Mihai Constantin împlineşte 49 de ani! La mulţi ani!
https://www.ziarulmetropolis.ro/mihai-constantin-implineste-49-de-ani-la-multi-ani/

Mihai Constantin împlineşte astăzi 49 de ani! Născut pe 30 septembrie 1964, Mihai Constantin este fiul actorului George Constantin şi al mezzo-sopranei Iulia Buciuceanu.

Un articol de Andrada Văsii|30 septembrie 2013

Mihai Constantin împlineşte astăzi 49 de ani! Născut pe 30 septembrie 1964, Mihai Constantin este fiul actorului George Constantin şi al mezzo-sopranei Iulia Buciuceanu.

Din 1990 este actor al Teatrului L. S. Bulandra, iar din 2000 a putut fi auzit la postul de radio Europa FM. După ce a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1989 în clasa Sandei Manu, Mihai Constantin s-a angajat la Teatrul Municipal din Ploieşti.

De-a lungul timpului, Mihai Constantin a putut fi văzut în numeroase producţii, printre care: „S-a sfârşit cum a început’’ de Sean O’Casey, Teatrul Naţional Bucureşti, în regia lui Horaţiu Mălăele , „Sfârşit de partidă’’ pe scena Teatrului Metropolis, în regia lui Alexandru Tocilescu, „Imnul (Ajutorul) ‘’, în regia lui Alice Barb.

O carieră de excepţie şi în film, pentru Mihai Constantin

Pe lângă rolurile sale din teatru, Mihai Constantin este cunoscut şi pentru cele din televiziune. O interpretare memorabilă a avut-o în rolul lui Ionică din filmul „Liceenii’’, dar şi în filme precum „Eu când vreau să fluier, fluier’’ şi ,,Nuntă mută’’ în regia lui Horaţiu Mălăele.

Despre actor, prietenii au vorbe mari, pe măsura talentului său. Alexandru Tocilescu îl caracteriza astfel: „Trebuie să-l cunoaşti bine pe Mihai ca să-ţi dai seama cât de puţin îl cunoşti… În acest paradox se ascunde de fapt realitatea. Puţini oameni sunt mai diferiţi în aparenţă şi în esenţă!’’.

Mihai Constantin

Mihai Constantin, în rolul lui Clov

În spectacolul „Sfârşit de partidă’’, Mihai Constantin joacă rolul lui Clov, posibilul fiu al lui Hamm.

„Sfârşit de partidă” este un spectacol în care limbajul beckettian ordonează aceast lume haotică şi conferă forme şi proporţii, instaurează  profunzime şi mai ales,  îl defineşte pe om, singurul căruia îi permite să-şi găsească un loc şi un înţeles în acest univers a priori, golit de sens.

În schimb, Oana Pellea declara pentru site-ul artistului Mihai Constantin: ,,Mihai e prietenul meu. E aproape ca un frate. Nu sunt multe persoane pe lume de care pot spune asta. Mihai e generos şi ştie ce înseamnă cuvântul prietenie. Împreună am trăit momente excepţionale pe scenă şi în viaţă, momente de bucurie şi de tragism.”

La mulţi ani, Mihai Constantin!

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Foto credit: Teatrul Metropolis, Cinemagia, actorul Mihai Constantin

01
/08
/15

Născut pe 31 iulie 1952 la la Târgu-Jiu (dar trecut în acte pe 1 august), Horaţiu Mălăele a jucat în zeci de piese de teatru şi filme, a regizat cu aceeaşi pasiune şi este un talentat autor de caricaturi şi picturi.

29
/06
/15

Este unul dintre cei mai buni şi mediatizaţi actori din generaţia lui. Poate fi văzut în spectacole de teatru, în filme, în scurtmetraje (aproape în toate scurtmetrajele), ba chiar (foarte des) şi în reclame la televizor.

26
/06
/15

Joc teatru puțin pentru că așa a fost să fie destinul meu, pentru că în România posturile în teatre sunt blocate, colaboratorii sunt puțini și aceeași peste tot, pentru că se formează trene de admirație, pentru că am făcut film și mi s-a pus ștampila că sunt actriță “de film”, cu toate că am 6 ani de “antrenament” pentru teatru și roluri principale deja făcute la niste regizori mari și minunati (ce bine că ei au avut încredere în mine). – Ana Ularu

28
/04
/15

Prima sa experienţă cinematografică a venit după vârsta de 40 de ani. De atunci a fost distribuit de majoritatea regizorilor importanţi de film din România, interpretările sale impresionante aducându-i notorietate şi aprecierea publicului.

11
/03
/15

Actorul Ion Besoiu împlineşte astăzi 84 de ani. Artistul a fost omagiat cu două premii pentru întreaga activitate – din partea Uniunii Teatrale din România (UNITER), în 2008, şi la Gala Gopo din 2011.

26
/02
/15

"Niciodată nu se știe ce e aia "generația de aur". Pentru George Vraca, de pildă, George Constantin nu făcea parte din nicio generație de aur, era un tânăr care juca și el teatru binișor, dar pentru George Constantin generația de aur era Vraca, dar Vraca pentru Nottara nu era generație de aur, și uite așa, când actorul ajunge la vârsta maturității, nu a vieții, a maturității sale artistice, conform destinului, putinței, talentului (...) devine un actor important al teatrului unde este, al teatrului românesc, al locului unde este proțăpit de soartă și devine și el un metal prețios." - Alexandru Repan