Minima rezistență și Mouez Hassen. MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/minima-rezistenta-si-mouez-hassen-mondialul-metropolis/

Mondial sovietic, pardon rusesc, este ca un concert simfonic în care nu toată lumea vrea să cânte. O fac alămurile, instrumentele de suflat, dar pianul şi viorile şomează, nu vor să se obosească. Au un singur obiectiv, să fie singure pe scenă la aplauzele de final.

Un articol de Dedes|20 iunie 2018

Desigur, e un calcul strategic, dar dacă plictisești lumea e foarte posibil ca la final să te aplaude o sală de scaune goale. Minima rezistență practicată de granzi riscă să prăbușească interesul publicului. Am mai vorbit despre subiect, dar vrem să insistăm. Uneori e bine să nu plasezi dezamăgirea sub preș.

Oricât de entuziaști am fi, trebuie să recunoaștem că am înghițit cam multă zeamă de varză ca să avem parte și de o bucățică mai de Doamne ajută. Numărăm pe degetele de la un picior meciurile vioaie. Spania, Portugalia, Mexic, Rusia, parțial Anglia au arătat că vor ceva mai mult.

Nu este nevoie de o veșnicie pe teren ca să arăți că ai calitate. Mouez Hassen este fotbalistul care a reușit să mă impresioneze până acum la acest mondial. Portarul tunisian a jucat 15 minute, s-a accidentat, a plans, a ieșit de pe gazon și a plecat acasă pentru că nu mai e valid.

În minutele jucate, a avut câteva intervenții fabuloase. Omul a avut o șansă, a profitat de ea, după care a avut neșansa să se lovească, deși ca să fiu sincer e tot un fel de șansă, nu a avut ocazia să și greșească.

În viață trebuie să arăți ce poți cât mai repede, altfel…lumea se plictisește!

Foto: Mouez Hassen – facebook

 

30
/06
/18

Ceea ce veți vedea în imaginile următoare sunt doar niște suporteri înfocați ai naționalei lui Messi. Problema nu este că ei sunt din Bangladesh (neam de indieni - pentru cei care au chiulit la orele de geografie), ci că în "Statul Bengal" va fi jale în această seară dacă Argentina pierde calificarea în fața Franței.

29
/06
/18

Într-o bună dimineaţă, la o zi după ce împlinise melancolica vîrstă de 51 de ani (iar Brazilia lui Kaka, Luis Fabiaono şi Maicon se distrase cu Chile în optimile de finală), Alex. Leo Şerban se trezi, la Lisabona, în camera Marilyn, metamorfozat într-un menuet nemaiîntîlnit. Cei din conducerea hotelului Florida s-au jurat că n-a fost mîna lor, iar domnul Leo a fost nevoit să accepte că nu era vorba de vreun vis sprinţar de-ale lui Kafka, ci de o monumentală farsă a destinului implacabil.

29
/06
/18

Grosul meciurilor a trecut, cârcotaştii cu accente pesimiste au scăpat de o grija, nu trebuie să mai înghită Panama, Tunisia, Arabia Saudită, Egipt, Islanda, Maroc, Costa Rica şi alte naţionale care provoacă indigestie stomacurilor sensibile. Desigur, au scăpat şi de Germania, cârnaţii umpluţi cu icre negre ai oricărui mondial, dar şi de Serbia, Polonia, Nigeria, Senegal - echipe cu oarecare greutate pentru o anumită fază a competiţiei.

28
/06
/18

Aveţi în faţa ochilor un extraordinar omagiu video* adus fotbalului, ca să nu zic unul dintre cele mai frumoase. Aşa că nu zic, dar adaug că emoţia vă va copleşi (iubitele vor toarce, soţiile vor suspina, mâțele vor lăcrima etc), mai ales la a doua şi la a treia vizionare, indiferent ce echipă naţională / partid politic susţineţi în aceste zile tulburi

28
/06
/18

Cătălin Tolontan își încheia articolul de aseară, după eliminarea campioanei mondiale, Germania, încă din faza grupelor, după ce a fost învinsă cu 2-0 de Coreea de Sud, cu următoarele cuvinte: “La victorie te respectă toți. La înfrângere, rămâne un singur gând: cum va arăta mâine prima pagină din Bild, cel mai bine vândut ziar al Europei?!”. Am așteptat cu emoție, așadar, primele pagini ale ziarelor germane (și nu numai) de dimineață

22
/06
/18

Argentina n-are echipă şi mi-e teamă că nu va ieşi din grupe, iar Messi e lipsit de noroc. Coechipierii săi nu sunt în stare să introducă mingea într-o poartă goală, dar pe a lor o nimeresc cu ochii închişi.

19
/06
/18

19 iunie. Ieri după-amiază m-am aruncat pe divan cu o cafeluță de gât sperând să huzuresc la meciurile zilei. La ora aceea, sub deviza “Să punem capăt abuzurilor de la turneul final!”, Plenul Dumei de Stat (în cârdășie cu membrii Consiliului FIFA) dezbătea de zor modificările la Codul Mondial de procedură penală.