Mincinosul de Carlo Goldoni,  la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Brașov
https://www.ziarulmetropolis.ro/mincinosul-de-carlo-goldoni-la-teatrul-sica-alexandrescu-din-brasov/

Mincinosul de Carlo Goldoni, producţia mult-aşteptată a Teatrului “Sică Alexandrescu” va avea premiera la începutul lunii martie. Primele reprezentaţii ale spectacolului vor putea fi văzute în 10 şi 11 martie 2018, de la ora 19:00.

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2018

Regizorul Vasile Nedelcu, alături de echipa de creație – scenografa Andra Bădulescu Vișniec, coregrafa Mălina Andrei, compozitorul Ovidiu Iloc și actorii Gabriel Costea, Mihai Bica, Marius Cisar, Anca Florea/Simona Pop, Iulia Popescu, Claudia Suliman, Gabriel Spahiu/Petrișor Diamantu, Vlad Jipa, Vlad Pavel, Demis Muraru/Bogdan Nechifor, Relu Sirițeanu invită publicul brașovean în 10 și 11 martie 2018, ora 19:00, la primele reprezentații ale spectacolului.

Realizarea spectacolului Mincinosul de Carlo Goldoni a stat pentru mine sub semnul emoției și bucuriei de a lucra din nou, după mai bine de 15 ani, pe una din importantele scene profesioniste românești. (…) nu e vorba de o comedie oarecare, ci de o capodoperă a genului. Teatrul lui Goldoni este un loc de răscruce în istoria teatrului: el recuperează tradiții și deschide, în același timp, drum modernității. Piesele sale sunt și astăzi aplaudate, după mai bine de două secole, pentru că au fost scrise, așa cum singur mărturisește, în numele „dragostei pentru adevăr. – Vasile Nedelcu, regizor

Veneția este un loc magic, o sursă de inspirație inepuizabilă. Poduri mai mici, mai mari, canale și canaletto-uri, străzi înguste, case cu fațadele care par că ies chiar din canaletto și au ieșiri direct spre barcă sau gondolă, totul într-o asimetrie surprinzătoare și labirintică. Poetica culorilor și a patinei date de trecerea timpului, de umezeală, de soare…

MINCINOSUL. Teatrul Sica Alexandrescu. afis

Luciul și oglinda apei care devine luminoasă, aproape albă într-o zi cu soare sau dimpotrivă are culoarea tulbure în zilele de iarna mai cețoase ale carnavalului…

Deschideri multiple, de forme și dimensiuni diverse, uși, ferestre, balcoane, terase… toate acestea lăsându-ne să imaginăm ceea ce ar putea fi viața locuitorilor din spatele acestor fațade.

Personajele lui Goldoni au ajuns până în zilele noastre fără niciun rid, la fel de proaspete și adevărate ca acum 300 de ani. Poveștile lor ne fac încă să râdem pentru că ne recunoaștem în ele. Sper ca spectatorii noștri să aibă tot atâta plăcere și amuzament cât am avut noi, echipa de creație și realizare, la această re-descoperire a lui Carlo Goldoni. Andra Bădulescu Vișniec, scenograf

Bilete se pot achiziționa online, de pe portalul http://biletebrasov.rosau direct de la casa de bilete a teatrului.

Preţuri bilete:
Categoria I – 25 lei; Categoria II – 20 lei; Preţ redus – 7 lei
Reducerile sunt acordate pentru pensionari, elevi şi studenţi.

Program casa de bilete:
marți–vineri: 11:00–19:00; sâmbătă–duminică: 15:00–19:00;
Telefon: 0268.412.969.

Foto: Mincinosul – teatrulsicaalexandrescu.ro

07
/12
/13

În 1986 murea Alexandru Giugaru, unul dintre cei mai populari actori români. Rămas celebru pentru rolurile sale comice, el credea că realismul înseamnă totul în artă și că trebuie să fie din toate punctele de vedere acela pe care-l joacă „și nimic altceva”.

06
/12
/13

Duminică, 8 decembrie, de la ora 20.00, Jazzappella va cânta în cafeneaua Schengen (str. Calea Victoriei nr. 21-23), în cadrul celui mai nou proiect de televiziune al Naşul TV: Muzică liberă - Live din Schengen.

06
/12
/13

12 Years a Slave, regizat de Steve McQueen, a fost desemnat filmul anului 2013 în Topul 10 al revistei Rolling Stone, după ce, marţi, cineastul american a primit, pentru aceeaşi peliculă, titlul de cel mai bun regizor din partea New York Film Critics Circle.

06
/12
/13

MEMORIA CULTURALĂ Pe 12 decembrie se împlinesc 30 de ani de la moartea lui Amza Pellea. Sanda Toma, partenera sa de scenă, scria în decembrie 1983, în revista Teatrul, un text prin care-și lua adio (nu „adio”, ci numai „la revedere”) de la actorul care a fost „întotdeauna egal cu el însuși, prietenos și cald ca o zi luminoasă de vară”.