Michael Keaton revine pe marile ecrane
https://www.ziarulmetropolis.ro/michael-keaton-revine-pe-marile-ecrane/

Unul dintre cele mai aşteptate filme de acţiune, ,,Asasin American” marchează revenirea lui Michael Keaton pe marile ecrane şi dezvăluie, din 15 septembrie, originile unui luptător cu abilităţi unice şi motivat de răzbunare.

Un articol de Liliana Matei|16 septembrie 2017

Filmul îl aduce în prim plan alături de Michael Keaton pe Dylan O’Brien, care de această dată interpretează un veritabil spion antitero din secolul XXI care, într-o lume cu noi reguli, sparge toate vechile tipare. Deși suntem într-o eră nouă, plină de individualitate, aceasta este și o poveste despre agenți, care descoperă ceea ce contează cu adevărat: să muncească împreună pentru binele suprem.

Bazat pe bestsellerul din seria scrisă de regretatul Vince Flynn, filmul „Asasin American” transpune publicul în lumea unuia dintre cei mai populari eroi de ficțiune contemporană care lucrează din umbră: super-agentul CIA Mitch Rapp. Atunci când viitorul promițător al lui Rapp este distrus de o pornire violentă, îi propulsează cariera ca războinic clandestin pe liniile de front ale Age of Terror. Acum, trebuie să descopere cum să își transforme furia necontrolată în energia necesară pentru vânarea celor care ar distruge visurile celorlalți, într-o lume în care nimic nu este clar.

„Asasin American” reconstituie originea lui Rapp, de la logodnic cu inima frântă, la renegat viclean, la stagiar CIA cu mult peste medie și la prima misiune în care nu avea voie să eșueze pe urma a 15kg de plutoniu furat. Filmul îi aduce împreună pe starul în devenire Dylan O’Brien, care creează un Rapp fără restricții pentru prima dată pe ecran, împreună cu actorul nominalizat la Oscar® și câștigător al unui Glob de Aur®, Michael Keaton în rolul legendarului antrenor CIA, Stan Hurley. Încercând să își îndrepte greșelile, Hurley îl pregătește pe Rapp să se alăture Orion, cea mai camuflată rețea din CIA. Dar, în timp ce Hurley îl învață pe Rapp că munca de spion nu poate fi personală, Rapp se bazează pe conexiuni personale pentru a-l ajuta să pătrundă într-o rețea de mercenari, vânzători ilegali de arme, extremiști și un fost agent furios, nu foarte departe de cum este el însuși, toate aceste lucruri amenințând un nou Război Mondial.

Povestea pornește cu o viteză amețitoare, cu o secvență plină de acțiune și suspans, derulându-se foarte rapid, fiind adusă la viață de o echipă de producători de film care își știu teritoriul: regizorul Michael Cuesta („Homeland: Rețeaua terorii”), scenariștii Stephen Schiff („Americanii”), Michael Finch („Nume de cod: Spionul de noiembrie”), Edward Zwick & Marshall Herskovitz („Ultimul samurai,” „Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată!”) și producătorii Lorenzo di Bonaventura („Salt,” „Greu de pensionat”) și Nick Wechsler („Drumul,” „Pe sub piele”). Cuesta a creat acest film ca o călătorie transcontinentală grea dar captivantă care se întinde la  Washington D.C. la Istanbul la Roma la puntea  unei nave portavion… și chiar în zonele gri ale moralității lumii noastre din 2017.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.