Miracolul din Tekir, de mâine, în cinematografe!
https://www.ziarulmetropolis.ro/miracolul-din-tekir-de-maine-in-cinematografe/

Miracolul din Tekir se lansează pe 4 martie în cinematografele din România. “O metaforă a creaţiei, acolo unde este creaţie este mister, credinţă şi speranţă”, după cum declară regizoarea Ruxandra Zenide, „Miracolul din Tekir” o are ca protagonistă pe Dorotheea Petre, în rolul Marei, o femeie de 30 de ani, cunoscută în satul în care trăieşte ca o femeie-vraci, ce tratează sătenii prin puterea nămolului.

Un articol de Petre Ivan|3 martie 2016

Când Mara rămane însărcinată şi povesteşte apropiaților că sarcina se datorează nămolului şi nu unui om, sătenii o acuză de vrăjitorie şi o alungă. Ajunge astfel într-o clinică din zona lacului Techirghiol, un centru SPA pentru oameni înstăriți.

Acolo o întâlneşte pe Lili (Elina Löwensohn), unul dintre clienţii hotelului, o femeie bogată şi frumoasă care încearcă cu înverşunare să găsească o soluţie pentru problema infertilităţii ei. Treptat, trecutul şi natura femeii misterioase iese la iveală, iar Mara şi copilul ei se află în pericol.

Miracolul din Tekir este o poveste de care ar fi fost mândru și Mircea Eliade, imaginată de Ruxandra Zenide, care-și păstrează actrița fetiș din Ryna, pe  Dorotheea Petre. Misterul și paranormalul de calitate plutesc în aer și par anume zămislite pentru cele care își doresc, cu orice preț, să devină mame, și, uneori, atunci când se așteaptă mai puțin, minunea se petrece! – Irina Margareta Nistor

Miracolul din Tekir va rula la București și pentru expați, oferind astfel ocazia străinilor din Capitală de a vedea film românesc. Astfel, la Cinema Elvira Popescu filmul va rula cu subtitrare în franceză și engleză, la Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City cu subtitrare în limba engleză și la Cinemateca Union subtitrat în Engleză.

Vineri, 4 martie, de la ora 20,00, la Cinema City Constanta Park va avea loc o premieră de gală la care vor participa și membrii echipei: actrița Dorotheea Petre, regizoarea Ruxandra Zenide și producătorul Alex Iordăchescu.

Duminică, 6 martie, de la ora 18,00 membrii echipei vor fi prezenți la cinema Elvira Popescu pentru p întâlnire cu publicul.

Luni, 7 martie, de la ora 19,30, la Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City va avea loc o proiecție specială pentru mame, cu surprize din partea echipei de producție.

Prezentat în premieră internațională la Zurich Film Festival, “Miracolul din Tekir”, a fost apreciat de critică și juriu, fiind premiat cu trofeul The Emerging Swiss Talent Award.

În România, “Miracolul din Tekir” va fi lansat pe 4 martie și va fi distribuit de Ultraviolet Media.

Foto: Miracolul din Tekir – facebook

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.