Minima rezistență și Mouez Hassen. MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/minima-rezistenta-si-mouez-hassen-mondialul-metropolis/

Mondial sovietic, pardon rusesc, este ca un concert simfonic în care nu toată lumea vrea să cânte. O fac alămurile, instrumentele de suflat, dar pianul şi viorile şomează, nu vor să se obosească. Au un singur obiectiv, să fie singure pe scenă la aplauzele de final.

Un articol de Dedes|20 iunie 2018

Desigur, e un calcul strategic, dar dacă plictisești lumea e foarte posibil ca la final să te aplaude o sală de scaune goale. Minima rezistență practicată de granzi riscă să prăbușească interesul publicului. Am mai vorbit despre subiect, dar vrem să insistăm. Uneori e bine să nu plasezi dezamăgirea sub preș.

Oricât de entuziaști am fi, trebuie să recunoaștem că am înghițit cam multă zeamă de varză ca să avem parte și de o bucățică mai de Doamne ajută. Numărăm pe degetele de la un picior meciurile vioaie. Spania, Portugalia, Mexic, Rusia, parțial Anglia au arătat că vor ceva mai mult.

Nu este nevoie de o veșnicie pe teren ca să arăți că ai calitate. Mouez Hassen este fotbalistul care a reușit să mă impresioneze până acum la acest mondial. Portarul tunisian a jucat 15 minute, s-a accidentat, a plans, a ieșit de pe gazon și a plecat acasă pentru că nu mai e valid.

În minutele jucate, a avut câteva intervenții fabuloase. Omul a avut o șansă, a profitat de ea, după care a avut neșansa să se lovească, deși ca să fiu sincer e tot un fel de șansă, nu a avut ocazia să și greșească.

În viață trebuie să arăți ce poți cât mai repede, altfel…lumea se plictisește!

Foto: Mouez Hassen – facebook

 

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)