Michael Keaton revine pe marile ecrane
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-keaton-revine-pe-marile-ecrane/

Unul dintre cele mai aşteptate filme de acţiune, ,,Asasin American” marchează revenirea lui Michael Keaton pe marile ecrane şi dezvăluie, din 15 septembrie, originile unui luptător cu abilităţi unice şi motivat de răzbunare.

Un articol de Liliana Matei|16 septembrie 2017

Filmul îl aduce în prim plan alături de Michael Keaton pe Dylan O’Brien, care de această dată interpretează un veritabil spion antitero din secolul XXI care, într-o lume cu noi reguli, sparge toate vechile tipare. Deși suntem într-o eră nouă, plină de individualitate, aceasta este și o poveste despre agenți, care descoperă ceea ce contează cu adevărat: să muncească împreună pentru binele suprem.

Bazat pe bestsellerul din seria scrisă de regretatul Vince Flynn, filmul „Asasin American” transpune publicul în lumea unuia dintre cei mai populari eroi de ficțiune contemporană care lucrează din umbră: super-agentul CIA Mitch Rapp. Atunci când viitorul promițător al lui Rapp este distrus de o pornire violentă, îi propulsează cariera ca războinic clandestin pe liniile de front ale Age of Terror. Acum, trebuie să descopere cum să își transforme furia necontrolată în energia necesară pentru vânarea celor care ar distruge visurile celorlalți, într-o lume în care nimic nu este clar.

„Asasin American” reconstituie originea lui Rapp, de la logodnic cu inima frântă, la renegat viclean, la stagiar CIA cu mult peste medie și la prima misiune în care nu avea voie să eșueze pe urma a 15kg de plutoniu furat. Filmul îi aduce împreună pe starul în devenire Dylan O’Brien, care creează un Rapp fără restricții pentru prima dată pe ecran, împreună cu actorul nominalizat la Oscar® și câștigător al unui Glob de Aur®, Michael Keaton în rolul legendarului antrenor CIA, Stan Hurley. Încercând să își îndrepte greșelile, Hurley îl pregătește pe Rapp să se alăture Orion, cea mai camuflată rețea din CIA. Dar, în timp ce Hurley îl învață pe Rapp că munca de spion nu poate fi personală, Rapp se bazează pe conexiuni personale pentru a-l ajuta să pătrundă într-o rețea de mercenari, vânzători ilegali de arme, extremiști și un fost agent furios, nu foarte departe de cum este el însuși, toate aceste lucruri amenințând un nou Război Mondial.

Povestea pornește cu o viteză amețitoare, cu o secvență plină de acțiune și suspans, derulându-se foarte rapid, fiind adusă la viață de o echipă de producători de film care își știu teritoriul: regizorul Michael Cuesta („Homeland: Rețeaua terorii”), scenariștii Stephen Schiff („Americanii”), Michael Finch („Nume de cod: Spionul de noiembrie”), Edward Zwick & Marshall Herskovitz („Ultimul samurai,” „Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată!”) și producătorii Lorenzo di Bonaventura („Salt,” „Greu de pensionat”) și Nick Wechsler („Drumul,” „Pe sub piele”). Cuesta a creat acest film ca o călătorie transcontinentală grea dar captivantă care se întinde la  Washington D.C. la Istanbul la Roma la puntea  unei nave portavion… și chiar în zonele gri ale moralității lumii noastre din 2017.

28
/12
/13

Dispariţia regizorului Dinu Cocea a adus tristeţe în sufletele artiştilor din România, mulţi dintre aceştia având ocazia să lucreze cu “părintele filmelor cu haiduci”.

28
/12
/13

Regizorul Dinu Cocea, autorul unor filme celebre, precum "Haiducii lui Şaptecai", "Zestrea Domniţei Ralu" şi "Săptămâna Nebunilor", a decedat, pe 26 decembrie, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Paris, a declarat, pentru Mediafax, fiica artistului, Oana Cocea.

28
/12
/13

Palatul Buckingham, imagini din filme celebre, personalitati ale filmului şi din alte domenii care au avut o contribuţie valoroasă la dezvoltarea culturii britanice vor fi incluse în câteva serii noi de timbre ce vor fi emise în 2014 de Poşta britanică.

27
/12
/13

Actorii Peter O’Toole, Giuliano Gemma şi Paul Walker, regizorul Patrice Chereau, cântăreţul Lou Reed şi compozitorul Armando Trovajoli, scriitorii Seamus Heaney şi Doris Lessing, dar şi personalităţile politice Margaret Thatcher şi Nelson Mandela se numără printre marii disparuti ai anului 2013.

27
/12
/13

Filmul romanesc in 2013 a strălucit prin "Poziţia copilului", o peliculă care a adus în premieră Ursul de Aur unui lungmetraj autohton. Propus și la Oscar din partea României, "Poziţia copilului" nu a fost inclus și pe lista scurtă a premiilor Academiei de film americane - O analiză Mediafax.

26
/12
/13

2013 este considerat de mulţi critici anul cu cea mai impresionantă abundenţă creativă din ultima vreme, dar şi anul în care recordul global de încasări are şanse mari să fie doborât până pe 31 decembrie. Cinematograful în 2013 - o analiză Mediafax.

26
/12
/13

Martin Scorsese a fost criticat după o proiecţie specială a celui mai recent film al său, „The Wolf of Wall Street", la Los Angeles, de câţiva membri ai Academiei de film americane, care i-au reproşat celebrului regizor faptul că „a glorificat decadenţa de pe Wall Street".

26
/12
/13

Compozitorul grec Mikis Theodorakis, autorul coloanei sonore a filmului "Zorba Grecul", a fost internat la Atena din cauza unei infecţii respiratorii.

24
/12
/13

Violenta din cinematografie îngrijorează autoritățile americane. Acestea au iniţiat o anchetă cu scopul de a determina dacă cineastii de la Hollywood au o anumită responsabilitate faţă de masacrele comise recent în Aurora (Colorado) şi Newtown (Connecticut).

23
/12
/13

România este una dintre primele ţări în care „Nymphomaniac“, filmul lui Lars von Trier, va intra imediat după lansarea oficială din Copenhaga (Danemarca), programată pe 25 decembrie. Nymphomaniac va rula pe ecranele româneşti în două părţi: Nymphomaniac Volumul 1 - din 17 ianuarie 2014, iar din 7 februarie 2014 va intra Nymphomaniac Volumul 2. Asta în timp ce în cinematografele din SUA şi UK va avea premiera în martie (Vol. 1) şi în aprilie 2014 (Vol. 2).

22
/12
/13

A rămas celebru pentru filmele sale (printre care ,,Lawrence of Arabia”, foto sus), pentru stilul de viață excentric - condimentat cu alcool și cu jocuri de noroc - și pentru franchețea cu care le răspundea jurnaliștilor. Peter O'Toole a murit săptămâna trecută, la 81 de ani.

22
/12
/13

Scriitorul Ned Vizzini era autorul unor romane de succes, printre care şi "It's Kind of a Funny Story". Acest volum, apărut în anul 2006, ce descrie aventurile unui adolescent care se luptă cu depresia, a fost adaptat şi într-un film produs la Hollywood.

21
/12
/13

Un spectacol de teatru inspirat din cărţile care alcătuiesc franciza literară "Harry Potter", scrise de J.K. Rowling, va avea premiera pe West End, la Londra, peste doi ani.

21
/12
/13

La împlinirea a 24 de ani de la Revoluţia din 1989, telespectatorii pot urmări în 22 decembrie filmul „Stare de fapt", în regia lui Stere Gulea. Cel de-al doilea film de duminică al regizorului este Moromeţii, realizat în 1988.