MNAR lansează o nouă provocare: învățăm dintr-o… privire
https://www.ziarulmetropolis.ro/mnar-lanseaza-o-noua-provocare-invatam-dintr-o-privire/

Odată cu al doilea semestru al anului şcolar, Muzeul Naţional de Artă lansează programul educativ „Învăţăm … dintr-o privire!”, conceput special pentru a sprijini învăţământul formal şi activităţile din săptămâna „Școala altfel”.

Un articol de Liliana Matei|15 februarie 2019

După succesul înregistrat în perioada 6-9 februarie 2019 de programul Vacanța… ARTfel , dedicat copiilor între 7 și 12 ani, MNAR revine cu o ofertă educativă care se adresează profesorilor și elevilor din toate ciclurile.

Organizat pe cicluri – preșcolar, primar, gimnazial, liceal – programul „Învățăm … dintr-o privire!” este adaptat nevoilor specifice fiecărui grup de vârstă. Vizitele interactive și atelierele creative folosesc contactul direct cu opera de artă originală și procesul de creație ca modalități de explorare a relației copiilor și tinerilor cu sine și cu lumea înconjurătoare, contribuind la dezvoltarea curiozității și a sensibilității estetice. Susținute de educatori muzeali și artiști experimentați, programele sunt caracterizate de o abordare deschisă bazată pe observație, descriere, păreri și întrebări formulate în cadrul unor dialoguri care contribuie la dezvoltarea gândirii critice prin joc și curiozitate.

Înscrierile la programele din ofertă pentru semestrul al doilea al anului școlar 2018-2019 se primesc începând de luni 11 februarie 2019, în limita locurilor disponibile. Programele se adresează grupurilor organizate de elevi și se desfășoară la cerere, în perioada 19 februarie – 15 iunie 2019. Durata programelor variază între 90 și 120 minute. În funcție de solicitări și disponibilități, ele pot fi organizate și în perioada vacanțelor școlare.

Mai multe informații găsiți aici.

MNAR încurajează profesorii, părinții și pe toți cei interesați să descarce prezentările PDF de pe site pentru a le distribui tuturor celor interesați.

23
/07
/21

Inaugurată în urmă cu o lună la ARCUB, expoziția „Chimonoul întâlnește ia” curatoriată de Iulia Gorneanu a avut parte de un finisaj special în seara zilei de miercuri, 21 iulie, în pasajul Hanului Gabroveni. Fashion styling show-ul – sub direcția artistică a lui Alin Gălățescu – s-a desfășurat în prezența Ambasadorului Japoniei în România, ES Dl Hiroshi Ueda și a prezentat ținute ale designerilor români în ritmuri de muzică live interpretată de Jezebel.

21
/07
/21

Asociația Forumul Artelor Vizuale lansează „Eforie Colorat - Intervenție culturală” inițiază un demers artistic și ecologic ce va schimba atmosfera și peisajul în cea mai veche stațiune de pe litoralul românesc, Eforie Sud.

21
/07
/21

După ce la finalul lunii iunie strada Ion Ghica din București a intrat în circuitul proiectului „Străzi deschise”, iar Centrul Ceh a profitat de ocazie pentru a organiza o după-amiază specială în stradă, a venit momentul ca această experiență să se repete, pe 24 iulie, între orele 16:00-22:00.

21
/07
/21

Începând de joi, 22 iulie 2021, în clădirea din strada Vasile Alecsandri nr. 6, Iași, vor funcționa 5 noi muzee: Muzeul Literaturii Române, Muzeul Poezie(i), Muzeul Teatrului Evreiesc în România, Muzeul Copilăriei în Comunism și Muzeul Pogromului de la Iași. În ziua inaugurării, intrarea la toate muzeele componente va fi gratuită.

13
/07
/21

Până pe 5 septembrie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă în expoziția „50 de ani. Școala de Modă din București” o sinteză a activității profesorilor și studenților de la Departamentul Modă din cadrul Universității Naționale de Arte București (UNArte).

28
/06
/21

Printr-o examinare atentă a unor forme de horror folcloric și prin optica ecologistă în care umanul și natura, umanul și non-umanul se suprapun și dialoghează, expoziția explorează intersecția dintre ezoterism și știință, folclor și tehnologie, feminism și ecologie, precum și istorie culturală și ficțiune speculativă.

25
/06
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

18
/06
/21

Porumbel gulerat, fazan, coțofană, pitulice sfârâitoare, ciocănitoare, bufniță, stăncuță, pițigoi. Sunt câteva dintre cele 36 de specii monitorizate de Societatea Ornitologică Română în crângul verde din fața Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC).

15
/06
/21

Printre artiştii care au schimbat modul în care ne raportăm la artă se numără și Max Hermann Maxy (Brăila, 1895- Bucureşti, 1971). El este doar unul dintre artiștii români care au reușit să uimească o lume cu lucrările lor. Un articol de Mihaela Ion.

10
/06
/21

Anul 2021 este un an al aniversărilor multiple. 145 de la nașterea marelui sculptor al secolului XX, Constantin Brâncuși, 65 de ani de la aderarea României la UNESCO, precum și 65 de ani de la înființarea Comisiei Naționale a României pentru UNESCO (CNR UNESCO) sunt câteva evenimente care vor fi marcate prin manifestări speciale.