Monografia Teatrului Nottara, oferită cadou de Ziua Națională a Lecturii (15 februarie)
https://www.ziarulmetropolis.ro/monografia-teatrului-nottara-oferita-cadou-de-ziua-nationala-a-lecturii-15-februarie/

De Ziua Naţională a Lecturii, Teatrul Nottara oferă un cadou tematic celor care vor cumpăra bilete de la agenţie pentru spectacolele programate în perioada următoare.

Un articol de Liliana Matei|14 februarie 2022

Astfel, primele 20 de persoane care vor alege data de 15 februarie 2022 pentru a face o vizită casei de bilete de pe bd. Magheru nr. 20 pentru a cumpăra bilet(e), vor primi cadou În pas de teatru pe bulevard de Claudia Dimiu și Daria Dimiu, o monografie a teatrului realizată cu prilejul împlinirii a 70 de ani de existență.

Legătura dintre teatru și lectură este incontestabilă. Orice spectacol are la bază un text. Lectura piesei este primul pas în orice nou proiect. Înainte să fie mișcare, costume, decor, muzică și lumini, teatrul este cuvânt scris, însușit de actori.

„Orice demers care încurajează cititul nu poate decât să ne bucure, iar acest cadou este modul nostru de a susține această inițiativă. Teatrul Nottara își  propune să ajute oamenii să descopere plăcerea lecturii, prin spectacole-lectură cu intrare gratuită și prin proiecte speciale. Am realizat un audiobook cu romanul Enigma Otiliei de George Călinescu, am înregistrat, în timpul pandemiei, povești citite de actorii teatrului și le-am distribuit în mediul on line”, a declarat Marinela Țepuș, managerul instituției.

Dacă vă doriți, în dar, cartea În pas de teatru pe bulevard, agenția de bilete Teatrului Nottara vă așteaptă marți, 15 februarie 2022, între orele 10.00-20.00.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.

18
/04
/22

Cele mai bune materiale jurnalistice ale anului vor fi premiate în cadrul galei #Superscrieri11 care va avea loc pe 16 mai 2022. Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro ), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității.

18
/04
/22

București, 15 aprilie 2022 – Editura Corint vă invită la dezbaterea pe marginea cărții Capcana lui Tucidide. Mai pot evita Statele Unite și China războiul? de Graham Allison, volum de referință în domeniul relațiilor internaționale, publicat în imprintul Corint Istorie. Evenimentul are loc luni, 18 aprilie, ora 19.00, la librăria Humanitas Cișmigiu.

17
/04
/22

După succesul internațional al romanelor „Tatuatorul de la Auschwitz”, vândut în peste 7 milioane de exemplare, și „Călătoria Cilkăi”, Heather Morris a primit invitația să meargă în Israel pentru a descoperi istoria a trei surori, supraviețuitoare ale lagărului Auschwitz-Birkenau.