame-din-hollywood/

Actorul american Michael Keaton (64 de ani) a primit, joi, o stea pe Walk of Fame din Hollywood. În ultimii doi ani, Michael Keaton a câştigat un Golden Globe şi a fost nominalizat la Oscar pentru “Birdman”, fiind foarte apreciat şi pentru rolul din “Spotlight”.

Un articol de Petre Ivan|29 iulie 2016

Michael Keaton a evocat suișurile și coborâșurile din cariera sa de 40 de ani, precum și “o căutare permanentă” de mai bine.

“A spune că este un vis să fiu aici ar fi incorect fiindcă nu am visat niciodată să fiu celebru”, a spus el în cadrul unei ceremonii pe Hollywood Boulevard.

Este foarte plăcut, dar nu este chiar ceea ce aveam în cap. Am vrut mereu să fiu bun și atât. Și, cinstit vorbind, cred că uneori chiar sunt și câteodată sunt cu adevărat superbun. – Michael Keaton

Viața personajului din “Birdman” și cea a actorului al cărui nume real este Michael Douglas (și-a luat un pseudonim pentru a evita confuzia cu starul din “Wall Street”) are numeroase puncte comune.

Keaton a interpretat personajul Bruce Wayne își puternicul său alter ego în “Batman” de Tim Burton, în 1989, cu care colaborase în “Beetlejuice” la începutul carierei sale. Apoi aproape că a căzut în uitare.

La sfârșitul anilor 1990 a fost distribuit în filme de serie B, având roluri minore, până când interpretarea rolului Riggan Thomson din “Birdman” — premiul Oscar pentru Cel mai bun film în 2015 — i-a relansat cariera.

Actorul a terminat recent filmările la “The Founder”, despre viața lui Ray Kroc, cel care a făcut din McDonald’s cel mai mare imperiu mondial al sectorului fast-food.

Foto: Michael Keaton – facebook

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.