Minima rezistență și Mouez Hassen. MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/minima-rezistenta-si-mouez-hassen-mondialul-metropolis/

Mondial sovietic, pardon rusesc, este ca un concert simfonic în care nu toată lumea vrea să cânte. O fac alămurile, instrumentele de suflat, dar pianul şi viorile şomează, nu vor să se obosească. Au un singur obiectiv, să fie singure pe scenă la aplauzele de final.

Un articol de Dedes|20 iunie 2018

Desigur, e un calcul strategic, dar dacă plictisești lumea e foarte posibil ca la final să te aplaude o sală de scaune goale. Minima rezistență practicată de granzi riscă să prăbușească interesul publicului. Am mai vorbit despre subiect, dar vrem să insistăm. Uneori e bine să nu plasezi dezamăgirea sub preș.

Oricât de entuziaști am fi, trebuie să recunoaștem că am înghițit cam multă zeamă de varză ca să avem parte și de o bucățică mai de Doamne ajută. Numărăm pe degetele de la un picior meciurile vioaie. Spania, Portugalia, Mexic, Rusia, parțial Anglia au arătat că vor ceva mai mult.

Nu este nevoie de o veșnicie pe teren ca să arăți că ai calitate. Mouez Hassen este fotbalistul care a reușit să mă impresioneze până acum la acest mondial. Portarul tunisian a jucat 15 minute, s-a accidentat, a plans, a ieșit de pe gazon și a plecat acasă pentru că nu mai e valid.

În minutele jucate, a avut câteva intervenții fabuloase. Omul a avut o șansă, a profitat de ea, după care a avut neșansa să se lovească, deși ca să fiu sincer e tot un fel de șansă, nu a avut ocazia să și greșească.

În viață trebuie să arăți ce poți cât mai repede, altfel…lumea se plictisește!

Foto: Mouez Hassen – facebook

 

16
/06
/18

Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Se exagerează din acelaşi amatorism de care sunt bolnavi şi adversarii lui Ronaldo.

15
/06
/18

"Fotbalul este popular deoarece prostia este populară" - Jorge Luis Borges (24 august 1899 - 14 iunie 1986). O falsă legendă spune că Borges, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, era fan al lui echipei Newell. Desigur, împreună cu bunul său prieten Adolfo Bioy Casares, a format un redutabil cuplu literar care a scris despre sportul rege...

14
/06
/18

Bucuria noastră și ambiția lui se întâlnesc astăzi la Moscova. A vrut să arate că poate, că e democrat și popular, că înfige în beton, plastic și iarbă 30.000.000.000 de dolari. A reușit, fotbalul îi servește drept vehicul pentru următoarea lună. Să fie sănătos. Apropo, nu vă mai citiți horoscopul, suntem născuți în aceeași zi, din fericire pentru tinerețea mea muribundă nu și în același an.

05
/10
/17

Echipa naţională joacă un meci oficial într-o zi de joi. E o premieră. Indiferent ce se va întâmpla nu vom putea vorbi nici de „joia dulce” din marea literatură americană, dar nici de „joia neagră”, din religia care a dictat mersul Europei în ultimii 2000 de ani. Echipa națională ne-a anesteziat pentru lung timp epitetele vesele și mirările triste, plasându-ne într-o contemplare blazată.

24
/03
/17

E ceva putred cu Danemarca, spun eu în momentul când văd umbra tricourilor acestei echipe naționale de fotbal . În 1601(1600 conform unor surse alternative) William Shakespeare, prin gura unui ofiţer, personaj episodic în „Hamlet”, spunea că “E ceva putred în Danemarca” (“Something is rotten in the state of Denmark! “), tot din cauza unei umbre.

10
/11
/16

Asediată de nevoi, schimbări, autosuficienţă, lipsă de cultură sportivă, echipa naţională a ajuns în punctul în care orice adunare, ca să nu zicem adunătură, de unsprezece bărbați, care se pot deplasa, este considerată o formație redutabilă.