Mireille Mathieu, 70!
https://www.ziarulmetropolis.ro/mireille-mathieu-70/

„Pentru mine, muzica e cea mai bună cale să vă spun că vă iubesc.” – Mireille Mathieu. Una dintre cele mai populare cântăreţe franceze, împlineşte astăzi 70 de ani. S-a născut pe 22 iulie 1946 în Avignon, Franţa, într-o familie numeroasă, cu 14 copii, ea fiind cea mai mare. Mireille Mathieu avea patru ani când a cântat în public pentru prima dată, în timpul unei slujbe în miez de noapte.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2016

La vârsta de 14 ani, Mireille Mathieu a început munca în fabrică pentru a-și ajuta familia numeroasă și pentru a-şi permite să ia lecții de muzică.

Sensibilă și tenace, viitoarea cântăreaţă s-a prezentat de trei ori succesiv la concursul „Se cântă în cartierul meu” organizat de Primăria din Avignon, concurs pe care îl câștigă, la a treia participare, cu La vie en rose, piesă pe care o cântă, de atunci, la toate concertele sale.

Mireille Mathieu  a fost descoperită de Johnny Stark, managerul celui mai mare cântăreț la acea vreme, Johnny Hallyday. După apariția sa la televiziune, în 1965 și după debutul de la Teatrul Olympia, a fost imediat declarată succesoarea lui Edith Piaf.

A înregistrat 1200 de melodii în 11 limbi străine, iar în concerte a apărut alături de mari nume ca Charles Aznavour, Placido Domingo, Julio Iglesias, Tom Jones.

Printre melodiile care au consacrat-o se numără: Mon Credo, C’est Ton Nom, Acropolis adieu, Ne me quitte pas, Santa Maria sau Tous les enfants chantent avec moi

Activitatea sa artistică numără 37 de albume și 150 de milioane de discuri vândute.

Foto: Mireille Mathieu – facebook

04
/01
/14

Lia Bugnar, actriţă, regizoare şi scriitoare, împlineşte astăzi 45 de ani. Marcela Moţoc Augessy publică un text-cadou, chiar de ziua ei, în Ziarul Metropolis.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

18
/10
/13

Teodora Stanciu este o figură care ți se lipește de suflet prin farmecul și energia pe care le transmite. Aceeași forță se regăsește și în rolurile pe care le-a avut până acum, indiferent că este vorba despre un one woman show (,,Parfum de viață”) sau despre un rol episodic (,,Casa Zoikăi”).