Mircea Diaconu a împlinit 64 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/mircea-diaconu-a-implinit-64-de-ani/

Chiar în Ajunul Crăciunului îl sărbătorim pe actorul Teatrului „Nottara”, Mircea Diaconu.

Un articol de Corina Vladov|24 Decembrie 2013

Chiar în Ajunul Crăciunului îl sărbătorim pe actorul Teatrului „Nottara”, Mircea Diaconu. A absolvit IATC „I.L.Caragiale” în 1971. A debutat la Teatrul „Bulandra”, unde a fost angajat timp de 10 ani (1972-1982). În această perioadă, a jucat în spectacole precum „Revizorul” de N. Gogol, „A douăsprezecea noapte”, „Furtuna”, ambele de William Shakespeare, „Răceala” de Marin Sorescu, colaborând cu regizori precum Lucian Pintilie, Liviu Ciulei. Din 1982 s-a angajat la Teatrul „Nottara”.

Îl putem vedea, în prezent, în „Vacanţă în Guadelupa”, „Scandal la operă!”, „Variaţiuni enigmatice”. În cinematografie, a debutat cu rolul din „Nunta de piatră”, după I. Agârbiceanu, în regia lui Dan Piţa. Alte titluri de filme româneşti celebre în care Mircea Diaconu a jucat sunt: „De ce trag clopotele Mitică?”, „Buletin de Bucureşti”, „Căsătorie cu repetiţie”, „Filantropica”, „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, „Legături bolnăvicioase”, „Secvenţe”, „Mere roşii” etc..

A avut şi activitate didactică în cadrul UNATC „I.L.Caragiale” ca asistent universitar la clasa Olgăi Tudorache şi, mai apoi, ca profesor universitar, susţinând şi un curs de actorie de film. Uneori, îi place să scrie. Pentru volumul său de debut – „Şugubina” – a fost premiat de Uniunea Scriitorilor. În vremea din urmă este preocupat şi de activitatea politică, fiind membru PNL.

mircea diaconu

Actorul Mircea Diaconu

În ediţia specială a Caietelor Teatrului „Nottara” (2013), Mircea Diaconu afirmă: „«De-ar fi tot anul sărbători voioase, ar fi jocul plicticos ca munca», spunea Shakespeare, pe la 1600. […] Dragii noştri, a sărbători, deşi e verb, nu presupune o acţiune, o activitate, ci o bucurie. Şi vă rog să credeţi un om bătrân: spre final, doar cu asta rămâi; bucuriile nu ţi le confiscă nimeni, nu ţi le impozitează nimeni”.

Foto cu Mircea Diaconu – Teatrul Nottara

Page 13 of 13« First...910111213