Minutele în care Ronaldo s-a simțit ca Messi. MONDIALUL METROPOLIS
https://www.ziarulmetropolis.ro/minutele-in-care-ronaldo-s-a-simtit-ca-messi-mondialul-metropolis/

Portugalia a tremurat cu Iran, Spania a îngheţat în faţa Marocului. Nu e cazul să mai dezvoltăm teoria cu ambiţia echipelor mici şi nici să căutăm chei geopolitice, mai ales la al doilea meci. Ele sunt, dar nu vrem să vedem ce e în spatele uşilor în eventualitatea în care le desferecăm.

Un articol de Dedes|26 iunie 2018

Cert este că am avut parte de două confruntări după tiparul filmelor de serie B, răsturnări de situație cu carul, mici dramolete, reveniri din pumni, lacrimi, reale și false, dar la final a învins – dacă se poate spune așa ceva după două meciuri terminate la egalitate – cine trebuie.

Cine trebuie nu neapărat pentru gustul neutrilor, ci acel cine trebuie în general, pentru bunul mers al fotbalului gândit de FIFA.

Spania – Maroc 2-2, Iran -Portugalia 1-1

Interesant este că, aflat pe cai foarte mari, cu rivalul tăvălit prin cenușa umilinței, Ronaldo a simțit, fie și pentru un minut, ce gust are țărâna dezamăgirii. Venea după o săptămână în care marcase patru goluri, iar Messi se transformase în ținta tuturor ironiilor inventate de amatorii de fotbal.

Pe acest fond a ratat un penalty, care ar fi liniștit meciul cu Iran și ar fi consolidat poziția în clasament a Portugaliei. După această nereușită, iranienii s-au încordat mai ceva decât strămoșii lor, au egalat și la ultima fază de joc au ratat o ocazie uriașă, victoria și calificarea.

Fața lui Ronaldo din acele momente era a unui om disperat, aflat cu sabia deasupra capului. Probabil a înțeles ce simte Messi în aceste zile și, retroactiv, și-a mai reprimat din zâmbetul de după eșecul Argentinei cu Croația.

Râsul e bun, dar nu pe seama altuia, mai ales în fotbal unde roata se învârte mai ceva decât mingea. Ronaldo a scăpt, deocamdată. Messi? Aflăm puțin mai târziu. Neymar respiră greu, la fel și Brazilia.

Rămânem pe recepție, cei mari află cum e să fie mici.

Foto: MONDIALUL METROPOLIS, Ronaldo, Spania – Maroc -facebook

23
/06
/14

Wilhelm Worringer, ilustru istoric de artă german, spunea cam aşa, într-o memorabilă încercare de despărţire a apelor cu toiagul terminologic: „Manierismul este ceea ce apare într-o operă de artă datorită voinţei creatorului ei, iar stilul este ceea ce apare fără voia lui şi de multe ori împotriva voinţei lui.”

18
/06
/14

Pantacruel s-a strecurat aseară în dormitorul conului Leonida şi al nevesti-sii, Efimiţa. Cum Efimiţa (Mariana Mihuţ) a adormit buştean înaintea partidei Rusia - Coreea de Sud, Rebengiuc şi-a ieşit din pepeni şi mai ales din rol şi s-a dus să urmărească meciul la o bodegă alături de fi-su, Mimi Brănescu, afacerist, că tot trebuia să se vadă pentru nişte treburi urgente.

17
/06
/14

Aseară, la Salvador, în meciul cu Germania, Cristiano Ronaldo a tratat fotbalul ca pe o scrumieră. Ursuz şi sâcâit de ceva, probabil şi de acea potenţială accidentare care a făcut valuri în presă înainte de începerea Cupei Mondiale, Cristiano Ronaldo sau CR7, cum a fost esenţializat de roboţeii marketingului abreviativ, a fost exact asta: un acronim într-o echipă de anonimi vopsiţi conjunctural în culorile Portugaliei.

16
/06
/14

Nu există festin culinar format doar dintr-un unic fel de mâncare, fie el şi excelent. Într-o crăpelniţă adevărată, nu mă refer la „Marea Crăpelniţă” pentru că nu ne-am propus să murim intoxicaţi cu fotbal, la finalul unei mese cu prelungiri şi lovituri de departajare, chiar dacă ai ingurgitat până atunci pateuri fine, somon, păstrăvi afumaţi, muşchiuleţ de viţel, o zeamă de varză bine simţită poate face minuni, inclusiv din punctul de vedere al perspectivelor.

15
/06
/14

Era de cu seară la Manaus, în al doilea meci din Grupa Morţii. Gianluigi Buffon, accidentat, ieşise la marginea gazonului să asculte vuietul de tablă galvanizată al Arenei Amazônia, în timp ce, în vechiul centru al Bucureştilor, un cârd de gâsculiţe scurmau cu boticul într-o şaormă de vită. Cu de toate. Pe alocuri mirosea a mraniţă, a lambadă ieftină şi a boştină fiartă. Într-un colţ al terenului, dintre firele verzi de iarbă, mijea o idee înţepătoare în mintea netedă a lui Mario Balotelli.

14
/06
/14

Că tiki-taka era în pierdere de turaţie şi strălucire o dovedea cu vârf şi îndesat şi Los amantes pasajeros, film plat şi fără zvâc în care însuşi întemeietorul incontestabil al sistemului era înfrânt de propria creaţie. De limitele ei, mai exact!

13
/06
/14

Suflet de artist, văzând atât de mulţi croaţi în preajmă, arbitrul japonez Yuichi Nishimura şi-a închipuit, în două, trei faze, că joacă în una din piesele lui Miroslav Krleža, o comedie carnaval, care se petrece într-o singură noapte şi în care toate regulile sunt aruncate în aer.

Pagina 5 din 512345