Micul prinṭ isi spune povestea pe scena teatrului Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/micul-prin%e1%b9%ad-isi-spune-povestea-pe-scena-teatrului-odeon/

Duminicã, 9 decembrie, micul prinṭ poposeşte pe scena teatrului Odeon pentru a aduce frumosul şi simbolicul în faṭa tuturor. Având regia semnatã de cãtre  Carmen Lidia Vidu şi scenografia de cãtre Constantin Ciubotariu, peisa promite  sã îi încânte pânã şi pe cei mai exigenṭi spectatori.     Un spectacol frumos, încãrcat de momente cheie şi […]

Un articol de |7 decembrie 2012

Duminicã, 9 decembrie, micul prinṭ poposeşte pe scena teatrului Odeon pentru a aduce frumosul şi simbolicul în faṭa tuturor. Având regia semnatã de cãtre  Carmen Lidia Vidu şi scenografia de cãtre Constantin Ciubotariu, peisa promite  sã îi încânte pânã şi pe cei mai exigenṭi spectatori.  

 

Un spectacol frumos, încãrcat de momente cheie şi profund simbolice, care îi are în distribuṭie pe : Alexandru China Birta , Florin Zamfirescu, Rodica Mandache, Gelu Niţu, Jeanine Stavarache, Mugur Arvunescu, Mircea Constantinescu, Ioan Batinaş, Mircea N. Creţu, Laurenţiu Lazăr, Pavel Bartoş.

Referitor la piesã, Carmen Lidia Vidu declara : “Cândva am simţit mare nevoie să montez Micul Prinţ, nu mai ştiu exact motivele, dar sunt sigură că mă identificam cu cineva din poveste. Şi am tot încercat să transform povestea în teatru, dar nu am reuşit niciodată. Nu de mult timp, o prietenă foarte specială mi-a spus ca Teatrul Odeon este cel mai elegant teatru pe care l-a văzut şi mi-a recomandat să montez aici un spectacol. Am ales Micul Prinţ fiindcă este cea mai elegantă poveste pe care o cunosc. Micul Prinț e povestea parabolă a unui om care își confesează cu regret singurătatea.”

 

31
/01
/15

O zi întunecată de ianuarie, pe o stradă cu nume de compozitor francez. Un apartament într-un bloc de două etaje, o sufragerie cu sobă de teracotă verde; când scaunele și masa de plastic sunt date la o parte, se transformă într-un ministudio, în care Miriam Răducanu dansează din 1956.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

30
/01
/15

Realizatorul TV Cătălin Ştefănescu se alătură personalităţilor care au acceptat să-şi arate calităţile de librar şi va lua parte, miercuri, de la ora 19.00, la campania "Librar pentru o zi", iniţiată de librăria Bizantină din Bucureşti.

29
/01
/15

Caragiale, egoist și manipulator, a știut să se joace întotdeauna cu aparențele, jonglând și în viața reală cu slăbiciunile oamenilor. Aceasta este povestea unei treceri de la apucăturile unui insolent care se izola de societate, mâncând pe ascuns mămăligă cu ceapă, la aparițiile lui de gentleman înarmat cu citate din iluminiștii francezi.

29
/01
/15

Prima ediție din anul 2015 a Trialogurilor la ARCUB are loc joi, 12 februarie, începând cu ora 19.00, la Ceainăria ARCUB (Str. Batiște 14). Sub motto-ul „În dulcele stil... folk”, acest eveniment se bucură de prezența a trei dintre personalitățile cu adevărat marcante ale lumii muzicale românești: Mircea Baniciu, Nicu Alifantis și Doru Ionescu.