Misteriosul Biancoshock, în avanpremieră la Uriași de Pantelimon
https://www.ziarulmetropolis.ro/misteriosul-biancoshock-in-avanpremiera-la-uriasi-de-pantelimon/

Uriaşi de Pantelimon – proiectul Make a Point în care poveştile bucureştenilor sunt ilustrate de artişti din toată lumea şi cocoţate pe acoperişurile halelor industriale din cartier – are săptămâna aceasta un oaspete important. Biancoshock, un celebru artist italian foarte secretos cu propria identitate, e cunoscut în toată lumea datorită instalaţiilor sale efemere, dar cu un puternic mesaj social şi politic. Celebrul italian cu faţa nevăzută susţine joi la Turnul de Apă şi Artă o reprezentaţie interactivă.

Un articol de Petre Ivan|22 august 2017

Invitat de Make a Point în proiectul Uriași de Pantelimon, Biancoshock vine pentru prima dată în România și le propune bucureștenilor un eveniment supriză, care precede Street Art Days din Pantelimon (13-15 octombrie).

Când – Joi, 24 august, începând cu ora 18.00. De la 19:30 Biankoshok va prezenta pentru participanții la performance o parte dintre lucrările lui cele mai interesante, iar apoi veți afla mai multe despre proiect de la echipa Uriași de Pantelimon, în spațiul Make a Point de la baza Turnului de Artă.

Unde – La Turnul de Apă și Artă din Pantelimon, șoseaua Morarilor nr.1 sector 2 (vezi harta)

Cine – Bucureșteni sau turiști, locuitori ai cartierului sau vecini, toți cei care vor să marcheze vizual și participativ despărțirea de comunism sunt invitații lui Biancoshock. Instalația lui se bazează pe acțiunile spectatorilor.

Va fi un eveniment prin care Biancoshock vrea să le ofere oamenilor care muncesc și trăiesc în Pantelimon ocazia să se despartă de epoca în care altcineva le controla gândurile și viața, într-un mod amuzant și, de ce nu, eliberator.

Intrarea este liberă, dar urcarea pe turn  se poate face în grupuri de maximum 20 de persoane odată. Evenimentul se va încheia la ora 21.00 cu o discuție liberă cu Biancoshock și echipa Uriași de Pantelimon, în spațiul Make a Point de la baza turnului.

Despre Make a Point

Make a Point are experiență de 10 ani atât în proiecte de regenerare și reconversie de spațiu industrial, intervenție culturală, cât și în realizarea de proiecte artistice acolo unde accesul la cultură este limitat sau îngrădit (mai ales prin lipsa infrastructurii publice).

Organizația Make a Point a început prin a reabilita un spațiu industrial și a-l reconverti în centru cultural. A transformat secția de repasat a fabricii de textile Postăvăria Română în spațiu expozițional modern, sală de proiecție, bibliotecă și videotecă, și a transformat vechiul turn de apă al fabricii într-o instalație artistică unică în oraș, păstrându-i totodată funcțiunile utilitare.

Foto: Uriași de Pantelimon – facebook

26
/06
/20

În noaptea din 27 spre 28 iunie 1916 în casa lui din Bucureşti, de pe strada Mendeleev, Ștefan Luchian trăia ultimele clipe dintr-o lungă agonie. Pe şevalet, se afla ultima lui creaţie rămasă neterminată: un chip de femeie.

09
/06
/20

Sâmbătă, 13 iunie, de Ziua Porților Deschise, Fundația Calea Victoriei vine în vizită la tine! Și aduce în dar demo-uri gratuite la cele mai îndrăgite cursuri din program, reduceri care durează un weekend întreg, lectori simpatici și o mulțime de alți oameni care au aceleași pasiuni ca tine.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.