Muntele Magic, de Anca Damian, alte patru selecții importante
https://www.ziarulmetropolis.ro/muntele-magic-de-anca-damian-alte-patru-selectii-importante/

Filmul de animaţie Muntele Magic îşi continuă traseul festivalier cu alte patru selecţii. Producţia semnată de Anca Damian va fi prezentată în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian (18-26 septembrie) şi în cadrul celei de-a 20-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Busan, Korea de Sud (1-10 octombrie).

Un articol de Petre Ivan|7 Septembrie 2015

Alături de Muntele Magic, în cadrul secțiunii Zabaltegi din cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian, vor fi prezentate filme regizate de nume importante, dintre care îi menționăm pe Alexander Sokurov, Laurie Anderson, Eric Khoo, Walter Salles sau Corneliu Porumboiu.

Festivalul Internațional de Film de la Busan prezintă Muntele Magic ca fiind „O docu-dramă de animație despre un refugiat care călătorește jumatate de secol în vartejul istoriei, experimentând tristeți și bucurii, fericire și lacrimi, trecutul și prezentul. Cea de-a patra și cea mai reusită creație a Ancăi Damian.”

Filmul a putut fi văzut în cadrul celei de-a 13-a ediții a Festivalului Internațional de Filme de Animație Fantoche ce s-a desfășurat în perioada 1-6 septembrie la Baden, în Elveția.

Coproducția româno-polonezo-franceză va rula apoi în cadrul Festivalului Internațional de Animație Ottawa, Canada (16-20 septembrie), unde este selectat în competiția oficială.

„E fascinant să fii martorul continuei evoluții și maturizari a filmelor de animație […] Muntele Magic nu doar abordează subiecte dificile, ci o face utilizând o combinație interesantă de tehnici”, spunea Cris Robinson – Directorul Artistic Ottawa IAF Muntele Magicîntr-un interviu.

Distins de curând cu Mențiunea Specială a Juriului Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary, Muntele Magic va avea premiera în România pe 9 octombrie și este distribuit în cinematografele din România de Aparte Film.

Despre Anca Damian

Cel mai recent titlu semnat de Anca Damian, O vară foarte instabilă, a avut premiera în cinematografele din România în noiembrie 2013 și a fost selectat la Varsovia IFF, Goteborg IFF și Febiofest.

Un alt titlu produs, scris și regizat de Anca Damian este filmul de animație Crulic – Drumul spre dincolo (2011) a fost selectat la peste 140 de festivaluri.care a obtinut Cristalul (premiul pentru cel mai bun film de lung metraj) in Annecy si alte 35 de premii internationale.

A regizat, scris și co-produs filmul Întâlniri încrucișate (2008), selectat la Pusan, Chicago, Goa, Cottbus, Goteborg și Roma.

Înainte de aceasta, a lucrat ca regizoare, scenaristă și producătoare la mai multe documentare despre artă, și, de asemenea, ca director de imagine la două lungmetraje.

Foto: Muntele Magic, Anca Damian – lamontagnemagique-lefilm.ro

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Cu o istorie de peste 50 de ani, Colecția de Artă Renault vine pentru prima dară în România, din 19 aprilie. Expoziția „RENAULT ȘI ARTA, O ISTORIE VIE, 1967-2019” face parte din noul sezon expozițional de la Muzeul Național de Artă Contemporană.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

18
/04
/19

Într-o zi de 18 aprilie (1506) începea construcția bazilicii Sfântul Petru. Bazilica Sfantul Petru se găsește în monumentala Piață Sfantul Petru, în Vatican, fiind unul dintre locașurile sacre ale creștinismului și în special ale catolicismului

17
/04
/19

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani tocmai a prezentat la Improteca (un spațiu teatral nou în capitală, amplasat pe strada Comănița, la numărul 9), spectacolul „Artă”, o piesă de Yasmina Reza, regizată de Teodora Câmpineanu. 

17
/04
/19

Festivalul Național de Teatru anunță difuzarea publică a documentarului „Atelier Cehov – Silviu Purcărete” – un making-of al Atelierului Cehov – Purcărete (organizat de FNT la Sinaia în iulie 2018). Documentarul va fi difuzat miercuri, 17 aprilie 2019, de la ora 22.00, în premieră online pe site-ul www.fnt.ro, pe pagina de Facebook a FNT și pe contul de Youtube al UNITER.

Page 1 of 79112345...102030...Last »