Mozart, Haydn, Schubert, Bruckner, Mahler… Spectacole dedicate Austriei, la Opera Națională București
https://www.ziarulmetropolis.ro/mozart-haydn-schubert-bruckner-mahler-spectacole-dedicate-austriei-la-opera-nationala-bucuresti/

Opera Naţională Bucureşti desfăşoară în perioada 11 februarie – 30 iunie 2019 un proiect cultural propriu în contextul preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Spectacolele acestei săptămâni, 11 februarie – 17 februarie 2019 sunt dedicate Austriei, considerată în întreaga lume ca fiind „ţara muzicii”. Mozart, Haydn, Schubert, Bruckner sau Mahler s-au născut în Austria.

Un articol de Petre Ivan|13 februarie 2019

Prima scenă lirică a țării, reprezentată de Managerul Ștefan Ignat, a inițiat acest demers pentru a promova valorile comune ale statelor membre ale Uniunii Europene. Pe această cale ne dorim să protejăm patrimoniul cultural comun al țărilor membre ale Uniunii Europene și să sprijinim și promovăm arta lirică.

Pentru a marca preluarea conducerii forului european, eveniment politic important pentru țara noastră, Opera Națională București a pregătit un calendar complex și cu rezonanță pe scena culturală.

În fiecare săptămână, spectacolele Operei Naționale București vor fi dedicate unei țări membre a Uniunii Europene, iar până la finalul mandatului tuturor celor 28 de state membre li se vor atribui evenimente de excepție, specifice primei scene lirice.

Ambasadele statelor Uniunii Euopene în România vor fi invitate să participe activ în desfășurarea proiectului prin expoziții proprii și materiale cu identitate specifică în spațiul european.

Spectacolele acestei săptămâni, 11 februarie – 17 februarie 2019 sunt dedicate Austriei, considerată în întreaga lume ca fiind „țara muzicii”. Mozart, Haydn, Schubert, Bruckner sau Mahler s-au născut în Austria și au creat capodopere aici, urmați de Schönberg sau Gottfried von Einem, consideraţi clasici „moderni”, promotori ai culturii de înaltă clasă.

Biletele pentru spectacolele Operei Naționale București se pot achiziționa de la casa de bilete sau online .

Foto: Opera Națională București – facebook

 

 

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.