MICI SCRIITORI PENTRU MARI ÎNȚELEPȚI – o expoziție inedită la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/mici-scriitori-pentru-mari-intelepti-o-expozitie-inedita-la-tnb/

Un minunat proiect destinat încurajării LECTURII şi creaţiei literare capătă noi valenţe în cadrul unei expoziţii care se vernisează în 15 februarie 2022, ora 18.00 (chiar în ziua declarată drept ”Zi Naţională a Lecturii”!) în foaierul Media al TNB (aripa Intercontinental).

Un articol de Petre Ivan|15 februarie 2022

18 copii și tineri din cadrul comunității din București a organizației  SOS Satele Copiilor, dotată recent cu o bibliotecă de peste 1000 de volume, au fost atrași să participe la atelierele de creație literară inițiate de pedagogul Corina Taraș-Lungu. Au rezultat 18 povestiri minunate publicate în colecția ”Humanitas Junior”, sub titlul ”MICI SCRIITORI PENTRU MARI ÎNȚELEPȚI” – însoțite de ilustrații realizate de artiști din Clubul ilustratorilor.  Pentru ca aceste povestiri ilustrate să nu rămână doar în coperțile unui volum cu tiraj limitat, ele vor fi prezentate unui public larg, sub formă de printuri, expuse pe simezele foaierului Media al TNB.

Vă invităm marți, 15 februarie 2022, la ora 18.00,  la vernisajul acestei expoziții inedite care va fi prefațată de  Corina Taraș-Lungu (SOS Satele Copiilor), Iustina Croitoru (din partea editurii  Humanitas) și Patricia Atrix (Clubul Ilustratorilor). Tinerii autori debutanți (cu vîrste cuprinse între 10 și 17 ani !) care vor fi prezenți  la vernisaj vor avea parte și de  bucuria întâlnirii cu câțiva dintre cei mai îndrăgiți actori ai teatrului, care vor citi din povestirile lor !

Intrarea în spațiul expoziției se va face cu respectarea tuturor regulilor sanitare în vigoare. Masca rămâne obligatorie pe tot parcursul desfășurării evenimentului.

Expoziția va rămâne deschisă în Foaierul Media al TNB (aripa Intercontinental) până în data de 15 martie 2022 și va putea fi vizitată zilnic între orele 11.00-18.00.

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.

11
/11
/20

Autobiografia actriței Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, a apărut la Editura Litera și le oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața uneia dintre cele mai iubite artiste din România.

10
/11
/20

„O scurtă eternitate”, cel mai recent volum semnat de Pascal Bruckner, este o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj. O reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață.