Mircea Diaconu vine la Teatrul „Regina Maria“ din Oradea pentru prima ediţie a show-ului „Dialoguri interioare“
https://www.ziarulmetropolis.ro/mircea-diaconu-vine-la-teatrul-regina-maria-din-oadea-pentru-prima-editie-a-show-ului-dialoguri-interioare/

Teatrul Regina Maria din Oradea vă invită marţi, 4 iunie, de la ora 19.00, în sala mare a teatrului, la prima întâlnire cu invitaţii regizorului Radu Vaida, amfitrionul unui inedit show cultural-artistic-filozofic-spiritual.

Un articol de Andrada Văsii|20 mai 2013

Teatrul Regina Maria din Oradea vă invită marţi, 4 iunie, de la ora 19.00, în sala mare a teatrului, la prima întâlnire cu invitaţii regizorului Radu Vaida, amfitrionul unui inedit show cultural-artistic-filozofic-spiritual.

Acesta va aduce în fiecare lună, pe scena teatrului orădean şi în dialog cu publicul de aici, personalităţi ale vieţii culturale din România, într-o încercare de restaurare şi celebrare a celor mai importante valori spirituale şi morale, după care o societate sănătoasă ar trebui să funcţioneze.

Primii invitaţi ai spectacolului „Dialoguri Interioare“ vor fi celebrul actor de teatru şi film Mircea Diaconu şi cunoscuta actriţă a scenei orădene, Ioana Dragoş Gajdo, care vor răspunde provocărilor lansate de moderator, dar şi de către spectatori, participanţi activi la acest show inedit şi ale căror întrebări vor fi transmise invitaţilor, de Alina Leonte, actriţă a Teatrului Regina Maria.

Acest dialog onest şi profund va fi o invitaţie de a vedea jumătatea plină a paharului şi o încercare de a prezenta lumea în care trăim nu în nuanţe de gri, ci în pasteluri de culori. Deşi uneori ni se pare că vedem doar urmele paşilor noştri pe plaja vieţii şi avem impresia că suntem singuri şi deseori abandonaţi, poate că exact atunci Dumnezeu ne poartă pe braţe.

Radu Vaida,

creatorul şi regizorul spectacolului

Vor fi discutate teme „profunde, concrete, inedite şi pozitive“, acompaniate de armoniile cvartetului Varadinum din Oradea şi însoţite de picturile artistei Diana Gabriela Gavrilaş, care îşi va prezenta cu acest prilej şi expoziţia intitulată „Grădini italiene“.

Info: 

Biletele s-au pus în vânzare atât la Agenția Teatrului (deschisă de luni până vineri, în intervalul 10.00-19.00, dar şi sâmbătă și duminică, între orele 10.00-13.00 şi cu o oră înainte de spectacol), cât şi online, pe site-ul www.biletmaster.ro.
Prețul unui bilet pentru acest spectacol este de 10 lei, preț unic.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.