„Milionar la minut”, cu Dem Radulescu și Mişu Fotino, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/milionar-la-minut-cu-dem-radulescu-si-misu-fotino-la-tvr-2/

În această seară, de la ora 21.10, iubitorii teatrului tv, pot vedea Milionar la minut”, de Tudor Popescu, în regia lui Constantin Dicu, spectacol nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru TV în anul 2000.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2017

La împlinirea a 60 de ani de Teatru Naţional de Televiziune, Casa de Producţie TVR continuă retrospectiva spectacolelor create în acest răstimp propunând telespectaorilor montări din perioada 1997 – 2017·

Spectacolul „Milionar la minut”. Este o adaptare Tv de Constantin Dicu după piesa cu acelaşi titlu de Tudor Popescu, care a avut premiera pe 30 septembrie 1999

În distribuţie: Dem Radulescu, Mişu Fotino, Dan Condurache, Adriana Trandafir, Vlad Zamfirescu, Dorina Chiriac, Costel Caşcaval, Marius Rizea.

Regia: Constantin Dicu

Cu Dem Rădulescu nu prea voiam să lucrez. Mai lucrasem la o scenetă de Revelion, unde fusesem oarecum obligaţi de context. I-am şi spus că nu vreau să lucrez cu el, pentru că în primul rând nu îl cunosc şi în al doilea rând pentru că am auzit de la colegi că e un actor dificil. Iar el mi-a spus că el mă cunoaşte prin prisma producţiilor mele anterioare şi că ar vrea să colaborăm. – Constantin Dicu, regizorul spectacolului.

„La lucru, am descoperit că e un actor foarte talentat, foarte concentrat şi foarte serios. Chiar îmi aduc aminte că, la una dintre secvenţe, întâmpinam dificultăţi pentru că unui actor nu îi ieşea rolul. Dem Rădulescu m-a rugat să îl las 5 minute cu el. L-a luat deoparte şi când s-au întors, secvenţa a ieşit din prima exact aşa cum îmi doream eu” – continuă regizorul acestei preoducții.

La sfârşitul filmărilor mi-a propus două lucruri: Să fim prieteni pe viaţă şi să facem împreună un spectacol după Peripețiile bravului soldat Švejk. Eu m-am bucurat şi am acceptat, însă din păcate nu am mai apucat, pentru că el a dispărut prea devreme dintre noi. – Constantin Dicu

Program de difuzare:

TVR 2 luni, 11 septembrie, ora 21.10

TVR Internațional vineri, 15 septembrie, ora 23.00 – ora României

TVR Moldova sâmbătă, 16 septembrie, 15.50

TVR3 duminică, 17 septembrie, ora 20.00

Foto:  „Milionar la minut”, Dem Radulescu – tvr.ro

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.