Mici crize… şi electorale, la Fest(in), între 11 şi 18 octombrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/mici-crize-si-electorale-la-festin-intre-11-si-18-octombrie/

Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, care se va desfăşura între 11 şi 18 octombrie, la Teatrul Nottara din Capitală, prezintă spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, în cele două secţiuni ale evenimentului: „Mici crize… şi electorale” şi „Bulevardul Comediei”.

Un articol de Petre Ivan|17 iulie 2014

Astfel, în cele două săli ale Teatrului Nottara – „Horia Lovinescu” şi „George Constantin” – se vor juca o serie de spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, precum şi patru premiere ale Teatrului Nottara, dintre care două intră în competiţie, a anunţat, miercuri, Marinela Ţepuş, directoarea instituţiei, în cadrul unei conferinţe, care s-a desfăşurat în incinta Teatrului.

Festivalul, ajuns la cea de-a doua ediţie, propune două secţiuni. Prima, cea competitivă, a fost denumită anul acesta „Mici crize… şi electorale” şi va conţine spectacole care au ca temă criza, un subiect de maximă actualitate – criza economică, socială, politică, sexuală sau de identitate, precum şi cea electorală, resimţită cu precădere în acest an.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 11 octombrie, cu un eveniment stradal inedit, un „happening” prin care trecătorii vor fi invitaţi să devină spectatori.

JE8A4619-¬ Mihaela Marin

Imagine din spectacolul „Noul locatar“ de la Teatrul Nottara. Foto: Mihaela Marin

A doua secţiune, „Bulevardul Comediei”, prezintă spectacole de succes, comedii bulevardiere ale unor teatre invitate, precum şi o premieră a teatrului gazdă.

„Noul locatar”, de Eugène Ionesco, spectacol regizat de Gábor Tompa, este un important eveniment teatral, au afirmat reprezentanţii Teatrului Nottara.

În cadrul secţiunii competitive, care se va desfăşura în sala „George Constantin”, se vor juca, în fiecare seară, începând cu ora 21.00, spectacole din România, Bulgaria şi Cehia.

Astfel, vor fi prezentate următoarele spectacole: „Scene din viaţa insectelor”, de Karel Čapek (direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză), „Panică”, de Mika Myllyaho, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, „Bob (Fasole)”, de Elin Rahnev, în regia lui Ljupco Georgievski, „Brad de Crăciun la familia Ivanov”, de Al. I. Vvedenski, în regia lui András Urbán, „Poker Face”, de Petr Kolečko, în regia Adelei Biţică, „Maso (Carne)”, de Viliam Klimáček, în regia lui Jan Fric.

Spectacolul „Rapsodie-n roz”, după „Oscar şi Tanti Roz”, de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Alexandru Repan, va fi prezentat în afara competiţiei.

Rapsodie-n roz, în regia lui Alexandru Repan

Rapsodie-n roz, în regia lui Alexandru Repan

Pe „Bulevardul Comediei”, secţiune care se va desfăşura în sala „Horia Lovinescu”, vor putea fi văzute, de la ora 18.00, producţii ale unor teatre din ţară şi din Bucureşti.

Printre acestea: „Titanic vals”, de Tudor Muşatescu, în regia lui Alexandru Dabija (Teatrul Odeon), „Tartuffe sau Impostorul”, de Molière, versiunea scenică şi direcţia de scenă aparţinându-i lui Victor Ioan Frunză (Teatrul Metropolis), „Play Shakespeare”, în regia lui Cristian Pepino (Teatrul Ţăndărică), precum şi „VICTOR’ia (opus 1)”, un spectacol de teatru muzical francez (Compania teatrală Petits Bâtons Production).

Foto cu Mici crize şi Fest(in) – în deschiderea articolului  – spectacolul „Tartuffe“, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză (foto Adriana Grand)

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.