Mircea Diaconu şi Alexandru Repan vor juca în „Variaţiuni enigmatice“ la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/mircea-diaconu-si-alexandru-repan-vor-juca-in-variatiuni-enigmatice-la-londra/

Spectacolul „Variaţiuni enigmatice”, de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Claudiu Goga, cu Mircea Diaconu şi Alexandru Repan, va fi prezentat, pe 13 iulie, la Londra.

Un articol de Andrada Văsii|12 iulie 2013

Spectacolul „Variaţiuni enigmatice”, de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Claudiu Goga, cu Mircea Diaconu şi Alexandru Repan, va fi prezentat, pe 13 iulie, la Londra.

După succesul de la Barbican Centre din anul 2011, când spectacolul „Aniversarea” s-a jucat timp de zece zile cu sala plină, Mircea Diaconu, Alexandru Repan şi Teatrul Nottara revin la Londra, descinzând în Soho, faimosul cartier al teatrelor.

Dragoste complicată

„Variaţiuni enigmatice” este o poveste plină de neprevăzut despre un scriitor celebru şi un provincial aparent banal, care iubesc aceeaşi femeie; o întâlnire esențială între două personaje din lumi diferite, pe care o dragoste complicată i-a adus față în față; o înfruntare de valori, temperamente și sensibilități, în cheie dulce-amară, mustind de umor dar și de nostalgie, ce pune în valoare forța artistică a doi cunoscuţi actori ai scenei româneşti.

O singură reprezentație

La Londra, spectacolul va fi jucat o singură dată, sâmbătă, 13 iulie, la Leicester Square Theatre. „Variaţiuni enigmatice” este a doua reprezentaţie din seria „Poveşti spuse-n româneşte”, care propune publicului român din Londra şi din împrejurimi întâlnirea cu mari actori, spectacole de teatru sau recitaluri din ţară, inspirate de texte clasice sau contemporane româneşti şi universale.

Info:

Proiectul este o iniţiativă a Claudiei Cîrlig şi este dezvoltat împreună cu ICR Londra.

Foto credit: ICR Londra

02
/10
/14

Regizorul francez Michel Hazanavicius, premiat cu Oscar pentru filmul The Artist, este unul dintre invitații speciali ai Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie, Cinema Patria, Studio și Elvira Popescu). The Artist a câștigat peste 100 de premii și a marcat un record în cinematografia franceză

02
/10
/14

Fanii animaţiei vor şti să îşi rezerve în agendă săptămâna 3-12 octombrie, când unul dintre cei mai celebri animatori americani se întoarce la Anim’est. După prezenţa la a treia ediţie, în 2008, Bill Plympton este din nou invitat la cel mai iubit festival de film din capitală și aduce, în programul proiecţiilor de anul acesta, o mulțime de titluri premiate din cariera sa.

02
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Planșa”, debutul tânărului regizor Andrei Gheorghe, este un film curajos, care epatează prin imagine și rămâne restanțier la construcția personajelor și la acordarea dialogurilor. Însă merită salutată lejeritatea căreia i se dedă cu voluptate.

02
/10
/14

Dacă tot nu poți să combați legenda devenită (fals) brand de țară, atunci de ce să n-o folosești ca vehicul de promovare a unui festival de film (de nișă)? Dracula Film: Horor & Fantasy Festival de la Brașov s-a deschis cu blockbusterul „Dracula Untold”, un debut cu multe locuri comune, dar și cu câteva ingeniozități.

02
/10
/14

”America de peste pogrom”, un nou roman semnat de Cătălin Mihuleac și apărut la Editura Cartea Românească, este disponibil în librăriile din țară și în ediție digitală. Volumul apare după ”Aventurile unui gentelman bolşevic” şi ”Zece povestiri multilateral dezvoltate”, apărute în 2012, respectiv 2010, la aceeași editură.

01
/10
/14

Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, a fost reales în funcţia de preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER), în urma votului Adunării Generale a instituţiei, potrivit site-ului organizaţiei culturale.

01
/10
/14

După ce fost scena de derulare a singurului festival internaţional al orchestrelor radio din Europa – RadiRo, produs şi organizat de Radio România (20-27 septembrie), Sala Radio se pregăteşte pentru deschiderea oficială a noii stagiuni, 2014-2015! Invitaţi speciali din ţară şi din străinătate, partituri devenite „hit-uri” ale muzicii clasice, dar şi lucrări în primă audiţie, muzică simfonică sau de cameră, alături de jazz, tango, pop, muzică populară etc., o largă paletă de evenimente este pregătită pentru cele nouă luni de stagiune şi de muzică bună!

01
/10
/14

Miercuri, 1 octombrie 2014, desenele și experimentele grafice ale lui Andrei Tudoran evadează din arhiva sa personală, în care stau închise de obicei, ieșind la aer doar pentru a puncta o evoluție sau a oferi o soluție, și se cațără pe pereții galeriei Pleshoo Contemporary, pentru a-și revendica propriile calități în fața picturii mult mai cunoscute a artistului.