„Milionar la minut”, cu Dem Radulescu și Mişu Fotino, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/milionar-la-minut-cu-dem-radulescu-si-misu-fotino-la-tvr-2/

În această seară, de la ora 21.10, iubitorii teatrului tv, pot vedea Milionar la minut”, de Tudor Popescu, în regia lui Constantin Dicu, spectacol nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol de teatru TV în anul 2000.

Un articol de Petre Ivan|11 septembrie 2017

La împlinirea a 60 de ani de Teatru Naţional de Televiziune, Casa de Producţie TVR continuă retrospectiva spectacolelor create în acest răstimp propunând telespectaorilor montări din perioada 1997 – 2017·

Spectacolul „Milionar la minut”. Este o adaptare Tv de Constantin Dicu după piesa cu acelaşi titlu de Tudor Popescu, care a avut premiera pe 30 septembrie 1999

În distribuţie: Dem Radulescu, Mişu Fotino, Dan Condurache, Adriana Trandafir, Vlad Zamfirescu, Dorina Chiriac, Costel Caşcaval, Marius Rizea.

Regia: Constantin Dicu

Cu Dem Rădulescu nu prea voiam să lucrez. Mai lucrasem la o scenetă de Revelion, unde fusesem oarecum obligaţi de context. I-am şi spus că nu vreau să lucrez cu el, pentru că în primul rând nu îl cunosc şi în al doilea rând pentru că am auzit de la colegi că e un actor dificil. Iar el mi-a spus că el mă cunoaşte prin prisma producţiilor mele anterioare şi că ar vrea să colaborăm. – Constantin Dicu, regizorul spectacolului.

„La lucru, am descoperit că e un actor foarte talentat, foarte concentrat şi foarte serios. Chiar îmi aduc aminte că, la una dintre secvenţe, întâmpinam dificultăţi pentru că unui actor nu îi ieşea rolul. Dem Rădulescu m-a rugat să îl las 5 minute cu el. L-a luat deoparte şi când s-au întors, secvenţa a ieşit din prima exact aşa cum îmi doream eu” – continuă regizorul acestei preoducții.

La sfârşitul filmărilor mi-a propus două lucruri: Să fim prieteni pe viaţă şi să facem împreună un spectacol după Peripețiile bravului soldat Švejk. Eu m-am bucurat şi am acceptat, însă din păcate nu am mai apucat, pentru că el a dispărut prea devreme dintre noi. – Constantin Dicu

Program de difuzare:

TVR 2 luni, 11 septembrie, ora 21.10

TVR Internațional vineri, 15 septembrie, ora 23.00 – ora României

TVR Moldova sâmbătă, 16 septembrie, 15.50

TVR3 duminică, 17 septembrie, ora 20.00

Foto:  „Milionar la minut”, Dem Radulescu – tvr.ro

06
/11
/15

"Mistuiţi", debutul literar al celebrului regizor de film David Cronenberg, a apărut, în această săptămână, în colecţia "Biblioteca Polirom", în traducerea din limba engleză a Iuliei Gorzo, fiind disponibil şi în ediţie digitală. Romanul va fi lansat la Târgul de Carte Gaudeamus, pe 20 noiembrie, de la ora 17.00, la standul editurii Polirom.

06
/11
/15

Tabloul "Paulette Jourdain", unul dintre ultimele tablouri realizate de pictorul modernist italian Amedeo Modigliani, a fost vândut cu 43 de milioane de dolari la o licitaţie intitulată "The Collection of A. Alfred Taubman: Masterworks", organizată de casa Sotheby's, la New York.F

05
/11
/15

INTERVIU Dragoş Buhagiar e unul dintre cei mai prolifici și mai premiați scenografi români. De-a lungul carierei, a câștigat nu mai puțin de cinci premii UNITER. Spune că, atunci când lucrează, nu se gândește la succesul de după, ci la descoperire și la redarea unei povești. Îi invită pe spectatori să descopere alături de el, adică să nu se plaseze într-o atitudine burgheză, confortabilă...

05
/11
/15

Ediţia a zecea a Festivalului de Muzică Veche propune publicului său, între 9 și 13 noiembrie, o serie de recitaluri solo ce vor pune în lumină famiile celor mai frecvent utilizate instrumente cu coarde ale muzicii baroce. Instrumentele protagoniste vor fi: harpe istorice, fidel, vioară barocă, viola d’amore, viola da gamba, clavecin, spinetă, clavicord, lăută, teorbă, chitară barocă. Recitalurile vor fi însoţite de explicaţii referitoare la construcția și întreținerea acestor instrumente, oferite cu plăcere publicului de către artişti.

05
/11
/15

Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti organizează în perioada 9-15 noiembrie 2015 ediţia a noua a galei bucureştene a filmelor maghiare, Săptămâna Filmului Maghiar la Bucureşti. Evenimentul oferă o sinteză asupra producţiei de filme maghiare din ultimul an, prezentând varietatea şi spiritualitatea cinematografiei maghiare contemporane.

05
/11
/15

Un desen animat al lui Walt Disney, pierdut în anii 1920, a fost găsit în arhivele Institutului Filmului Britanic (British Film Institute, BFI). Pelicula, restaurată cu ajutorul studiourilor de animație Disney, va fi difuzată în premieră mondială în 12 decembrie la Londra.

05
/11
/15

Ediţia Jubiliară a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, marcând 20 de ani de excepţionale succese, s-a desfăşurat într-un climat entuziasmant şi la cel mai ridicat nivel artistic. Aceste manifestări sunt considerate printre cele mai importante din lume, aşa cum scria recent şi marele cotidian italian Corriere della Sera în articolul intitulat Constantin Brâncuşi, George Enescu, Mariana Nicolesco: Cultul unei ţări pentru gloriile sale.

05
/11
/15

Într-o zi de 5 noiembrie se năştea Joe Dassin, unul dintre cei mai populari cântăreţi francezi ai anilor ‘60-’70 şi, totodată, unul dintre cei mai admiraţi şi la nivel mondial, autorul unor melodii precum “Et si tu n'existais pas", “À toi”, “Aux Champs-Elysées sau “L'Été Indien”

04
/11
/15

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls (Festivalul Internațional al Teatrului de Animație “Spectacole de colecție”), va debuta sâmbătă, 7 noiembrie, la ora 10.00, cu un spectacol eveniment, pentru toate vârstele, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, o producție a Teatrului Merlin din Timișoara.

04
/11
/15

Paganini n-a cântat în România niciodată. Dar a fost faimos și aici, încă din timpul vieții; ziarele scriau despre el pe la 1836. Mai recent, magia muzicii sale a fost surprinsă de regizorul Mick Davis, la Teatrul Metropolis. Producția, care îl are pe Tudor Aaron Istodor în rolul principal, se joacă pe 8, 9 și 10 noiembrie.

04
/11
/15

Spectacolul After Hours de Radu Iacoban va avea premiera în zilele de vineri 6 și sâmbătă 7 noiembrie, ora 20.00, la Sala Mică a Teatrului Național “I.L. Caragiale”, în cadrul celei de-a doua stagiuni a Programului 9G la TNB.

04
/11
/15

Vernisajul Expoziției „Lada cu zestre. Nunta – cultură și tradiție din Nordul Rusiei”, organizat de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” și Muzeul Etnografic din Sankt-Petersburg, va avea loc la București, str. Şos. Kiseleff, nr.28-30, sector 1, pe 5 noiembrie, la 12.00, Sala Gheorghe Focsa. Expoziţia va fi deschisă publicului pana la 29 noiembrie. Aceasta […]

04
/11
/15

Scriitorul Mathias Enard a primit premiul Goncourt pe 2015, pentru romanul său "Boussole", apărut la editura Actes Sud. Romanul relatează povestea unei insomnii trăite de un tânăr muzicolog vienez, bântuit de amintirile sale din Orient.

03
/11
/15

Între 30 octombrie și 12 noiembrie dramAcum tratează indiferența în orașele Timișoara, Oradea, Târgu Mureș, Baia Mare, Bistrița, Suceava, Craiova, RâmnicuVâlcea, printr-un spectacol de teatru documentar.