MNAR lansează o nouă provocare: învățăm dintr-o… privire
https://www.ziarulmetropolis.ro/mnar-lanseaza-o-noua-provocare-invatam-dintr-o-privire/

Odată cu al doilea semestru al anului şcolar, Muzeul Naţional de Artă lansează programul educativ „Învăţăm … dintr-o privire!”, conceput special pentru a sprijini învăţământul formal şi activităţile din săptămâna „Școala altfel”.

Un articol de Liliana Matei|15 februarie 2019

După succesul înregistrat în perioada 6-9 februarie 2019 de programul Vacanța… ARTfel , dedicat copiilor între 7 și 12 ani, MNAR revine cu o ofertă educativă care se adresează profesorilor și elevilor din toate ciclurile.

Organizat pe cicluri – preșcolar, primar, gimnazial, liceal – programul „Învățăm … dintr-o privire!” este adaptat nevoilor specifice fiecărui grup de vârstă. Vizitele interactive și atelierele creative folosesc contactul direct cu opera de artă originală și procesul de creație ca modalități de explorare a relației copiilor și tinerilor cu sine și cu lumea înconjurătoare, contribuind la dezvoltarea curiozității și a sensibilității estetice. Susținute de educatori muzeali și artiști experimentați, programele sunt caracterizate de o abordare deschisă bazată pe observație, descriere, păreri și întrebări formulate în cadrul unor dialoguri care contribuie la dezvoltarea gândirii critice prin joc și curiozitate.

Înscrierile la programele din ofertă pentru semestrul al doilea al anului școlar 2018-2019 se primesc începând de luni 11 februarie 2019, în limita locurilor disponibile. Programele se adresează grupurilor organizate de elevi și se desfășoară la cerere, în perioada 19 februarie – 15 iunie 2019. Durata programelor variază între 90 și 120 minute. În funcție de solicitări și disponibilități, ele pot fi organizate și în perioada vacanțelor școlare.

Mai multe informații găsiți aici.

MNAR încurajează profesorii, părinții și pe toți cei interesați să descarce prezentările PDF de pe site pentru a le distribui tuturor celor interesați.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).