Michael Keaton a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-keaton-a-primit-o-stea-pe-walk-of-fame-din-hollywood/

Actorul american Michael Keaton (64 de ani) a primit, joi, o stea pe Walk of Fame din Hollywood. În ultimii doi ani, Michael Keaton a câştigat un Golden Globe şi a fost nominalizat la Oscar pentru “Birdman”, fiind foarte apreciat şi pentru rolul din “Spotlight”.

Un articol de Petre Ivan|29 Iulie 2016

Michael Keaton a evocat suișurile și coborâșurile din cariera sa de 40 de ani, precum și “o căutare permanentă” de mai bine.

“A spune că este un vis să fiu aici ar fi incorect fiindcă nu am visat niciodată să fiu celebru”, a spus el în cadrul unei ceremonii pe Hollywood Boulevard.

Este foarte plăcut, dar nu este chiar ceea ce aveam în cap. Am vrut mereu să fiu bun și atât. Și, cinstit vorbind, cred că uneori chiar sunt și câteodată sunt cu adevărat superbun. – Michael Keaton

Viața personajului din “Birdman” și cea a actorului al cărui nume real este Michael Douglas (și-a luat un pseudonim pentru a evita confuzia cu starul din “Wall Street”) are numeroase puncte comune.

Keaton a interpretat personajul Bruce Wayne își puternicul său alter ego în “Batman” de Tim Burton, în 1989, cu care colaborase în “Beetlejuice” la începutul carierei sale. Apoi aproape că a căzut în uitare.

La sfârșitul anilor 1990 a fost distribuit în filme de serie B, având roluri minore, până când interpretarea rolului Riggan Thomson din “Birdman” — premiul Oscar pentru Cel mai bun film în 2015 — i-a relansat cariera.

Actorul a terminat recent filmările la “The Founder”, despre viața lui Ray Kroc, cel care a făcut din McDonald’s cel mai mare imperiu mondial al sectorului fast-food.

Foto: Michael Keaton – facebook

19
/02
/19

SĂ NU UCIZI, filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru și inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani, va avea pe 1 martie premiera în cinematografele din 29 de orașe din țară.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

12
/02
/19

Franco Zeffirelli alături de Robert Powell pe platourile de filmare la Iisus din Nazareth (1976). Regizorul şi producătorul de film, teatru şi operă Franco Zeffirelli împlinește, astăzi, 96 de ani.

12
/02
/19

Filmat în haoticele cartiere din Liban, CAPERNAUM prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovații în picioare), este acum considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Capernaum intră din 8 martie (2019) în cinematografele din România.

10
/02
/19

„Când am început jucam la amatori, îl imitam pe Beligan. Doar când am dat examen la Institut, mi s-a spus «mă, tu îl imiți pe Beligan!». Și atunci mi-am dat seama și am căutat să scap de chestia asta.” , spune Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit, astăzi, 86 de ani.

10
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră mondială în secțiunea Forum a Festivalului de la Berlin, „Monștri.”, debutul în regia de lungmetraj al lui Marius Olteanu, este un film care tratează cu delicatețe un moment de cumpănă din relația unui cuplu din București, interpretat de Judith State și Cristian Popa.

10
/02
/19

"Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge." - Joe Pesci, "A funny guy", Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

09
/02
/19

Actorul britanic Albert Finney, nominalizat de cinci ori la premiul Oscar şi cunoscut pentru apariţiile sale în filmele "Tom Jones", "The Dresser", "Murder on the Orient Express" şi "Erin Brockovich", a murit la vârsta de 82 de ani. Finney a combinat filmul, apariţiile TV şi scena, de-a lungul unei cariere remarcabile de şase decenii.

08
/02
/19

INTERVIU „Monștri.”, debutul regizorului Marius Olteanu, este singurul film românesc din selecția din acest an a Festivalului de la Berlin, unde a fost inclus în secțiunea Forum. Un film cu o „poveste de dragoste atipică”, așa cum o numește Marius Olteanu, care vorbește pe larg despre realizarea acestui lungmetraj ambițios.

07
/02
/19

Mâine (joi), începe, la Berlinale Palast, Festivalului de Film de la Berlin.Eevenimentul va fi deschis de actriţa Juliette Binoche, preşedinta juriului internaţional de anul acesta, Monika Grütters, ministrul german al Culturii, Michael Müller, primarul Berlinului si Dieter Kosslick, directorului Berlinalei. Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 - 17 februarie.

Page 1 of 22812345...102030...Last »