Multi-premiatul „Pop Aye”, în deschiderea HipTrip Travel Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/multi-premiatul-pop-aye-in-deschiderea-hiptrip-travel-film-festival/

Ia-ţi viza de cinefil de la singurul festival de film de călătorie din România, HipTrip Travel Film Festival, care va avea loc anul acesta în perioada 23-26 noiembrie la Cinema Union şi Cinemateca Eforie din Bucureşti. Peste 15 filme din toate colţurile lumii, în premieră în România, vor fi prezentate publicului iubitor de călătorii şi cinema.

Un articol de Liliana Matei|5 noiembrie 2017

Fie că e vorba de documentare sau de filme de ficțiune, producțiile selectate în cadrul HipTrip Travel Film Festival 2017 ne prezintă într-o lumină nouă destinații pline de personalitate, prin intermediul unui limbaj filmic curajos și inovator. Principala secțiune a festivalului, Focus, este dedicată continentul asiatic, prin excelență eterogen și cum nu se poate mai ofertant din punct de vedere cinematografic, în timp ce secțiunea Exploratorii râmâne în aceeași notă ca și în anii trecuți, dedicată celor care se aventurează pe căi mai puțin umblate. Acestor două secțiuni consacrate, se adaugă Etno Trip, secțiune 100% nouă dedicată oamenilor din spatele destinațiilor, respectiv Hip Kids, secțiunea dedicată copiilor și adolescenților. – Cătălin Olaru, director artistic.

Anul acesta, HipTrip Travel Film Festival va debuta cu proiecția în premieră națională a filmului Pop Aye, o producție Singapore-Thailanda, în regia lui Kirsten Tan. Lansat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Sundance, acolo unde a fost premiat cu Mențiunea Specială a Juriului pentru Scenariu, filmul a fost selectat la Rotterdam și premiat cu trofeul cu VPRO Big Screen Award. La începutul acestei luni, Pop Aye a câștigat marele premiu (Golden Eye) la Zurich Film Festival. Pop Aye este propunerea orașului-stat Singapore la Oscar 2018. Pelicula va rula joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 19:30 la Cinemateca Eforie.

Pop Aye este poveste lui Thana, un arhitect care simte că se apropie de sfârșitul carierei. Într-o zi, din pură întâmplare, îl revede pe elefantul său din copilărie, Pop Aye. Cuprins de fericire, Thana îl cumpără pe Pop Aye și cei doi pornesc într-o călătorie de-a lungul Thailandei, în căutarea fermei unde și-au petrecut împreună primii ani din viață.

HipTrip Travel Film Festival este un festival dedicat cinefililor dependenți de călătorii, precum și celor care caută inspirație pentru viitoare călătorii. Este un mod de a ne aminti că filmul în sine este o călătorie deschisă oricui, care ne poartă în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, prin viziunea cineaștilor care l-au creat.

Pentru detalii suplimentare, urmăreşte site-ul http://hiptrip.ro şi http://facebook.com/hiptrip.ro.

Biletele pentru HipTrip Travel Film Festival vor fi disponibile pe http://eventbook.ro și în rețeau de parteneri Eventbook.

HipTrip Travel Film Festival este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

21
/06
/14

Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL se desfăşoară în acest an, în mod excepţional, în Bucureşti, în perioada 12-17 august, păstrând atmosfera din Deltă şi ideea de a te îndepărta de “betoanele urbane” ca să vezi filme bune într-o atmosferă specială.

20
/06
/14

CRONICĂ DE FILM. Cel mai recent lungmetraj de ficțiune al surprinzător de prolificului regizor Radu Gabrea, „O poveste de dragoste, Lindenfeld”, este ca o creatură împăiată: de la distanță pare un film promițător, dar, privit de aproape, lipsa naturaleții și a ritmului lasă o impresie pregnantă de dezamăgire.

18
/06
/14

Filmul My Name is Salt (Elveția / India 2013), povestea a mii de familii din India care trăiesc din sarea pe care o colectează în deșert, este câștigătorul Marelui Premiu al ediției a treia de Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni.

17
/06
/14

Marele regizor polonez Krzysztof Zanussi afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis realizat la TIFF, că nu există decât un pas între succes și eșec, că premiile sunt folositoare, că a făcut compromisuri în timpul comunismului, că tinerii își vând astăzi prea ușor libertatea și că ceea ce contează este să te comporți decent în viață.

16
/06
/14

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu, în perioada 25 – 29 iunie 2014, cu o selecție generoasă de filme românești, producții noi de succes, documentare captivante și multe alte surprize.

15
/06
/14

Blood Ties / Legături de sânge, thriller-ul franco-american în regia actorului devenit recent şi regizor, Guillaume Canet (Tell No One), va avea premiera în România pe 27 iunie. Filmul spune povestea a doi fraţi din Brooklyn-ul anilor ‘70, unul ajuns gangster, celălalt poliţist.

14
/06
/14

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, evenimentul-maraton care aduce la un loc cele mai premiate scurtmetraje din ultimul an, va avea loc pe 28 iunie, outdoor, la Grădina Botanică din București, începând cu ora 20:00. La a 6-a ediție, publicul ShortsUP iese din scaunul spectatorului pentru a primi rolul juriului. 

14
/06
/14

CRONICĂ DE FILM. Proiectat în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes, alegere pentru care organizatorii au fost aspru atacați de critici, „Grace de Monaco”, de Olivier Dahan, este o cronică plină de glamour și cumințenie a unui moment de criză din viața celebrei prințese, fosta actriță americană Grace Kelly.

13
/06
/14

Laureată cu Premiul Oscar, fermecătoarea Nicole Kidman uimeşte publicul cu o interpretare fără cusur, în filmul biografic ,,Grace de Monaco”, povestea fascinantă a celebrei actriţe devenite prinţesă, care are premiera în cinematografe pe 13 iunie.

11
/06
/14

Cea de-a 13-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) s-a încheiat spectaculos pe 8 iunie, cu premiera mult-așteptată a filmului Boyhood (r. Richard Linklater) la care au asistat aproape 2000 de spectatori, în Piața Unirii din Cluj. În cele 10 zile de festival, TIFF-ul a transformat orașul într-un imens centru cultural, cu sute de proiecții, lansări, concerte, masterclass-uri și dezbateri.