Mincinosul de Carlo Goldoni,  la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Brașov
https://www.ziarulmetropolis.ro/mincinosul-de-carlo-goldoni-la-teatrul-sica-alexandrescu-din-brasov/

Mincinosul de Carlo Goldoni, producţia mult-aşteptată a Teatrului “Sică Alexandrescu” va avea premiera la începutul lunii martie. Primele reprezentaţii ale spectacolului vor putea fi văzute în 10 şi 11 martie 2018, de la ora 19:00.

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2018

Regizorul Vasile Nedelcu, alături de echipa de creație – scenografa Andra Bădulescu Vișniec, coregrafa Mălina Andrei, compozitorul Ovidiu Iloc și actorii Gabriel Costea, Mihai Bica, Marius Cisar, Anca Florea/Simona Pop, Iulia Popescu, Claudia Suliman, Gabriel Spahiu/Petrișor Diamantu, Vlad Jipa, Vlad Pavel, Demis Muraru/Bogdan Nechifor, Relu Sirițeanu invită publicul brașovean în 10 și 11 martie 2018, ora 19:00, la primele reprezentații ale spectacolului.

Realizarea spectacolului Mincinosul de Carlo Goldoni a stat pentru mine sub semnul emoției și bucuriei de a lucra din nou, după mai bine de 15 ani, pe una din importantele scene profesioniste românești. (…) nu e vorba de o comedie oarecare, ci de o capodoperă a genului. Teatrul lui Goldoni este un loc de răscruce în istoria teatrului: el recuperează tradiții și deschide, în același timp, drum modernității. Piesele sale sunt și astăzi aplaudate, după mai bine de două secole, pentru că au fost scrise, așa cum singur mărturisește, în numele „dragostei pentru adevăr. – Vasile Nedelcu, regizor

Veneția este un loc magic, o sursă de inspirație inepuizabilă. Poduri mai mici, mai mari, canale și canaletto-uri, străzi înguste, case cu fațadele care par că ies chiar din canaletto și au ieșiri direct spre barcă sau gondolă, totul într-o asimetrie surprinzătoare și labirintică. Poetica culorilor și a patinei date de trecerea timpului, de umezeală, de soare…

MINCINOSUL. Teatrul Sica Alexandrescu. afis

Luciul și oglinda apei care devine luminoasă, aproape albă într-o zi cu soare sau dimpotrivă are culoarea tulbure în zilele de iarna mai cețoase ale carnavalului…

Deschideri multiple, de forme și dimensiuni diverse, uși, ferestre, balcoane, terase… toate acestea lăsându-ne să imaginăm ceea ce ar putea fi viața locuitorilor din spatele acestor fațade.

Personajele lui Goldoni au ajuns până în zilele noastre fără niciun rid, la fel de proaspete și adevărate ca acum 300 de ani. Poveștile lor ne fac încă să râdem pentru că ne recunoaștem în ele. Sper ca spectatorii noștri să aibă tot atâta plăcere și amuzament cât am avut noi, echipa de creație și realizare, la această re-descoperire a lui Carlo Goldoni. Andra Bădulescu Vișniec, scenograf

Bilete se pot achiziționa online, de pe portalul http://biletebrasov.rosau direct de la casa de bilete a teatrului.

Preţuri bilete:
Categoria I – 25 lei; Categoria II – 20 lei; Preţ redus – 7 lei
Reducerile sunt acordate pentru pensionari, elevi şi studenţi.

Program casa de bilete:
marți–vineri: 11:00–19:00; sâmbătă–duminică: 15:00–19:00;
Telefon: 0268.412.969.

Foto: Mincinosul – teatrulsicaalexandrescu.ro

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.