Mircea Baniciu, mesagerul muzical al iubirii în „Bună varianta rea”
https://www.ziarulmetropolis.ro/mircea-baniciu-mesagerul-muzical-al-iubirii-in-buna-varianta-rea/

De Dragobete (24 februarie, ora 20.00), iubitorii teatrului sunt aşteptaţi la premiera oficială a spectacolului „Bună varianta rea” (găzduită de Teatrul Nottara) – o comedie spumoasă despre viaţa de cuplu, cu bune şi cu rele.

Un articol de Petre Ivan|20 februarie 2015

Mircea Baniciu, invitatul special al serii, intervine exact la momentul potrivit, ca un adevărat mesager al iubirii.

„Bună varianta rea” este un spectacol în care tragicul și comicul se împletesc și aproape simultan ne spun o poveste sinceră despre viată, bucurie, dragoste, necazuri şi consens. Binele şi răul convieţuiesc, se întrupează  ba-n bărbat, ba-n femeie, se iubesc, se urăsc, se ceartă, se împacă, se despart şi se întorc. Bărbatul (Petrică Voicu) şi Femeia (Diana Vladu) trăiesc o viaţa de cuplu autentică în care „ţânţarul” devine „armăsar”, iar agitaţia lor în jurul non-problemelor devine o dramedie.

Bună varianta rea  INFO

Distribuţie:mircea baniciu

Diana Vladu

Petrică Voicu

Petru Ciobanu

Durata:

1 ora si 20 minute

Regia: Rusu Vadim

Coregrafia: Lucille Julaud

Scenografia: Rusu Vadim

Foto: Mircea Baniciu, Bună varianta rea – Teatrul Nottara

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.