Minutele în care Ronaldo s-a simțit ca Messi. MONDIALUL METROPOLIS
https://www.ziarulmetropolis.ro/minutele-in-care-ronaldo-s-a-simtit-ca-messi-mondialul-metropolis/

Portugalia a tremurat cu Iran, Spania a îngheţat în faţa Marocului. Nu e cazul să mai dezvoltăm teoria cu ambiţia echipelor mici şi nici să căutăm chei geopolitice, mai ales la al doilea meci. Ele sunt, dar nu vrem să vedem ce e în spatele uşilor în eventualitatea în care le desferecăm.

Un articol de Dedes|26 iunie 2018

Cert este că am avut parte de două confruntări după tiparul filmelor de serie B, răsturnări de situație cu carul, mici dramolete, reveniri din pumni, lacrimi, reale și false, dar la final a învins – dacă se poate spune așa ceva după două meciuri terminate la egalitate – cine trebuie.

Cine trebuie nu neapărat pentru gustul neutrilor, ci acel cine trebuie în general, pentru bunul mers al fotbalului gândit de FIFA.

Spania – Maroc 2-2, Iran -Portugalia 1-1

Interesant este că, aflat pe cai foarte mari, cu rivalul tăvălit prin cenușa umilinței, Ronaldo a simțit, fie și pentru un minut, ce gust are țărâna dezamăgirii. Venea după o săptămână în care marcase patru goluri, iar Messi se transformase în ținta tuturor ironiilor inventate de amatorii de fotbal.

Pe acest fond a ratat un penalty, care ar fi liniștit meciul cu Iran și ar fi consolidat poziția în clasament a Portugaliei. După această nereușită, iranienii s-au încordat mai ceva decât strămoșii lor, au egalat și la ultima fază de joc au ratat o ocazie uriașă, victoria și calificarea.

Fața lui Ronaldo din acele momente era a unui om disperat, aflat cu sabia deasupra capului. Probabil a înțeles ce simte Messi în aceste zile și, retroactiv, și-a mai reprimat din zâmbetul de după eșecul Argentinei cu Croația.

Râsul e bun, dar nu pe seama altuia, mai ales în fotbal unde roata se învârte mai ceva decât mingea. Ronaldo a scăpt, deocamdată. Messi? Aflăm puțin mai târziu. Neymar respiră greu, la fel și Brazilia.

Rămânem pe recepție, cei mari află cum e să fie mici.

Foto: MONDIALUL METROPOLIS, Ronaldo, Spania – Maroc -facebook

16
/06
/18

Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Ce meci! Ce jucători! Ce execuţii! Lupta asta va intra în legendă şi vom avea ce să povestim nepoţilor. Toată lumea urlă, negăsindu-şi cuvintele. Se exagerează din acelaşi amatorism de care sunt bolnavi şi adversarii lui Ronaldo.

15
/06
/18

"Fotbalul este popular deoarece prostia este populară" - Jorge Luis Borges (24 august 1899 - 14 iunie 1986). O falsă legendă spune că Borges, unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului al XX-lea, era fan al lui echipei Newell. Desigur, împreună cu bunul său prieten Adolfo Bioy Casares, a format un redutabil cuplu literar care a scris despre sportul rege...

14
/06
/18

Bucuria noastră și ambiția lui se întâlnesc astăzi la Moscova. A vrut să arate că poate, că e democrat și popular, că înfige în beton, plastic și iarbă 30.000.000.000 de dolari. A reușit, fotbalul îi servește drept vehicul pentru următoarea lună. Să fie sănătos. Apropo, nu vă mai citiți horoscopul, suntem născuți în aceeași zi, din fericire pentru tinerețea mea muribundă nu și în același an.

05
/10
/17

Echipa naţională joacă un meci oficial într-o zi de joi. E o premieră. Indiferent ce se va întâmpla nu vom putea vorbi nici de „joia dulce” din marea literatură americană, dar nici de „joia neagră”, din religia care a dictat mersul Europei în ultimii 2000 de ani. Echipa națională ne-a anesteziat pentru lung timp epitetele vesele și mirările triste, plasându-ne într-o contemplare blazată.

24
/03
/17

E ceva putred cu Danemarca, spun eu în momentul când văd umbra tricourilor acestei echipe naționale de fotbal . În 1601(1600 conform unor surse alternative) William Shakespeare, prin gura unui ofiţer, personaj episodic în „Hamlet”, spunea că “E ceva putred în Danemarca” (“Something is rotten in the state of Denmark! “), tot din cauza unei umbre.

10
/11
/16

Asediată de nevoi, schimbări, autosuficienţă, lipsă de cultură sportivă, echipa naţională a ajuns în punctul în care orice adunare, ca să nu zicem adunătură, de unsprezece bărbați, care se pot deplasa, este considerată o formație redutabilă.