Misteriosul Biancoshock, în avanpremieră la Uriași de Pantelimon
https://www.ziarulmetropolis.ro/misteriosul-biancoshock-in-avanpremiera-la-uriasi-de-pantelimon/

Uriaşi de Pantelimon – proiectul Make a Point în care poveştile bucureştenilor sunt ilustrate de artişti din toată lumea şi cocoţate pe acoperişurile halelor industriale din cartier – are săptămâna aceasta un oaspete important. Biancoshock, un celebru artist italian foarte secretos cu propria identitate, e cunoscut în toată lumea datorită instalaţiilor sale efemere, dar cu un puternic mesaj social şi politic. Celebrul italian cu faţa nevăzută susţine joi la Turnul de Apă şi Artă o reprezentaţie interactivă.

Un articol de Petre Ivan|22 august 2017

Invitat de Make a Point în proiectul Uriași de Pantelimon, Biancoshock vine pentru prima dată în România și le propune bucureștenilor un eveniment supriză, care precede Street Art Days din Pantelimon (13-15 octombrie).

Când – Joi, 24 august, începând cu ora 18.00. De la 19:30 Biankoshok va prezenta pentru participanții la performance o parte dintre lucrările lui cele mai interesante, iar apoi veți afla mai multe despre proiect de la echipa Uriași de Pantelimon, în spațiul Make a Point de la baza Turnului de Artă.

Unde – La Turnul de Apă și Artă din Pantelimon, șoseaua Morarilor nr.1 sector 2 (vezi harta)

Cine – Bucureșteni sau turiști, locuitori ai cartierului sau vecini, toți cei care vor să marcheze vizual și participativ despărțirea de comunism sunt invitații lui Biancoshock. Instalația lui se bazează pe acțiunile spectatorilor.

Va fi un eveniment prin care Biancoshock vrea să le ofere oamenilor care muncesc și trăiesc în Pantelimon ocazia să se despartă de epoca în care altcineva le controla gândurile și viața, într-un mod amuzant și, de ce nu, eliberator.

Intrarea este liberă, dar urcarea pe turn  se poate face în grupuri de maximum 20 de persoane odată. Evenimentul se va încheia la ora 21.00 cu o discuție liberă cu Biancoshock și echipa Uriași de Pantelimon, în spațiul Make a Point de la baza turnului.

Despre Make a Point

Make a Point are experiență de 10 ani atât în proiecte de regenerare și reconversie de spațiu industrial, intervenție culturală, cât și în realizarea de proiecte artistice acolo unde accesul la cultură este limitat sau îngrădit (mai ales prin lipsa infrastructurii publice).

Organizația Make a Point a început prin a reabilita un spațiu industrial și a-l reconverti în centru cultural. A transformat secția de repasat a fabricii de textile Postăvăria Română în spațiu expozițional modern, sală de proiecție, bibliotecă și videotecă, și a transformat vechiul turn de apă al fabricii într-o instalație artistică unică în oraș, păstrându-i totodată funcțiunile utilitare.

Foto: Uriași de Pantelimon – facebook

04
/11
/22

Începând din 4 noiembrie, la ARCUB - Hanul Gabroveni se deschide „Secvenţe expoziţionale din Bucureşti”, expoziţie ce prezintă istoria spaţiilor expoziţionale din Capitală printr-o selecţie de fotografii din Colecţia de imagini a istoricului de artă şi fotografului Mihai Oroveanu.

02
/11
/22

Între 7 şi 29 noiembrie 2022, expoziția „Helmut Stürmer. Decor/Costum/Desen” de la ARCUB – Hanul Gabroveni reconstruiește parcursul profesional al artistului Helmut Stürmer, scenograf de teatru, operă şi film, creator de costume şi light designer.

01
/11
/22

Concepute pe o gamă variată de teme, de la hieroglifele și cetățile Antichității la creația iconoclastă a artiștilor contemporani, expozițiile momentului din muzeele europene își provoacă vizitatorii să ia parte la experiențe de nerefuzat.

01
/11
/22

Asociația Docuart lansează înscrierile pentru cursurile gratuite de film, teatru și fotografie documentară, organizate în cadrul proiectului Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului.

28
/10
/22

Astăzi, 28 octombrie 2022, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, a avut loc conferința de încheiere a proiectului MoldArte, un proiect finanțat de EUNIC prin programul European Spaces for Culture și organizat de Institutul Cultural Român în colaborare cu Goethe-Institut București, Ambasada Austriei din Republica Moldova și Delegația Uniunii Europene din Republica Moldova.

26
/10
/22

Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din țară, prezintă în cadrul ediției a X-a, o artistă neconvențională, cu un parcurs atipic la fel ca personalitatea sa: Lilian Theil. Născută la Brașov în 1932, artista are o tehnică specială (appliqué): „pictează” cu acul de cusut și creează artă profund încărcată de simboluri contemporane din haine pe care nu le mai poartă.

24
/10
/22

De joi, 27 octombrie până la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani sunt invitați să participe la etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, în cadrul căreia vor realiza patru instalații artistice ce au ca temă imaginarea viitorului, tinerii având astfel ocazia de a deveni creatorii unei lumi capabile să-i integreze pe ei și pe cei din generațiile următoare.

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.