Micul Prinț în lectura Oanei Pellea
https://www.ziarulmetropolis.ro/micul-print-in-lectura-oanei-pellea/

Seară specială la librăria Humans (Cişmigiu), joi, 15 decembrie, de la ora 19.00, prilejuită de lansarea unui… “audiobook picat din stele, cadou pentru sărbători pline de descoperiri şi lumi posibile: Micul Prinţ de Antoine de Saint-Exupéry, în lectura Oanei Pellea”. La întâlnirea organizată de Humanitas sunt aşteptaţi Oana Pellea, Dan C. Mihăilescu, Lidia Bodea şi Marieva Ionescu.

Un articol de |13 decembrie 2016

Micul Prinț, citit de Oana Pellea, este una dintre acele combinații perfecte.

O voce vibrantă, sensibilă, intrând cu totul, cu căldură și simpatie, în jocul poveștii create de Antoine de Saint-Exupéry.

Povestea poate surprinde pe oricine, chiar pe cineva căzut cu un avion în mijlocul deșertului, chiar și pe locuitorii altor planete, pe toți copiii sau pe adulții care știu și acum la ce folosește imaginația.

De câte ori mă uit la cer îl aud râzând pe Micul Prinț și știu că oaia nu a mâncat floarea. (Oana Pellea)

Foto: Micul Prinț, Oanei Pellea – humanitas.ro

25
/01
/21

CARTE DE CINEMA Diversele evoluţii ale tehnologiei audiovizuale din ultimii ani au adus o formă inedită de comentariu despre cinema – eseul-video. Criticul Irina Trocan i-a dedicat o substanţială carte, „Audiovizualul în opoziţie” (2020), în care discută de asemenea şi cinema-ul eseu.

22
/01
/21

Puține dintre scriitoarele care s-au impus în ultimii ani ajung să fie citite și în limba română. În rafturile librăriilor de la noi găsim doar câteva dintre nenumărate cărți demne de atenție din lumea întreagă.

22
/01
/21

Institutul Francez din România organizează și anul acesta ediţia locală a Nopţilor Lecturii, la Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara, sărbătorind astfel lectura în toate formele ei, prin organizarea de întâlniri cu scriitori, mese rotunde, ateliere de lectură în franceză şi română pentru cei mici, jocuri, lecturi muzicale, concursuri etc.

Pagina 1 din 94212345...102030...Ultima »