Mihaela Velicu, actriță: „Mă îngrozește că se pune lacăt pe Teatrul Metropolis“
https://www.ziarulmetropolis.ro/mihaela-velicu-actrita-ma-ingrozeste-ca-se-pune-lacat-pe-acest-teatru-de-proiect-din-bucuresti-teatrul-metropolis/

„Sunt actrita freelancer din 2012 si dupa ce am terminat facultatea am avut norocul sa joc in cateva teatre, dar, in principal, cele mai multe spectacole pe care le-am jucat au fost la Teatrul Metropolis“, scrie Mihaela Velicu pe pagina ei de Facebook, referindu-se la posibilitatea ca Teatrul Metropolis să nu poată să mai programeze spectacole, din cauza subfinanţării.

Un articol de Ziarul Metropolis|7 aprilie 2022

„Aici am avut 6 premiere si, indraznesc sa spun, sute de spectacole.
N-am fost niciodata angajata, dar mereu am simtit ca apartin de Teatrul Metropolis. O lunga perioada (7 ani) mi-am sustinut traiul doar din spectacolele programate aici. Si nu cred sunt singurul caz.
Am putut sa imi fac meseria intr-un spatiu unde cei “care nu se vad” (masinistii, cabinierele, echipa tehnica, regizorii tehnici) erau cei mai implicati si draguti oameni cu care am avut ocazia sa lucrez vreodata. Profesionalismul lor si bunul simt cu care am fost intampinata m-a facut sa-mi iubesc meseria si mai mult. Era un mediu in care oamenii se bucurau real unii de ceailalti si cred ca si publicul simtea asta.
Ma infurie sa aflu ca se inchide.
Ma ingrozeste ca se pune lacat pe acest teatru de proiect din Bucuresti unde peste 300 de actori, majoritatea independenti, au putut sa isi faca meseria.
Nu stiu ce vor face oamenii angajati acolo ramasi fara posturi.
Nu stiu ce vor face studentii care isi dadeau spectacolele de disertatie in acest teatru.
Nu stiu daca vor gasi alta casuta artistii independenti.
Nimeni nu stie. Dar acum voi stiti ca se intampla asta“.

01
/12
/13

Napasta, spectacol de succes al Teatrului Național din Bucureşti, se va muta în eleganta și spațioasa Sală Studio, începând cu reprezentațiile din 7 și 8 decembrie 2013, beneficiind cu această ocazie de o audiență mult sporită.

01
/12
/13

„Pentru noi, actorii, demarcația dintre generaţii este foarte, foarte vagă”, spunea Aura Buzescu, în anul 1964. Marea actriță a secolului trecut i-a avut ca studenți pe Victor Rebengiuc, Gina Patrichi, Mircea Albulescu.

30
/11
/13

Tablourile ,,Gladiole", de Nicolae Tonitza, estimat la 80.000 - 130.000 de euro, şi ,,Hora", de Camil Ressu, evaluat la 45.000 - 70.000 de euro, vor fi scoase la vânzare la prima licitaţie organizată de Grimberg, ,,Întâlnire cu capodopere", pe 10 decembrie.

30
/11
/13

„Să joci ani de-a rîndul personaje fără o problematică importantă, să te fîţîi pe scenă de colo – colo strîmbîndu-te ca să obţii nişte aplauze cu care să poţi împăuna seara la cîrciumă, mi se pare un lucru foarte trist“, spunea Alexandru Tocilescu, în 1974.

29
/11
/13

A ajuns la Paris dintr-o întâmplare și a avut succes datorită accentului românesc cu care vorbea franceza. A jucat și în filme, dar, în teatru, cariera Elvirei Popescu a durat 65 de ani.

29
/11
/13

În mai puțin de o săptămână, în capitală, va avea loc cea de a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură de la București (FILB), un proiect independent, inițiat în 2008, de Oana Boca (manager cultural), alături de scriitorii Bogdan-Alexandru Stănescu și Vasile Ernu.