Michael Keaton revine pe marile ecrane
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-keaton-revine-pe-marile-ecrane/

Unul dintre cele mai aşteptate filme de acţiune, ,,Asasin American” marchează revenirea lui Michael Keaton pe marile ecrane şi dezvăluie, din 15 septembrie, originile unui luptător cu abilităţi unice şi motivat de răzbunare.

Un articol de Liliana Matei|16 septembrie 2017

Filmul îl aduce în prim plan alături de Michael Keaton pe Dylan O’Brien, care de această dată interpretează un veritabil spion antitero din secolul XXI care, într-o lume cu noi reguli, sparge toate vechile tipare. Deși suntem într-o eră nouă, plină de individualitate, aceasta este și o poveste despre agenți, care descoperă ceea ce contează cu adevărat: să muncească împreună pentru binele suprem.

Bazat pe bestsellerul din seria scrisă de regretatul Vince Flynn, filmul „Asasin American” transpune publicul în lumea unuia dintre cei mai populari eroi de ficțiune contemporană care lucrează din umbră: super-agentul CIA Mitch Rapp. Atunci când viitorul promițător al lui Rapp este distrus de o pornire violentă, îi propulsează cariera ca războinic clandestin pe liniile de front ale Age of Terror. Acum, trebuie să descopere cum să își transforme furia necontrolată în energia necesară pentru vânarea celor care ar distruge visurile celorlalți, într-o lume în care nimic nu este clar.

„Asasin American” reconstituie originea lui Rapp, de la logodnic cu inima frântă, la renegat viclean, la stagiar CIA cu mult peste medie și la prima misiune în care nu avea voie să eșueze pe urma a 15kg de plutoniu furat. Filmul îi aduce împreună pe starul în devenire Dylan O’Brien, care creează un Rapp fără restricții pentru prima dată pe ecran, împreună cu actorul nominalizat la Oscar® și câștigător al unui Glob de Aur®, Michael Keaton în rolul legendarului antrenor CIA, Stan Hurley. Încercând să își îndrepte greșelile, Hurley îl pregătește pe Rapp să se alăture Orion, cea mai camuflată rețea din CIA. Dar, în timp ce Hurley îl învață pe Rapp că munca de spion nu poate fi personală, Rapp se bazează pe conexiuni personale pentru a-l ajuta să pătrundă într-o rețea de mercenari, vânzători ilegali de arme, extremiști și un fost agent furios, nu foarte departe de cum este el însuși, toate aceste lucruri amenințând un nou Război Mondial.

Povestea pornește cu o viteză amețitoare, cu o secvență plină de acțiune și suspans, derulându-se foarte rapid, fiind adusă la viață de o echipă de producători de film care își știu teritoriul: regizorul Michael Cuesta („Homeland: Rețeaua terorii”), scenariștii Stephen Schiff („Americanii”), Michael Finch („Nume de cod: Spionul de noiembrie”), Edward Zwick & Marshall Herskovitz („Ultimul samurai,” „Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată!”) și producătorii Lorenzo di Bonaventura („Salt,” „Greu de pensionat”) și Nick Wechsler („Drumul,” „Pe sub piele”). Cuesta a creat acest film ca o călătorie transcontinentală grea dar captivantă care se întinde la  Washington D.C. la Istanbul la Roma la puntea  unei nave portavion… și chiar în zonele gri ale moralității lumii noastre din 2017.

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.

28
/04
/23

La invitaţia Cinematecii din Oslo, care va găzdui în perioada 5-14 mai un festival al filmului românesc, ce include şi o retrospectivă dedicată regizorului Cristian Mungiu, am scris un scurt text despre cum arată cinematografia română în prezent.